Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σχεδόν $40 δισ. θα επενδύσει η Σαουδική Αραβία για την ανάπτυξη της βιομηχανίας του gaming στη χώρα

*
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα επενδύσει το ποσό των $38 δισ. για την ανάπτυξη της βιομηχανίας του gaming στη χώρα. Η Savvy Gaming Group, θυγατρική του Public Investment Fund που ελέγχει το 8,26% των μετοχών της Nintendo, όπως επίσης εκατομμύρια μετοχές των EA και Take-Two, ευελπίστεί να συνεργαστεί με τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει, σε εκδόσεις, στον τομέα των eSports αλλά και για τη δημιουργία νέων IPs, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Brian Ward μιλώντας στο Bloomberg.

Φιλοδοξία της Savvy είναι να εδραιωθεί ως εκδότης και developer. Ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν ένα χρόνο, με 45 υπαλλήλους και σκοπέυει να αναπτύξει ένα παιχνίδι για φορητές συσκευές και ένα για κονσόλες. Η κρατική εταιρεία φέρεται επίσης να σχεδιάζει την εξαγορά ενός εκδότη και το διαθέσιμο ποσό για να το πραγματοποιήσει είναι $13 δισ.


Ο Ward απάντησε επίσης σε ότι τα esports χρησιμοποιούνται ως μέσο για τη βελτίωση της εικόνας του κράτους. "Έχουμε στην εκτελεστική μας ομάδα μέλη της κοινότητας LGBTQ και γυναίκες", είπε ο Ward στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «θα προσλάμβανε LGBTQ ή Εβραίο για να ηγηθεί ενός studio παιχνιδιών στη Σαουδική Αραβία».

Οι αυξανόμενες επενδύσεις που πραγματοποιούνται στη βιομηχανία του gaming από τη Σαουδική Αραβία συνεχίζουν να είναι αμφιλεγόμενες λόγω του κακού ιστορικού της στα ανθρώπινα δικαιώματα, που περιλαμβάνει την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, λιγότερα δικαιώματα για τις γυναίκες και τη χρήση της θανατικής ποινής.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*