Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Reuters: Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft θα εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε

*
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πως η πρόταση εξαγοράς ύψους $68,7 δισ. για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft πρόκειται να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές κεφαλαιαγοράς της Ε.Ε

Υποστηρίζεται ότι, η Microsoft κέρδισε σημαντικό έδαφος με την παραχώρηση ότι το Call of Duty θα είναι διαθέσιμο στις κονσόλες Nintendo καθώς και στην υπηρεσία streaming GeForce Now της Nvidia. H Ε.Ε θα προβεί σε δημόσια δήλωση σχετικά με την τελική της απόφαση, πριν από τις 25 Απριλίου.


Ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες πως δεν υπάρχει περίπτωση να εξαγοραστεί μόνο ένα μέρος της Activision Blizzard. Την ίδια ακριβώς στιγμή, πηγές του Reuters δήλωσαν πως η Ε.Ε δεν πρόκειται να απαιτήσει από τη Microsoft να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία. Με βάση τα παραπάνω, η Microsoft απάντησε πως “δεσμεύεται να προσφέρει εύκολες και αποτελεσματικές λύσεις προκειμένου να εξαλείψει τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπης”. Η εταιρεία συνέχισε λέγοντας πως “δεσμευόμαστε να προσφέρουμε το Call of Duty σε όλες τις κονσόλες, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τα οφέλη της συμφωνίας και τον ανταγωνισμό της αγοράς”.

Η επιτυχία της Microsoft στην Ευρώπη θα διευθετήσει το θέμα με μια από τις τρεις ρυθμιστικές αρχές που εμποδίζουν την συμφωνία. Παρόλα αυτά, η Microsoft θα πρέπει να κερδίσει και την εμπιστοσύνη της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η τελευταία δεν ήθελε να αποκτήσει η Microsoft πλήρη επικαρπία πάνω στην Activision Blizzard.

Όπως όλα δείχνουν, η Microsoft έκανε σχετική πρόοδο και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με νέα δικαστική απόφαση κέρδισε την δυνατότητα πρόσβασης σε εσωτερικά έγγραφα της Sony για να τα χρησιμοποιήσει για δικό της όφελος στην υπόθεση με την FTC. Αυτό σημαίνει πως η Microsoft θα μπορεί πλέον να αποκτήσει πρόσβαση σε συμφωνίες της Sony (σχετικά με το PlayStation) με άλλους publishers, όπως επίσης και σε συνομιλίες της Sony με άλλες ρυθμιστικές αρχές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • sdragon
    • Οι φήμες και οι πηγές δεν λένε κάτι στην παρούσα φάση. Αν είχαν πάρει ήδη την απόφασή τους γιατί πήραν τη μέγιστη δυνατή προθεσμία; Και μετά τη δεκαετή συμφωνία με τη Nintendo και τη Nvidia, τί γίνεται; Γιατί προφανώς και υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις multiplatform κυκλοφορίες της Activision-Blizzard. Και πρακτικοί τρόποι παράκαμψης μιας τέτοιας συμφωνίας υπάρχουν πολλοί. Σε ενάμιση μήνα θα μάθουμε. Τα υπόλοιπα είναι απλά αερολογίες.

*