Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αισιόδοξη η Sony για την κερδοφορία της

Ο Kazuo Hirai ανακοίνωσε, για δεύτερη φορά από το Φεβρουάριο, πως η Sony αναμένει υψηλότερα κέρδη από αυτά που είχε αρχικά υπολογίσει, χάρη τόσο στο PlayStation όσο και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της εταιρείας. Για τη χρήση που έκλεισε στο τέλος Μαρτίου τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 68 δισ. yen, ποσό που όχι μόνο ξεπερνά την πρόβλεψη της αγοράς για 47,2 δισ. yen αλλά είναι και τριπλάσιο της πρόβλεψης της εταιρείας από το Φεβρουάριο. Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η μετοχή της Sony επανήλθε, όχι μόνο λόγω της κερδοφορίας αλλά και λόγω της σφιχτής νοοτροπία του Kenichiro Yoshida (CFO). Χαρακτηριστικά η μετοχή παρουσίασε άνοδο τρεις φορές υψηλότερη, δηλαδή κατά 46%, από το μέσο όρο του σημαντικότερου δείκτη Topix του ιαπωνικού χρηματιστηρίου. Η εταιρεία θεωρείται ότι τα κέρδη της κατά την οικονομική χρήση του 2018 θα αποτελέσουν ρεκόρ των τελευταίων δύο δεκαετιών. Ο τζίρος ανέβηκε κατά 5,7% στα 8,2 τρισ. yen, ξεπερνώντας και πάλι την πρόβλεψη της εταιρείας από το Φεβρουάριο.



Οι ζημίες έφτασαν στα 126 δισ. γεν αντί για 170 δισ. όπως αναμενόταν. Συνολικά το PS4 αλλά και το τμήμα digital imaging πήγαν καλύτερα από όσο περίμενε η εταιρεία, ενώ η απόσπαση του τμήματος τηλεοράσεων και η πώληση του τμήματος Vaio αφαίρεσαν βάρος από του ώμους της εταιρείας. Η Sony εξακολουθεί πάντως να κάνει οικονομία όπου μπορεί. Ενδεικτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το τμήμα της Sony Mobile θα μεταφερθεί μακριά από τα κεντρικά της Sony στο Tokyo προκειμένου να γίνει οικονομία στο ενοίκιο. Όσο για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενώ αναμενόταν να οδηγήσουν σε ζημία 40 δισ. yen, φαίνεται να φέρνουν 20 δισ. yen κέρδους. Προ φόρων τα κέρδη αγγίζουν τα 170 δισ. yen, ξεπερνώντας κάθε άλλο τμήμα της Sony. Ο Kazuo Hirai αναμένει κέρδη προς φόρων στα 500 δισ. yen μέχρι το Μαρτίου του 2018, ποσό υψηλότερο από το ρεκόρ του 1998, οπότε και η εταιρεία είχε βοηθηθεί από συσκευές MiniDisc αλλά και την ταινία Men In Black. Το σύνολο των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας για το έτος που πέρασε θα παρουσιαστεί στις 30 Απριλίου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • gamer
    • Να κοιταξει και λιγο τι να κανει με το Vita... Ενταξει το καταλαβαμε οτι το PS4 γ**** & δερνει...Απεναντίας με το μικρο του αδερφακι..

    • Scott_Pilgrim
    • Άντε μας και πάρουν καμία ανάσα γιατί τ τελευταία χρόνια απλά δεν.. Πάντως πρέπει να προσέξει και στους υπόλοιπους τομείς της. Ελπίζω τώρα με τον Spidey να δουν και στο αντίστοιχο τμήμα κέρδη.

*