Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δαπανηρή για την Sony η κυκλοφορία του PS4

Το PlayStation 4 έχει καταφέρει να πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 7 εκατομμύρια συστήματα, ωστόσο η κυκλοφορία του ήταν αρκετά δαπανηρή για την Sony. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάθεση της new-gen κονσόλας «συνέβαλε» στις απώλειες ύψους $1,25 δισεκατομμυρίου που παρουσίασε για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2014. Μάλιστα αυτή είναι η 4η ετήσια «ζημιά» της ιαπωνικής εταιρείας τα τελευταία πέντε χρόνια.



Ωστόσο δεν είναι όλα τόσο αρνητικά, μιας και οι καθαρές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4.3% χάρη στο δυνατό ντεμπούτο της νέας κονσόλας της, στις πωλήσεις των smartphone της και στις επιπτώσεις των «συναλλαγματικών ισοτιμιών». Όσον αφορά στις φορητές κονσόλες, η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει (συνολικά) κατά το 4ο τρίμηνο περίπου 700.000 PS Vita, PS Vita TV και PSP, δηλαδή 1.3 εκατομμύρια λιγότερα συστήματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τέλος, η Sony δήλωσε ότι οι πωλήσεις για τα φορητά συστήματα έπεσαν από τα 7 εκατομμύρια συστήματα στα 4.1 εκατομμύρια (συστήματα) σε ένα χρόνο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
15 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mysterious
    • Ωχ...πάμε για 100 σχόλια.Μπορούμε!

      Η πλάκα είναι ότι χλευάζεται η Nintendo η οποία αν και διαφωνώ με τις τακτικές της δεν έχει ουσιαστική χασούρα.

    • Chased
    • Όταν έχεις χασούρα από τις κονσόλες, δεν σε συμφέρει να πουλάς πολλές! Αυτό σημαίνει ότι χάνεις ακόμα περισσότερο, γιατί φτιάχνεις πάλι και ξαναπουλάς με χασούρα. Μέχρι να είναι κερδοφόρα η κάθε κονσόλα, τα έσοδα έρχονται από τα δικά σου παιχνίδια και τα royalties. Οπότε οι καλές πωλήσεις του PS4, είναι πρόβλημα για τη Sony, αν δεν συνδυάζονται με υψηλές πωλήσεις software και προς το παρόν, το ratio software/hardware είναι αρκετά χαμηλό.

    • mysterious
    • Αυτό είναι και το οξύμωρο.Πουλάει κάθε κονσόλα με χασούρα αλλά θέλει να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ώστε να έχει μεγάλη εγκατεστημένη βάση για τα παιχνίδια της.Απλά βλέποντας τα νούμερα των Sony και Microsoft καταλαβαίνεις πως το gaming τμήμα τους το έχουν για οδοντόκρεμες.

    • torico
    • εαν το δει καποιος τελειως λογιστικα το θεμα ειναι αξιο αποριας γιατι οι σονυ/ms επενδυουν στις κονσολες;
      καταλαμβανουν ενα ποσοστο ελαχιστο η παθητικο, χοντικα του τζιρου τους.
      τωρα τι ακριβως παιζει με τους οικονομικους ορους κ ολα αυτα ειμαι ασχετος,

    • Amiga500
    • Απλα με καθε κονσολα πουλαει και μια τηλεοραση (σε οποιον δεν εχει παρει ακομα)... πουλαει χειριστηρια (60+ ευρω!) πουλαει συνδρομες PSplus.......κτλπ.... ;)

      Απλα το βλεπουν μακροπροθεσμα το πραγμα....... φτιαχνεις πρωτα κοινο και μετα το μαδας.... ;)

      Αν δεν τους συμφερε στην τελικη, θα τα ειχαν ηδη παρατησει.

    • vegeta13
    • Λογικα πονταρουν στα περιφερειακα και στα games μπας και βγαλουν τα σπασμενα, για το κτηνος (ps vita) ειναι για λύπηση τετοια νουμερα, εφοσον ομως δεν εχει πολλα ΑΑΑ games καλα να παθει!

    • Chased
    • Γιατί? Ποιος αγοράζει πλέον τηλεόραση Sony? Εδώ οι τύποι έχουν πουλήσει τις τεχνολογίες τους στην Samsung και βγαίνουν κακήν κακώς από το συγκεκριμένο χώρο.
      Επίσης, δεν παίρνουν όλοι χειριστήρια, αρκεί το ένα. Έτσι κι αλλιώς, απειροελάχιστα παιχνίδια έχουν local multiplayer σε Playstation και Xbox.

      Ότι το βλέπουν μακροπρόθεσμα εννοείται. Φυσικά. Αλλιώς δεν θα είχε νόημα να είναι στον χώρο αυτόν. Τα royalties τους σώζουν και τα 2nd party games (γιατί από first party πολύ λίγα πράγματα). Μην ξεχνάτε ότι για κάθε retail παιχνίδι που πωλείται, τα 10€ είναι δικά τους (console manufacturers). Και μιλάμε για κάθε ένα δισκάκι...Κοινώς, για να είναι μια εταιρεία ίσα βάρκα ίσα νερά, αν χάνει 50€ από κάθε κονσόλα, πρέπει να πουλήσει τουλάχιστον 5 παιχνίδια Μ.Ο. σε κάθε χρήστη, εκτός και αν είναι ήδη δικοί της τίτλοι.

    • korko
    • έχει τα κέρδη από τα παιχνίδια,το plus και από χειριστήρια κάμερες κλπ.οι καινούργιες κονσόλες είναι προϊόντα που θα φέρουν λεφτά αλλά μακροπρόθεσμα.μη ξεχνάμε ότι για 5-6 χρόνια θα πωλούνται.σε 1-2 χρόνια θα έχουν ρίξει το κόστος παραγωγής τους πιο πολύ και θα βγάζουν πιο πολλά.επίσης πολύς κόσμος ακόμα δεν έχει πάρει νέες κονσόλες και τα σκάει σε παιχνίδια στις παλιές.είναι τεράστιο το γύρισμα που θα κάνουν μέσα στα επόμενα χρόνια και σίγουρα στο τέλος του κύκλου της νέας της κονσόλας θα έχει πολλά δις κερδοφορία.το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο...

    • gamelover
    • 4η χρονιά ζημιωμένη είναι πολύ....Απορώ πως κάποιες εταιρείες αντέχουν τόσα χτυπήματα....σίγουρα βέβαια δεν αφήνουν το gaming κομμάτι γιατί έχουν κέρδος έστω και μικρό αλλιώς εννοείται θα την είχαν κάνει με ελαφρά....Πάντως θεωρώ ότι η σονυ παρ'ολες τις δυσκολίες που έχει σαν εταιρεία τα τελευταία χρόνια μιας και είμαι απόλυτα σίγουρος ότ την επηρέασε η κρίση,γενικά αρχίζει λίγο λίγο πάλι να αναδομείται και να ξανααβρίσκει την παλιά της αίγλη...μιας και νομίζω πως την τελευταία 7-10ετία την είχε χάσει....

    • BigDaddy
    • παιδια η panasonic εχει 12,5 Δις απωλειες σκεφτειτε τι βγαζει σε σχεση με τη σονυ
      To τι ειναι η σονυ σημερα ειναι εδω

      http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Pictures_Entertainment

      ετσι για τη συγκριση και τις απωλειες και ομως
      εχει ολα αυτα και ομως χανει λεφτα
      Παντως φαση εχει περιμενα πως και πως να δω απο χθες να δω σημερα τα σκ@$5 της χαχαχα Να βγαζει καλα προιοντα και να εχει χασουρα αυτα μονο στη σονυ πουθενα αλλου.

    • BOND
    • Παντα στις κονσολες εχουν χασουρα, τοσο η sony οσο και η microsoft. To θεμα ειναι οτι η sony ειναι γενικα σε δυσκολη κατασταση οποτε ειχε ενδιαφερον να δουμε πως θα αντιμετωπισει το προβλημα

    • vonzuchter
    • @amiga500 τι ακριβως βλεπουν μακροπροθεσμα? χασουρα 5 χρονια εχουν. Το ιδιο και στο division του xbox... Για αυτο τα καπιταλοσκυλα της μαικροσοφτ θελουν να το ξεφορτωθουν το xbox. Καταλαβετε οτι σονυ και μαικροσοφτ για στατους εχουν τις κονσολες και για να ενισχυουν το brand name τους. Οι εποχες ps2 εχουν παρελθει. Ουσιαστικα φαντασματα κυνηγανε. Ο λογος που δε βγαζουν κερδη ειναι οτι το hardware για να ειναι ανταγωνιστικο κοστιζει αρκετα. Κακα τα ψεματα για να βγαλει λεφτα απο αυτη τη βιομηχανια καποιος πρεπει να κανει ταυτοχρονα ΚΑΙ το hardware ΚΑΙ το software. Για αυτο σταθερα η nintendo ειναι ο μοναδικος που βγαζει κερδος απο αυτη τη μπιζνα. Ειδικα για τη μαικροσοφτ το χβοχ δε προσφερει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα στην εταιρια. Στη σονυ ομως το PS ειναι μεγαλο κεφαλαιο και ας τους βαζει μεσα με τα μπουνια. Δε θα ηταν υπερβολη να πουμε οτι στη λεξη σονυ αμεσως ο μεσος καταναλωτης πλεον σκεφτεται playstation και οχι τηλεοραση , στερεοφωνικο , καμερα ή οτιδηποτε αλλο. Για αυτο και η σονυ δε θα εγκαταλειψει την αγορα. Η επιτυχια των ps1 Και ps2 ηταν τοσο μεγαλη και τοσο καθοριστικη για την εταιρια που σημαδεψε την ιστορια της. Για τη μαικροσοφτ παλι πιστευω οτι αυτο θα ειναι το τελευταιο xbox...

    • GamingFun
    • Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι, αλλά θέλω να πω πως έχει κάποιο σχέδιο η Sony. Θέλω να πιστεύω πως θα βρει τις ευκαιρίες να αναπληρώσει και με το παραπάνω τη χασούρα που έχει τόσο καιρό.

*