Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

UK Charts: PS5 και EA Sports FC 24 αποχαιρέτισαν από την κορυφή το 2023

*
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η GSD, τον Δεκέμβριο του 2023 πωλήθηκαν στη Μ. Βρετανία 6,9 εκ. αντίγραφα video games, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 2% από έτος σε έτος. Η επίδοση αυτή είναι εξαιρετική, με δεδομένη την απουσία σημαντικών κυκλοφοριών τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Στην πρώτη θέση των video games charts βρέθηκε το EA Sports FC 24, που εκθρόνισε το Call of Duty: Modern Warfare 3, ρίχνοντάς το στο δεύτερο σκαλοπάτι. Σημειώνεται πως, λόγω της εορταστικής περιόδου, μεγάλη αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις των Hogwarts Legacy και Super Mario Bros Wonder. Από πλευράς νέων κυκλοφοριών, η μοναδική νέα είσοδος στη δεκάδα ήταν το Avatar Frontiers of Pandora της Ubisoft.

Την ίδια περίοδο πουλήθηκαν περίπου 500.000 κονσόλες για video games, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 2% από μήνα σε μήνα και 7% από έτος σε έτος. Κορυφαίο σε προτιμήσεις το PS5, με πτώση όμως της τάξης του 19% από μήνα σε μήνα. Ακολούθησαν το Nintendo Switch με αύξηση 39% και τα Xbox Series X|S με 6% αύξηση σε σχέση με τον Νοέμβριο.


Ακόμα, το Δεκέμβριο του 2023 πουλήθηκαν στη Μ. Βρετανία 2,07 εκ. περιφερειακά, με την αύξηση σε σχέση με τον Νοέμβριο να είναι 63% και 10% συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2022. Στις δύο πρώτες θέσεις το White και το Midnight Black DualSense. Καλά κρατεί και το DualShock 4, που επανήλθε στην έβδομη θέση.

Το top 10 των video games έχει ως εξής:

1. EA Sports FC 24 (EA)
2. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)
3. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
4. Super Mario Bros Wonder (Nintendo)*
5. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
6. Spider-Man 2 (Sony)
7. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
8. Avatar: Frontiers of Pandora (Ubisoft)
9. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
10. Nintendo Switch Sports (Nintendo)*

*Χωρίς στοιχεία για τις πωλήσεις ψηφιακών αντιτύπων 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*