Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

ΒΟΜΒΑ: Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard

*
Update: Η είδηση επιβεβαιώθηκε, η Microsoft προχωρά επίσημα στην εξαγορά της Activision Blizzard! Ακολουθεί και η επίσημη σχετική ανάρτηση!


Όπως φαίνεται και από το post που υπάρχει στο επίσημο blog του Xbox, στα χέρια του Xbox περνούν πλέον και οι Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch και κάθε ομάδα της Activision Blizzard. Μέχρι να τελειώσει η διαδικασία ενσωμάτωσης, οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν αυτόνομα. Ο Phil Spencer σημειώνει πως τα παιχνίδια των εταιρειών που μπήκαν στην λίστα θα μπουν και στα Xbox Game Pass και PC Game Pass, ενώ ανακοίνωσε πως η συνδρομητική πλατφόρμα απέκτησε πλέον 25 εκ. ενεργούς συνδρομητές.


Η διοικητική ομάδα του Xbox διαμορφώνεται πλέον και ως εξής, ενώ να σημειωθεί πως η ανακοίνωση αναφέρει ελάχιστα το όνομα του Kotick, για τον οποίο ο Spencer είχε δηλώσει δυσαρεστημένος στο πως χειρίστηκε το θέμα των εσωτερικών προβλημάτων με τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Μάλιστα, για να σημειωθεί και αυτό το πρόβλημα, η Microsoft κάνει συμπληρωματική δήλωση μετά τα αρχικά posts της στα social media, σημειώνοντας το ότι η φιλοσοφία της θα περάσει σε όλες τις ομάδες, ακόμη και στις νέες που έρχονται από την Activision Blizzard.



Αρχική είδηση: Μια είδηση βόμβα μεταφέρει εδώ και λίγη ώρα η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως η Microsoft προχωράει στην εξαγορά της Activision Blizzard. Η γνωστή εταιρεία θα μπει στα Xbox Game Studios και όπως είναι λογικό πρόκειται για μια κίνηση που αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα στη βιομηχανία του gaming. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η εταιρεία του Redmond παίρνει στη συλλογή της τίτλους όπως τα Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, StarCraft που σίγουρα θα γεμίσουν τη συλλογή της στα Xbox Game Pass και PC Game Pass. Οι πληροφορίες αναφέρουν ένα ποσό αξίας 70 δισ. δολαρίων! 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Έτσι όπως πάει η Microsoft σε λίγο καιρό την βλέπω να αγοράζει Nintendo και Sony.

      • jack124
      • Η νέα disney που μας πετάει το ψαροκοκαλο και τρέχουμε σαν λυσσασμένα στο σινεμά και τους βγάζουμε δις έσοδα για χωρίς νόημα ταινίες που είναι ίδιες

      • Volga
      • Αν όχι η Microsoft, Σίγουρα μόλις σταθεροποιηθεί το cloud gaming σε ποιότητα, θα δοκιμάσει Google ή Amazon να μπει ζεστά, αγοράζοντας κάποια. Λογικά γι αυτό και η Microsoft χώθηκε ξαφνικά τόσο επιθετικά.

    • sdragon
    • Δυστυχώς άλλο ένα κακό νέο. Από τη στιγμή που η MS είναι ανίκανη να φτιάξει studios πηγαίνει στη λογική των εξαγορών. Το θέμα είναι ότι πάλι δε βγαίνουν τα κουκιά. Συνδρομές από Αργεντινή, Βραζιλία και Τουρκία μέσα στα 20 εκατομμύρια. Γνωστό αυτό. Σε αντίθεση με το Netflix και τη νοοτροπία αυτή, εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Για να υποστηρίξεις ένα τέτοιο μοντέλο πρέπει να φτιάξεις παιχνίδια που θα τραβήξουν κόσμο. Που θα παραμείνει για πολλούς μήνες και χρόνια. Οπότε βάλε battle royale games και έχει ο Θεός. Και το βλέπουμε ήδη αυτό. Το βλέπω και αυτό το εγχείρημα να σκάει όπως πολλά της εταιρείας, γιατί δεν βγαίνει.

      • deathwalker
      • Φίλε σκέψου τι λες. Λες να μην ξέρουν από οικονομική πολιτική και τι τους βγαίνει και τι όχι μακροπρόθεσμα? Τι θεωρείς ότι απλά κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς να σκέφτεται η να έχει ανθρώπους που η δουλειά του είναι αυτή ? Δηλ να βλέπουν αν θα πέσει έξω το καράβι η όχι με κάθε κίνηση? Δεν μιλάμε για εκατομμύρια Αλ για Δισεκατομμύρια. Οπότε μάλλον κάτι ξέρει η Micro$oft.

    • deathwalker
    • Για όσους κράζουν την εξαγορά απλά θα πω όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια. Είναι πολύ μπροστά αυτή η κίνηση ας έχουν υπομονή μερικοί να δουν που θα καταλήξει όλη αυτη επένδιση. Αναρωτιέμαι αν έκανε αυτή την κίνηση η Sony τι θα λέγαμε μερικοί..
      ΥΓ έχω και τις 2 νέας γενιάς κονσόλες είμαι gamer όχι fun boy.

    • PORTAL
    • Περα απο τα μεγαλα παιχνιδια που η Microsoft θα στερησει απο την Sony θα της στερησει και κατι με ιστορικη σημασια καθοτι υπηρξε η μασκοτ του Playstation για χρονια. Τον Crash Bandicoot. Μεγαλη ηττα κι αυτη. Τη μασκοτ δεν την αφηνεις ποτε και για κανεναν λογο. Ας αξιζει και μισο ευρω. Η Sony βεβαια τον ειχε γραψει τον Crash εκει που δεν πιανει μελανι εδω και πολλα χρονια, ετσι κανει η Sony οταν κατι δεν φερνει τα φραγκα (Days Gone), αλλα και παλι. Playstation χωρις Crash στα δικα μου ματια δεν υπαρχει. Μεγαλη ηττα.

    • mysterious
    • ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ειδηση.Πραγματικα βγαζω το καπελο στον Phil Spencer γιατι χωρις αυτον δε θα προχωρουσε η MS σε αυτη και ποσες αλλες κινησεις.Και ο τυπος ειναι και gentleman και ακρως συμπαθητικος ως ανθρωπος.Εξαγορασαν την κοτα με τα χρυσα αυγα και δε νομιζω να τους συμφερει να μην τα παιρνουν απο ολους τους πιθανους πελατες.Και τα brand αυτα εχουν μιλουνια πελατων.

    • deathwalker
    • Σκεφτείτε και το άλλο ότι για να πάρουν παιχνίδια της blizard Activision οι gamers της Sony θα τα σκανε τα φράγκα τους στον τελικό αποδέκτη που θα είναι η MicroSoft. Οπότε θα μαζεύει το χαρτί από παντού πλέον και από τους μεν και από τους δε. Πολύ έξυπνο όντως αυτό

    • morakis-g
    • Εγώ θέλω να δω που θα καταλήξει ο Bobby Cottick,χαχαχαχ μάλλον με ενα bonus 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
      Επίσης απ' ότι κατάλαβα το deal θα κλείσει τον Ιουνιο του 2023 και μέχρι τότε η ActivisionBlizzard θα λειτουργεί όπως είναι τώρα οπότε έχουμε καιρό μπροστά μας.
      Έιμαι περίεργος να δω τι αντίκτυπο θα έχει η Microsoft ( Phil Spencer) σε όλα αυτά που τα θέματα που έχει η ActivisionBlizard τα τελευταία 2-3 χρόνια. Θα επηρεαστούν π.χ τα anual releases του Call of duty? Τραγικά σκηνικά σαν αυτό που τιμώρησαν τον esports player από το Hongkong επειδή δεν ήθελαν να......προσβάλουν τον λαο της Κίνας.
      Για να δούμε.....αν μη τι άλλο θα εχει ενδιαφέρον πως θα κινηθεί η Sony.

*