Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αντιμέτωποι με την Ευρωπαϊκή Ένωση Valve και 5 publishers για geo-blocking

*
Το Reuters δημοσίευσε ένα αποκλειστικό θέμα, στο οποίο αναφέρει πως η Valve (ιδιοκτήτρια εταιρεία του Steam) και 5 video game publishers έχουν έρθει αντιμέτωποι με την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του geo-blocking στα παιχνίδια τους. Συγκεκριμένα, Valve, Bandai Namco, Capco, Focus Home, Koch Media και ZeniMAx είναι στο στόχαστρο των νομικών υπηρεσιών της ΕΕ από το 2017 και κατηγορούνται ότι αποτρέπουν ευρωπαίους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις προσφορές που «τρέχουν» σε διάφορες χώρες-μέλη, χρησιμοποιώντας τεχνικές geo-blocking. Όπως φαίνεται, οι εταιρείες προσπαθούν να αποτρέψουν τους ευρωπαίους καταναλωτές να εκμεταλλεύονται τις προσφορές που «τρέχουν» σε όλες τις χώρες της ΕΕ σε επίπεδο activation keys, βάζοντας περιορισμούς στη χώρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε ένα από αυτά.



Η Κομισιόν έχει μαζέψει επίσης στοιχεία για τις παραπάνω εταιρείες και τις κατηγορεί ότι αποτρέπουν άλλους διανομείς να πουλάνε τα videogames τους εκτός συγκεκριμένων περιοχών. Η Valve έχει ζητήσει ιδιωτική ακρόαση από τις Αρχές πριν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες δείχνουν να έχουν αποδεχτεί το πρόστιμο και κάνουν προσπάθεια να μειωθεί. Valve, Focus Home, Bandai, Capcom, ZeniMax και Koch Media αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, ενώ η Valve σημείωσε ότι το geo-blocking εφαρμόστηκε στο μόλις 3% του Steam library και αυτό μέχρι και το 2015. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*