Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο Peter Moore θεωρεί πως PlayStation και Xbox προβληματίζονται έντονα για τις μελλοντικές γενιές κονσολών

*
Ο Peter Moore, πρώην στέλεχος των Xbox, Sega και Electronic Arts, θεωρεί πως υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις μελλοντικές γενιές κονσολών. Με τις πωλήσεις του Xbox να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και το PS5 να μπαίνει στο δεύτερο μισό του κύκλυ ζωής του, ο Moore δεν αποκλείει οι κατασκευαστές κονσολών να αναρωτιούνται αν αξίζει να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε μια ακόμα γενιά κονσολών ή να επικεντρωθούν στο multiplatform και στο cloud. Η εμπειρία του Moore μόνο μικρή δεν είναι. Λανσάρισε το SEGA Dreamcast, το Xbox 360 και ήταν επικεφαλής της EA Sports.

"Νομίζω ότι είναι μια πραγματικά σοβαρή ερώτηση που τίθεται στο Tokyo, στο Redmond της Washington, στο Kyoto. Σε αυτό δουλεύουν όλοι αυτή τη στιγμή, γιατί όταν ξεκινάς την επόμενη γενιά, πρέπει να είσαι έτοιμος να απορροφήσεις ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων", δήλωσε στο IGN.


"Και είναι ο κλάδος, δεδομένων όλων των απολύσεων και όλων όσων περνάμε αυτή τη στιγμή, είναι ο κλάδος έτοιμος για αυτό; Κοιτάξτε τη Sony που απολύει 900 άτομα - πολλά εκεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δύο μεγαλύτερες κόρες μου εργάζονται στην EA, είναι εντάξει, αλλά πάντα κοιτάζουν και λίγο πιο πέρα".

"Λοιπόν, νομίζω ότι ως απάντηση στην ερώτησή σας, αυτά είναι τα ερωτήματα που τίθενται αυτή τη στιγμή και όλα θα είναι συνδεδεμένα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε hardware; Ο ρόλος του AI, τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε".

"Είναι διατεθειμένες αυτές οι εταιρείες να πάνε σε έναν ακόμη γύρο πολλών δισεκατομμυρίων; Και ταυτόχρονα ετοιμάζονται για έναν άλλο κύκλο όπου οι παίκτες μπορεί να μην ακολουθήσουν την οδό της κονσόλας και απλώς να πουν, ξέρετε τι; Δεν το χρειάζομαι αυτό, οι καιροί είναι δύσκολοι. Έχω το τηλέφωνό μου, απολαμβάνω αυτό που έχω στο τηλέφωνό μου. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορώ να παίξω".

"Εάν δεν γίνει αυτό, φυσικά έχω τον υπολογιστή μου ή τον Mac μου, μπορώ να πάω να κάνω ό,τι χρειαστεί να κάνω εκεί. Και χρειάζεται πραγματικά να ξοδέψω $500, $600 σε ένα εξατομικευμένο hardware μόνο για να ασχολούμαι με παιχνίδια; Έτσι, τόσο οι εταιρείες όσο και οι ίδιοι οι παίκτες κάνουν αυτή την ερώτηση".

Ο Moore είπε ότι το μέλλον των γενεών κονσολών είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση κατά τη διάρκεια της γενιάς του Xbox 360. Θεωρεί πως εδώ και 20 χρόνια το ερώτημα είναι το τι διαφορετικό θα προσφέρει μια νέα κονσόλα σε σχέση με μια προηγούμενης γενιάς και τα οφέλη που θα έχουν οι καταναλωτές.

"Η Sony σκέφτεται πως θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί το PS6 σε σχέση με το PS5. Αν είσαι η Microsoft και ο Phil Spencer, έχεις τον Satya Nadella να λέει ποιο είναι το μέλλον εδώ και πως δένει με τη στρατηγική μας στο cloud μέσω του Azure και την τεχνητή νοημοσύνη; Πως μπορείς να δημιουργείς παιχνίδια ταχύτερα, με λιγότερα έξοδα και πιο λίγο κόσμο; Πιστεύω πως αυτά είναι τα ερωτήματα", συμπλήρωσε ο Moore. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*