Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έχει καλυτερεύσει η συμπεριφορά των παικτών του LoL

Η κοινότητα του League of Legends έχει σίγουρα κακή φήμη, λόγω της συμπεριφοράς των παικτών, ωστόσο η Riot δηλώνει ότι το νέο σύστημα «αυτόματης αξιολόγησης» έχει κάνει τη διαφορά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο του επικεφαλής σχεδίασης του τίτλου Jeffrey Lin (ο οποίος έχει διατελέσει πειραματικός ψυχολόγος στη Valve πριν ενταχθεί στη Riot), αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ήταν άμεσα μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα "governance systems" του LoL, και τα περιστατικά ομοφοβίας, σεξισμού και ρατσισμού έχουν μειωθεί κατά 2% σε σχέση με άλλα games. Ακόμα, η λεκτική κακοποίηση έχει μειωθεί κατά 40%, ενώ το 91.6% των «αρνητικών παικτών» έχουν αλλάξει συμπεριφορά και δεν έχουν διαπράξει άλλο αδίκημα, μετά από ποινή που τους έχει επιβληθεί.



Ο Lin σημειώνει ότι η εταιρεία έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην έρευνα για την αντιμετώπιση της κακής συμπεριφοράς ορισμένων παικτών. Τα τελευταία 3 χρόνια, η Riot έχει μελετήσει τους gamers και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 87% των «επιθέσεων» σε άλλους παίκτες προέρχεται κυρίως από ανθρώπους που απλά μπορεί να είχαν μια δύσκολη μέρα και όχι από χρήστες που έχουν επισημανθεί ως «αρνητικοί». Η εταιρεία διαπίστωσε επίσης ότι τα game sessions μεταξύ παικτών που έχουν επιθετική συμπεριφορά δημιούργησε ένα «φαύλο κύκλο κλιμακώνοντας έτσι τις αρνητικές συμπεριφορές» και ως εκ τούτου, έπρεπε να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση. Ο τρόπος που λειτουργεί το νέο σύστημα είναι η δημιουργία κατηγοριών για συμπεριφορά παικτών που αναφέρονται ως απαράδεκτη, ενώ συνεχίζεται η μελέτη σχετικά με τη διαδικτυακή συμπεριφορά στο LoL. «Αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι χρειάζονται μόνο μια φωνή, ένας τρόπος για να θεσπιστεί η αλλαγή», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο Lin. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • League of Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 8.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (25)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eune.leagueoflegends.com/ FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Volga
    • Δεν είναι αυτό που καλυτέρεψε την κατάσταση... απλά δεν υπάρχουν άλλες βρισίες να ειπωθούν!

    • yaponvezos
    • @Tanno

      Δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά είναι τεχνικώς αδύνατο να είναι κάποιος κατά ρατσισμού και σεξισμού αλλά υπέρ ομοφοβίας, ενός ακόμη είδους ρατσισμού δηλαδή που συνδυάζει τις προηγούμενες δύο έννοιες.

      And guess what, το topic είναι το moderation στο LoL. Όχι η προσωπική σταυροφορία του καθενός. So stay on topic please και απόφυγε λοιπές προσβολές κατά αγνώστων και μη.

      End of story.

*