Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το νέο AI της Google θα παίζει video games μαζί σας

*
Το Google DeepMind αποκάλυψε το SIMA, ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύεται για να αποκτήσει ικανότητες ως gamer και να αποδίδει περισσότερο ως άνθρωπος και όχι ως τεχνητή νοημοσύνη που κάνει τα δικά τη. Το SIMA, το οποίο σημαίνει Scalable, Instructable, Multiworld Agent, βρίσκεται προς το παρόν σε ερευνητικό στάδιο.

Το SIMA θα μάθει τελικά πώς να παίζει οποιοδήποτε video game, ακόμα και αυτά που δεν είναι γραμμικά. Δεν προορίζεται για να αντικααστήσει το AI που υπάρχει σε παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να το δείτε ως έναν ακόμα παίκτη με ανθρώπινες ικανότητες. Συνδυάζει τη διδασκαλία της φυσικής γλώσσας με την κατανόηση τρισδιάστατων κόσμων και την αναγνώριση εικόνων.


"Το SIMA δεν έχει εκπαιδευτεί για να κερδίζει ένα παιχνίδι, είναι εκπαιδευμένο να το τρέχει και να κάνει ό,τι του λένε", δήλωσε ο ερευνητής του Google DeepMind και συνεπικεφαλής της ομάδας του SIMA, Tim Harley.

Η Google συνεργάστηκε με οκτώ εταιρειες ανάπτυξης παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Hello Games, Embracer, Tuxedo Labs, Coffee Stain και άλλων, για την εκπαίδευση και τη δοκιμή του SIMA. Οι ερευνητές συνέδεσαν το SIMA σε παιχνίδια όπως το No Man’s Sky, το Teardown, το Valheim και το Goat Simulator 3 προκειμένουν να διδάξουν τα βασικά. Η Google σημειώνει ότι το SIMA δεν χρειάζεται προσαρμοσμένο API για να παίξει τα παιχνίδια ή να αποκτήσει πρόσβαση σε πηγαίους κώδικες.

Προς το παρόν, το SIMA έχει 600 ικανότητες, όπως να ανοίγει το μενού ενός παιχνιδιού, να στρίβει αριστερά και να ανεβαίνει σκάλες. Πάντω, ενέργειες όπως η αναζήτηση πόρων ή η δημιουργία μιας βάσης είναι ακόμα δύσκολο να εκτελεστούν γιατί το AI δεν μπορεί να λειτουργήσει για λογαριασμό των ανθρώπων. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*