Η θέση του Xbox στη βιομηχανία του gaming τη στιγμή αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη. Από τη μία, η εταιρεία υπολείπεται του ανταγωνισμού όσον αφορά τις πωλήσει κονσολών, από την άλλη το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους είχε έσοδα πάνω από $6 δισεκατομμύρια κάτι που μεταφράζεται στη δεύτερη πιο προσοδοφόρα εορταστική περίοδο όλων των εποχών. Τη στιγμή που έχει διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer σημειώνει ότι δεν υπάρχει πλέον εστίαση στο να μεταβούν οι κάτοχοι συστημάτων PlayStation και Nintendo στην πλατφόρμα της Microsoft.
“Δεν προσπαθώ πλέον να τους μεταφέρω όλους (τους παίκτες του PS και της Nintendo) στο Xbox. Οι άνθρωποι είχαν όλοι επενδύσει τόσο πολύ στο πού βρίσκονται τα παιχνίδια μας. Ας επιτρέψουμε σε περισσότερους ανθρώπους να παίξουν”, υπογράμμισε ο Spencer μιλώντας στο νεότερο επεισόδιο του Xbox Era podcast.
Λογικό, τη στιγμή που το Xbox βάζει στα ταμεία του το 70% από τις πωλήσεις δικών του video games σε άλλες πλατφόρμες.
Για το επόμενο διάστημα, το τμήμα gaming της Microsoft ετοιμάζει τα: Doom: The Dark Ages, Gears 6, νέο Halo, Perfect Dark, Fable και πολλά ακόμα.Αλλάζουν τα πάντα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής δίσκων της Sony μετά την απόφαση για πλήρως ψηφιακή διανομή
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity