Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

To DLSS του PS5 Pro θα κάνει upscale από 1080p σε 4K και θα είναι backwards compatible (video)

Το σύστημα DLSS για το PlayStation 5 Pro, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει upscaling από 1080p σε 4Κ και θα έχει τη δυνατότητα για backwards compatibility.

Με αφορμή τις πρόσφατες λεπτομέρειες που διέρρευσαν αναφορικά με τα specs του PlayStation 5 Pro, η ομάδα του Digital Foundry επιβεβαίωσε πως οι προδιαγραφές είναι αληθείς και πως η κονσόλα βρίσκεται στα σκαριά. Αυτό που γνωρίζουμε ήδη είναι πως το PS5 Pro φαίνεται να διαθέτει βελτιωμένη GPU με δυνατότητες ray tracing 2x-4x φορές γρηγορότερο και την ίδια CPU Zen 2 με το προϋπάρχον μοντέλο, με προαιρετική αύξηση της ταχύτητας κατά 10%. Επιπλέον, σύμφωνα με το Digital Foundry, το σύστημα θα διαθέτει 1,2GB μνήμη επιπλέον.


Παρόλα αυτά, το πιο συναρπαστικό για όσους σκέφτονται να αποκτήσουν την κονσόλα είναι το σύστημα DLSS της Sony, το PlayStation Spectral Solution (PSSR). Σύμφωνα με τους ειδήμονες στο Digital Foundry, το PSSR στοχεύει σε αποτελέσματα και πολλαπλασιαστές ανάλυσης, όπως συμβαίνει στο DLSS της Nvidia. Με λίγα λόγια, ένα παιχνίδι που αποδίδεται σε ανάλυση 1080p θα μπορεί να αναβαθμιστεί εύκολα σε 4Κ.

Το σημαντικότερο είναι πως η συγκεκριμένη λειτουργία αναβάθμισης θα μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε τίτλο του PlayStation, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το “back compat plus” σε τίτλους του PS4 που “τρέχουν” στο PS5, τα οποία προηγουμένως απαιτούσαν εκτέλεση σε σύγχρονα περιβάλλοντα ανάπτυξης (SDK). Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του DF, το PS5 Pro θα έχει και αυτό 16GB μνήμης GDDR6, με μεγαλύτερο εύρος ζώνης, αλλά με επιπλέον 1,2GB μνήμη RAM για τους developers.

O Leadbetter σχολίασε πως “το PRO μοντέλο θα περιλαμβάνει υψηλότερα frame rates, καλύτερη ποιότητα εικόνας και βελτιωμένο ray tracing, κάτι που το ξεχωρίζει από το αρχικό μοντέλο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*