Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο Bobby Kotick προειδοποίει την Μ. Βρετανία πως θα γίνει μια “νεκρή Silicon Valley” εάν μπλοκάρει την εξαγορά της Microsoft (video)

Πυρά εξαπέλυσε ο CEO της Activision Blizzard, Bobby Kotick κατά της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, αναφέροντας πως η προσπάθεια να εμποδίσει τη συμφωνία της Microsoft θα στοιχίσει στην ίδια τον στόχο να γίνει μια τεχνολογική υπερδύναμη.

Ο Bobby Kotick βρέθηκε πρόσφατα στο τηλεοπτικό πλατό του CNBC, όπου μίλησε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft. Ο Bobby Kotick σχολίασε τις πρόσφατες ενέργειες της ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού και αγορών της Μεγάλης Βρετανίας, λέγοντας πως εάν η συμφωνία δεν προχωρήσει, η Μεγάλη Βρετανία θα γίνει μια “νεκρή Silicon Valley ”, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας, Rishi Sunak για την έναρξη ενός κυβερνητικού φορέα για την επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τον Bobby Kotick, η Microsoft εστιάζει αρκετά στη CMA, καθώς την θεωρεί λιγότερο προβλέψιμη σε σχέση με τις αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτείων και πως θα μπορούσε να επηρεάσει η απόφαση της στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Παράλληλα, ο Bobby Kotick επέκρινε τον τρόπο που λειτουργούν οι ρυθμιστικές αρχές, αναφέροντας πως δεν κατανοούν την βιομηχανία των video games, με τον τρόπο που λειτουργεί στο αγοραστικό κοινό και πως ανταγωνίζονται μεταξύ τους, τονίζοντας πως ο πραγματικός ανταγωνισμός δεν είναι ανάμεσα στις δυτικές εταιρείες, αλλά με κολοσσούς όπως η Tencent και η ByteDance, που ελέγχουν ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*