Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Videos παρουσιάζουν το πως παρακολουθεί το PSVR2 headset τα Sense controllers

Το headset του PlayStation VR2 μπορεί να παρακολουθεί τα Sense controllers χάρη σε μια δέσμη IR LEDs που είναι "κρυμμένα" στα χειριστήρια, σύμφωνα με ένα νέο teardown video που δημοσίευσε η Sony. Κάτω από το κάλυμμα του κάθε χειριστηρίου υπάρχει ένας δακτύλιος με 14 IR LEDs και τρία ακόμα είναι τοποθετημένα σε άλλο σημείο.

"Αυτά τα υπέρυθρα φώτα χρησιμοποιούνται από την κάμερα παρακολούθησης του VR headset για να ανιχνεύσουν τη θέση και τον προσανατολισμό του χειριστηρίου. Τα LED έχουν τοποθετηθεί σε βέλτιστες θέσεις για να διασφαλιστεί ότι ανιχνεύονται με ακρίβεια, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που βλέπει το χειριστήριο. Και το κάλυμμα των χειριστηρίων είναι φτιαγμένο με ένα υλικό που μεταφέρει το υπέρυθρο φως που εκπέμπεται εσωτερικά για την παρακολούθηση της κίνησης", εξηγεί ο Takeshi Igarashi της Sony, ο οποίος σχεδίασε επίσης το DualSense controller.


Στο ίδιο video παρουσιάζονται οι πέντε αισθητήρες αφής του χειριστηρίου, τα adaptive triggers αλλά και τα μικροσκοπικά εικονίδια του PlayStation που υπάρχουν ανάγλυφα στο χειριστήριο.



Σε ένα δεύτερο video, o Takamasa Araki, lead designer του PSVR2 αλλά και του PSVR, αποσυναρμολογεί το μπροστά μέρος του headset και το headband. Όπως δείχνει ο Araki, υπάρχει ένα IR LED γύρω από κάθε φακό και μία IR camera που καταγράφει το φως του LED και οι δύο συνεργάζοντα για να παρακολουθούν την κίνηση των ματιών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*