Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δυνατότητα σύνδεσης GameCube controller στο Wii U

Η Nintendo έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο teaser trailer για το επερχόμενο Smash Bros. Tournament στην Ε3, μέσα από το οποίο αποκαλύπτεται ένα νέο περιφερειακό για το Wii U. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν αντάπτορα, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης του GameCube controller στη νέα οικιακή κονσόλα της εταιρείας. Για την ώρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί το αν και πότε θα γίνει διαθέσιμο στην αγορά το εν λόγω περιφερειακό, ωστόσο αξίζει τον κόπο να του ρίξετε μία ματιά μέσα από τον παρακάτω player:



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
39 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • nkav64
    • Δε νομίζω ότι η Nintendo θα καταστρέψει την ταυτότητα του Wii U. Δεν είναι όπως το Kinect που η MS είπε το αφαιρώ και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Είναι τελείως διαφορετική η περίπτωση.

    • GiannisP
    • Και μόνο που ένας σημαντικός τίτλος της Nintendo δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το gamepad αλλά ένα φυσιολογικό χειριστήριο, όπως αυτό του gamecube, αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει μέλλον για το περιφερειακό. Το πρόβλημα στο gaming δεν ήταν ποτέ αν το minimap ή άλλα στοιχεία του UI πρέπει να φαίνονται στην οθόνη ή σε μια δεύτερη οθόνη. Αυτά είναι marketing ψευτοδιλήμματα, έτσι ώστε να φαίνεται ότι η κονσόλα «διαφέρει», κάτι που τελικά δεν ισχύει. Τα φυσιολογικά παιχνίδια είναι αυτά που πηγαίνουν καλύτερα στο Wii U και από τα οποία έχει ανάγκη η κονσόλα -όχι τα Motion παιχνίδια. Είναι μεγάλο θέμα να θέλεις να αποκτήσεις τη κονσόλα για τα φυσιολογικά της παιχνίδια και να πρέπει να καταπιείς το κάθε gimmicky περιφερειακό, που για τους δικούς της λόγους θέλησε να σου «κοτσάρει» η κάθε εταιρεία.

      Δεν μπορούν πλέον να σε αναγκάζουν να πληρώσεις στην τιμή της κονσόλας ένα περιφερειακό, που έχει αποδειχθεί άχρηστο στα περισσότερα παιχνίδια και που δεν έχει αξία ούτε για τον πραγματικό gamer, αλλά ούτε για τον casual gamer. Ακόμα και για streaming, υπάρχουν ήδη καλύτερες In-home streaming λύσεις, οπότε η αξία του gamepad μειώνεται ακόμη περισσότερο.

      Όπως ακριβώς δεν μπορούσε η Microsoft να πείσει τον κόσμο για το δικό της περιφερειακό, το ίδιο τώρα και η Nintendo. Το gamepad κατέληξε να είναι ένα gimmicky βαρίδι που απλώς κρατάει πίσω τις πωλήσεις της κονσόλας και όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η Nintendo, τόσο καλύτερα και κάτι μου λέει ότι μπορεί σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις. Τα ίδια έλεγα θυμάμαι τότε και για το Kinect και υπήρχαν οι γνωστές φωνές: «μα το kinect κάνει τη κονσόλα να διαφέρει και προσφέρει κάτι το μοναδικό». Φάνηκε πόσο μοναδικό ήταν τελικά.

      Το WiiU για να αναπνεύσει χρειάζεται πτώση τιμής στα 150ευρώ και αφαίρεση του gamepad και πιθανώς με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουν τον πρόωρο θάνατο του Wii U και τη νέα κονσόλα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Όπως παλαιότερα το GameCube είχε ανέβει σημαντικά όταν το έριξαν στα 100 ευρώ, έτσι πρέπει να κάνει και τώρα η Nintendo με το Wii U, το οποίο άνετα μπορεί να παίξει τον ρόλο της «φτηνής τσόντας», που θα αποκτηθεί μαζί με κάποια εκ των δύο άλλων κονσόλων.

      Η επιστροφή σε πιο παραδοσιακό τρόπο χειρισμού, όπως στο χειριστήριο του gamecube (η τελευταία φυσιολογική κονσόλα της Nintendo) είναι αυτό που χρειάζεται τώρα το σύστημα: καθαρά gaming προσανατολισμό και όχι gimmicky περιφερειακά.

    • Roronoa
    • "Δεν μπορούν πλέον να σε αναγκάζουν να πληρώσεις στην τιμή της κονσόλας ένα περιφερειακό, που έχει αποδειχθεί άχρηστο στα περισσότερα παιχνίδια και που δεν έχει αξία ούτε για τον πραγματικό gamer, αλλά ούτε για τον casual gamer. "

      "Όπως ακριβώς δεν μπορούσε η Microsoft να πείσει τον κόσμο για το δικό της περιφερειακό, το ίδιο τώρα και η Nintendo. "

      Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα του wii u και συμφωνω, εχει καποια καλα εως φοβερα παιχνιδια αλλα ειναι σχετικα ακριβο για αυτα που προσφερει. Πιστευω καλο θα ηταν να βγαλει παιχνιδια που να αξιοποιουν (πραγματικα) το gamepad ωστε να υπαρχει λόγος υπαρξης του hardware στην αγορα σαν εναλακτικη επιλογη αλλα δεν το βλεπω, μαλλον και η ιδια πια το εχει ξεγραψει. Απλα φοβαμε πως αν το αφαιρεσει τοτε λογω του αδυναμου hardware θα ειναι νεκρο γιατι δεν θα ειναι ανταγωνιστικο, βεβαια με μια τιμη στα 150ε ισως και να σωθει, και οταν λεω σωθει να πουλησει κατι παραπανω, νομιζω κανεις δεν πιστευει πως θα κανει πολλες πωλησεις.


      Τελευταια παντως βλέποντας πως τα first party της δεν το αξιοποιουν (νομιζω δλδ) αναρωτιεμαι μηπως τελικα οντως το βγαλει...

      Οσο για το gamecube adapter ειναι παρα πολυ καλη κινηση.

    • alex4444
    • @GiannisP H nintendo, ασχετως αν τα καταφερνει η οχι, επι Iwata πονταρει συνεχως στην διαφορετικοτητα. Ψαχνει τροπους για να φερει τη νεα γενια στο gaming, εξω απο τα τεχνολογικα θαυματα. Μη το συγκρινεις με νοοτροπια τυπου microsoft, που ειδει οτι κατι δε της βγαινει κι αμεσως αλλαξε προισταμενο, στρατηγικη και περιτυλιγμα. Το κινεκτ2 δυστυχως δε θα δουμε πραγματικα ποτε τι μπορουσε να κανει

      Κι οχι, το Gamecube δεν πηρε ποτε τα πανω του, παρ'ολο που η τιμη ηταν εξευτελιστικη, τα παιχνιδια κορυφαια και η κονσολα μιση γενια μπροστα απο το Ps2. Ηταν η εποχη που η προεδρια περασε στα χερια του Iwata και ο ιδιος ειχε κανει μια απο τις πιο συγκλονιστικες ομιλιες περι της νεας γενιας: "Τα βιντεο γκειμς θα πεθανουν". Το οραμα που ειχε εκφρασει τοτε για εξελιξη του Gameplay κι οχι των πιξελ στην οθονη η των ΜΒ στην καρτα γραφικων, το ιδιο ακριβως οραμα κυνηγαει ακομη η Νιντεντο.

      Ασχετα αν κανει δεκαδες τραγελαφικα λαθη η Nintento σε πολλα σημεια, αρνουμαι να δω το wiiu gamepad σαν ενα αχρηστο gimmick. Αλλα λαθη ειναι που της κανουν τη ζημια κι οχι το gamepad.

      Επισης η συγκεκριμενη κινηση με το hub για gc joypads ειναι εντελως ασχετη με το gamepad. Περαν του φορου τιμης σε εναν μοχλο που αγαπηθηκε υπαρχει το εξης ελαφρυντικο: Το smash bros ειναι αγνο ξυλικι κι ολοι εχουμε δει οτι η χρησιμοτητα 2ης οθονης/touchscreen σε τετοιες περιπτωσεις (ds/3ds) παει περιπατο.

      Στο νεο Zelda θα δουμε τι οραματιζεται η Νιντεντο με το wiiu.

    • iankysyrath
    • τη μερα που ο giannisP θα βγει σωστος εγω θα παω να αγορασω με το ζορι ενα xboxone και το gamepad του wiiu θα μπει στο microwave!ημαρτον με την εμμονη αυτη

    • Πάγος13
    • Μάλιστα...οπότε φταίνε τα χειριστήρια και όχι οι εταιρίες και οι Developments που δεν διαθέτουν πόρους και χρόνο για να τα αξιοποιήσουν?

      Η Nintendo έδωσε το gamepad και όσοι έχουν δοκιμάσει το nintendoland ξέρουν αν δουλεύει και πως θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα παιχνίδια.

    • nkav64
    • Διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια θα ήθελα να πω τα εξής:

      Καταρχάς δεν μπορώ να καταλάβω τον διαχωρισμό μεταξύ φυσιολογικού και μη φυσιολογικού. Δηλαδή πως ορίζεται το φυσιολογικό παιχνίδι για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πως ορίζεται και το μη φυσιολογικό. Εδώ λέμε γιατί να υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ casual, normal και hardcore και τώρα θα δημιουργήσουμε νέες κάστες; Όλοι gamers δεν είμαστε; Γιατί θα πρέπει μετά, ή πριν, τη λέξη gamer να υπάρχει μια ακόμα λέξη; Δηλαδή τα πεντόβολα, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ που παίζαμε παλαιότερα στις γειτονιές μας δεν ήταν όλα παιχνίδια; Θα πρέπει επειδή είχαν διαφορετικό κοινό να τα διαχωρίσουμε μεταξύ τους;

      Για εμένα εξέλιξη στο gaming είναι να προσφέρονται εναλλακτικές λύσεις οι οποίες βελτιώνουν τη διαδραστική εμπειρία. Next gen gaming δεν είναι μόνο τα καλύτερα γραφικά, τα περισσότερα sprites στην οθόνη, οι μεγαλύτερες αναλύσεις, τα περισσότερα καρέ, ο πιο καθαρός ήχος, τα εντυπωσιακότερα εφέ. Για εμένα προηγείται το gameplay και η εξέλιξή του. Και ο παππούς στο χωριό είχε μάθει τόσα χρόνια να σηκώνεται από την καρέκλα για να αλλάξει κανάλι στην τηλεόραση. Όταν όμως βγήκαν τα τηλεκοντρόλ η λεγόμενη εμπειρία του να παρακολουθεί τηλεόραση βελτιώθηκε για αυτόν, μιας και δεν χρειάζεται πλέον να «σπάζεται» και να σηκώνεται όταν θέλει να δει άλλο πρόγραμμα. Βεβαίως υπάρχει πάντα και ο παραδοσιακός τρόπος. Μπορεί να σηκωθεί από την πολυθρόνα του και να αλλάξει κανάλι «με το χέρι» όποτε θελήσει.

      Ειδικά τη σημερινή εποχή που υπάρχει πλήρης ενημέρωση από αμέτρητες πηγές και υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις απόψεις κανείς δεν αναγκάζει τον οποιονδήποτε να αγοράσει κάτι. Η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι το πορτοφόλι του και όποιος δεν το έχει καταλάβει καλό θα είναι να κάτσει να το σκεφτεί. Όταν θέλεις να αγοράσεις μια κονσόλα κοιτάς το σύνολο. Αν είσαι ικανοποιημένος αγοράζεις, αν όχι τότε προχωράς παρακάτω. Επιλογές προσφέρει πάρα πολλές η αγορά. Βεβαίως κατά την άποψή μου για να μπορείς να έχεις ασφαλή γνώμη για κάτι θα πρέπει να έχεις περάσει χρόνο μαζί του. Εγώ πχ δεν μπορώ να πω οτιδήποτε σχετικά με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των PS4 και Xbox One, πόσο μάλλον για τα παιχνίδια τους, αφού δεν έχω καμία από τις δύο κονσόλες. Να βγω να πω ότι το χειριστήριο του PS4 είναι λειτουργικό ή όχι και η light bar προσθέτει ή αφαιρεί δεν μπορώ να το κάνω. Όμως για το Wii U και το gamepad μιας και είμαι κάτοχός τους πιστεύω ότι έπειτα από 1,5 χρόνο μπορώ να έχω ασφαλή άποψη για το εάν μου αρέσουν ή όχι, για το αν προσθέτουν στην δική μου gaming εμπειρία ή όχι.

    • nkav64
    • Όλα τα παιχνίδια του Wii U παίζονται και με άλλα χειριστήρια. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει την κονσόλα για να το διαπιστώσει, απλά κοιτάει στο πίσω μέρος της συσκευασίας του παιχνιδιού. Δεν έγινε κάτι το επαναστατικό με το νέο που διαβάζουμε παραπάνω. Και με την ευκαιρία μην ξεχνάμε το full hardware compatibility μεταξύ Wii & Wii U. Δεν σου «κοτσάρει» κανείς απλά ένα νέο χειριστήριο λέγοντάς σου από εδώ και στο εξής θα πρέπει να πληρώνεις 60άρια και 70άρια για ένα καινούριο και αν είχες προηγούμενη κονσόλα της εταιρείας μου απλά βάλε τα πάντα στην άκρη. Σου δίνει και την εναλλακτική να χρησιμοποιήσεις τα παλιά σου. Όπως και στο software. Βάλε το παιχνίδι του Wii στο Wii U και θα παίξει. Όχι μέσω online υπηρεσιών και να τα ξαναπληρώσεις και δεν συμμαζεύεται.

      Προκειμένου να έχει χρησιμότητα η δεύτερη οθόνη του Wii U, θα πρέπει και το παιχνίδι να έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά προκειμένου η χρήση της να αναδειχθεί. Παιχνίδια που έχουν Inventory όπως τα Deus Ex HR DC, Unepic, Splinter Cell Black List έχουν τη διαχείριση του inventory μέσω της δεύτερης οθόνης. Και βεβαίως περιμένετε να δείτε και το Mario Kart 8 που κυκλοφορεί από σήμερα. Ασφαλώς, η κύρια χρήση της οθόνης δεν είναι αυτή. H κύρια χρήση της είναι για το remote play και επειδή διαβάζω διάφορα θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος πως θα μπορούσε το remote play να υλοποιηθεί διαφορετικά. Για το remote play μην ξεχνάτε ότι είναι απαραίτητα τα χειριστήρια, τα κουμπιά, και το gamepad του Wii U διαθέτει τα πάντα και στον απαραίτητο αριθμό. Ρωτήστε τους κατόχους PS4- PSVita που προκειμένου να υλοποιήσουν το remote play αναγκάζονται να κάνουν map στα front και real touch panels μιας και δεν υπάρχουν R2, R3, L2, L3. Ρωτήστε επίσης τη Sony γιατί δεν υλοποίησε το streaming μέσω μιας άλλης πιο φτηνής συσκευής ή γιατί η MS δεν το έχει υλοποιήσει ακόμα. Μήπως και οι ίδιες δεν κατασκευάζουν τέτοιες πιο φτηνές συσκευές; Αλήθεια γιατί η Sony υλοποίησε το streaming μέσω μιας συσκευής η οποία κοστίζει περισσότερα από €150, έχει γίνει downgrade και στη φυσική της μορφή δεν πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ως πλήρες χειριστήριο; Συν τη μικρότερη οθόνη του.

      Επίσης για εμένα που δεν έχω tablet, μια χαρά κάνει τη δουλειά του το gamepad για surfing, gmail, youtube κλπ. Γιατί να πάρω και κάτι άλλο; Αλλά είπαμε μόνο όποιος δεν θέλει δε βρίσκει χρησιμότητα σε αντικείμενα.

      Τέλος το Wii U αυτό που πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη είναι να λείψουν οι κριτικές που γίνονται με βάση είδα, διάβασα, μου είπαν. Όπως και κάθε άλλη κονσόλα (και βεβαίως οποιοδήποτε αντικείμενο) αν δεν κρίνεις με βάση το έχω και την δια ζώσης εμπειρία, οποιοδήποτε συμπέρασμα κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ανασφαλές. Διαφορετικά γινόμαστε όπως τον άλλο στη διαφήμιση που δεν αγόρασε το αυτοκίνητο γιατί η ζώνη του τσαλάκωνε το πουκάμισο.

    • Nightwish
    • Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν δύο πακέτα.Ένα με κλασσικό controller και ένα με το WiiU tablet Controller...Έτσι δίνεται η επιλογή στον gamer να διαλέξει....
      Τώρα όσον αφορά το hardware τα games του WiiU δεν δείχνουν να έχουν σημαντική διαφορά απο του XboxOne....
      Αν και σε περίπτωση αφαίρεσης του tabletcontroller χάνεται η ταυτότητα της κονσόλας....

    • Amiga500
    • Συμφωνω απολυτα με τον @GiannisP!
      Αλλωστε τα ιδια λεω και εγω τοσο καιρο... ;)

      Η Nintendo πρεπει να ξεφορτωθει επιτελους τις εντελως αχρηστες gadgetιες και να γυρισει στον πραγματικο κοσμο!

      Το αχρηστο gadgetomarketing-λικι στις κονσολες μας τελειωσε.......καιρος να του κανουμε και τα 40 του.......

      Επιστροφη στην πραγματικοτητα μπας και δει λιγο φως στο σκοτεινο τουνελ του WiiU.......χλωμο το βλεπω βεβαια.....αλλα μια προσπαθεια δεν βλαπτει.

    • alex4444
    • @Amiga500 To θεμα ειναι οτι τα λετε και δεν εχετε παιξει. Τα ιδια ελεγαν κι ολοι οι μη κατοχοι του wii, ενω αλλα 100 εκατομμυρια ειχαν αλλη αποψη. Εννοειται πως δε γινεται να μας εντυπωσιαζουν και να μας ψηνουν για αγορα ολες οι ιδεες που βγαινουν, αλλα υπαρχουν πολλες διαφορετικες γνωμες και γουστα στους καταναλωτες.

      Θα παραμεινω στην αρχικη μου τοποθετηση. Δε φταιει το ταμπλετ για το wiiu, οπως δεν εφταιγαν τα motion controls για την αποτομη πτωση του wii(σταματησε να πουλαει μονο οταν η Νιντεντο εκοψε αποτομα την τροφοδοτηση με τιτλους και hype). Η ελλειψη ολοκληρωμενης βιβλιοθηκης τιτλων και πολλα απανωτα λαθη στο marketing λογω ξεροκεφαλιας ειναι οι καταρες της Νιντεντο.

      Αχρηστο gadgetomarketing-λικι μπορει ανετα να χαρακτηριστει το ps move(δεν λειτουργησε σωστα ουτε καν στο tennis), οι τραγικοι Internet browsers στις κονσολες, η AR τεχνολογια σε vita/3ds, η touchscreen του ps4 joypad(και βαζω στοιχημα οτι θα ξεχασουμε συντομα την υπαρξη του) το streaming απο ps3/ps4 σε vita και παει λεγοντας.

      Τα motion controls στο wii, το Tablet στο wiiu, η touch screen στο ds ειναι απλα διαφορετικες ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ προτασεις. Λειτουργουν αψογα και δενουν αρμονικα στο Gameplay, ενω εχουν δωσει το κατι παραπανω στον χειρισμο. Αν καποιος πειστει μονο απο το gimmicky της υποθεσης καλως. Εγω παντως 3ds δεν πηρα ουτε για το 3d ουτε για την touchscreen.

      Ναι, οκ υπαρχουν καποια παιχνιδια που δε θα μπορεσουν να εκμεταλλευτουν αυτες τις δυνατοτητες η να αντικατασταθει ο κλασικος χειρισμος, αλλα γι αυτο ακριβως, αν παρατηρησετε καλα, υπαρχουν και τα κλασικα κουμπια και στις 3 αυτες προτασεις!

    • gamelover
    • Αν και δεν είμαι κάτοχος wii u και σίγουρα δεν μπορώ να γνωρίζω όπως κάποια άλλα άτομα που έχουν wii u πόσο χρήσιμο είναι το gamepad θα συμφωνήσω με τον alex4444 και θα πω ότι τα λάθη της νιντεντο έιναι ελλειπής βιβλιοθήκη,απανωτά λάθη Marketing και για μένα θα πω ένα ακόμη μη ολοκληρωμένη στήριξη του gamepad στα παιχνίδια.Παρ'όλα αυτά όταν ψαχνόμουν για αγορά 3ds έτυχε και ήμουν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας όπου είχε wii u.Επειδή έκατσα αρκετή ώρα οφείλω να ομολογήσω ότι σε αρκετά παιχνίδια πχ. mario kart,super mario bros προτιμούσα να παίζω απο το gamepad παρά να τα βλέπω στην οθόνη...κατα μια έννοια "κολλούσες" στο χειριστήριο.Επειτα επειδή αγόρασα 3ds οφείλω να πω ότι η δευτερη οθόνη είναι αρκετά χρήσιμη(τουλάχιστον στην φορητή).Τώρα όσον αφορά το gimmick θεωρώ και εγώ ότι πολλές φορές και το έχω ξαναπεί οι νέες και φρέσκιες ιδέες αν δεν υποστηριχτούν σωστά καταντάνε gimmick.Εγώ πάντως είναι απο τις λίγες φορές που το λεγόμενο 3D gimmick που υπάρχει στο 3ds το έχω καταευχαριστηθεί τόοοοοσο πολύ που νιώθω ότι είχα χρόνια να νιώσω τέτοια χαρά και ανυπομονησία να πιάσω στα χέρια μου την κονσόλα για να παίξω τα παιχνίδια.

    • Amiga500
    • @alex4444

      Δεν εχω παιξει WiiU.....????

      Τι αστειο ειναι αυτο ρε συ φιλε....?

      Οχι μονο εχω παιξει, "το πουλαω" το μηχανημα φιλε μου...!!
      Αυτη ειναι η δουλεια μου αν δεν το γνωριζεις.........

      Δεν θα εγραφα ποτε τη γνωμη μου για κατι που δεν εχω δοκιμασει ο ιδιος.

      Μπορει να μην το εχω βαλει στην "προσωπικη" μου συλλογη μου αλλα δοξα τον Θεο γνωριζω πολυ καλα το τι πουλαω στους πελατες μου....

    • V.for.Veteran
    • Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι πρέπει να μειωθεί η τιμή του συστήματος, χωρίς όμως να αφαιρεθεί απαραίτητα το GamePad, σύμφωνα με την Nintendo το Wii U GamePad είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ περιφερειακό.... Κακός μεν, από τη στιγμή που δεν έχει υποστηριχθεί όπως πρέπει, αλλά είναι όπως και να το κάνουμε απαραίτητο.

      Το Wii U είναι μία αξιόλογη κονσόλα που όμως δεν πλασαρίστηκε σωστά από την ιαπωνική εταιρεία, ίσως βιάστηκε; ίσως να είχε σχεδιάσει άλλα και τελικά άλλα έκανε (μου θυμίζει το τραγούδι: άλλα θέλω και άλλα κάνω :P), τέλος πάντων έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα πρέπει να γίνει μείωση τιμης... και ακόμα και η "ξεροκέφαλη" πολλές φορές Nintendo μπορεί να το κάνει χωρίς -εννοείται- να αφαιρέσει το εν λόγω περιφερειακό.

      Και κάτι άλλο παιδιά, και εγώ δεν είμαι κάτοχος Wii U, αλλά είμαι gamer.... πιστεύω λοιπόν πως μπορώ να πω τουλάχιστον την γνώμη μου...ε; Επίσης, έχω πιάσει στα χέρια μου το GamePad και δεν με ενθουσίασε και πολύ... προτιμώ το remote play του PlayStation...

    • iankysyrath
    • amiga500@ κι ο "Πάνος" με την αδερφη του Αφρούλα είχαν το "teleclub" του βόλου και πουλούσαν ολες τις κονσόλες στα 90's αλλα επειδή "ήξερε καλά τι πουλούσε και τα δοκιμαζε καμια ωρα σπιτι του πριν τα πουλησει" (ε μα τι γουρουνι στο σακι θα μας εδινε??σκαρτο πράγμα?), παρόλα αυτά είχε την πεποιήθηση οτι το mega drive ηταν πιο δυνατη κονσόλα απο το snes, γιατι πουλούσε κονσόλες- άρα συνεπάγεται κατα τη κοινη λογική ήξερε καλύτερα απο τους άλλους που αγοράζαν!

    • iankysyrath
    • V.for.Veteran@ μια λογικη αποψη επιτελους απο εναν ανθρωπο που δηλωνει οτι δεν ειναι κατοχος της κονσολας

    • Harkyn
    • Αmiga500 εχεις ασχοληθεια ενα 20ωρο με τη κονσολα για να δεις τη χρησιμοτητα του Gamepad και το ποσο ωραιο ειναι?Δεν γινεται να το αφαιρεσει η nintento γιατι μετα δεν θα εχει καμια αξια η κονσολα.Δηλαδη θα εχω μια κονσολα χωρις gamepad που για χαρη του ειναι πιο αδυναμο το wii u απο αλλες κονσολες, με χειροτερα specs απο Ps4 Xbox One και χωρις 3rd party τιτλους.Ε τοτε εγω προσωπικα θα τη πουλησω τη κονσολα.
      Συμφωνω οτι για κυρια κονσολα δε πειθει για αυτο και εγω τη πηρα μετα το Ps4. Αλλα δεν ειναι το Gamepad το προβλημα παρα η ελλειψη τιτλων.Μη το σχετιζεται με το κινεκτ δεν εχει καμια σχεση.

    • vonzuchter
    • lete anohsies. to gamepad ta spaei de mporw na dianohthw wiiu xwris to gamepad. h sygkrish me to kinekt entelws astoxh.. monadiko meionekthma pou den exei analogikes skandales alla oute to pro controller exei. oso gia ton antaptora gia to gamecube controller elpizw na einai promhnyma gia titlous tou kubou sth virtual console

    • nkav64
    • Αγαπητέ raysod, εννοείται ότι όλοι είμαστε gamers γι’ αυτό και θα πρέπει σε κάποια πράγματα πιστεύω να στεκόμαστε πάντοτε στο ύψος κάποιων περιστάσεων.
      Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Nintendo έχει κάνει λάθη. Αυτό συμβαίνει με όλες τις εταιρείες. Αυτό βεβαίως που δεν έχει κάνει και πιστεύω έχει λίγες πιθανότητες να το κάνει είναι να μπει στο χορό που θέλουν οι developers να τη σύρουν. Επίσης είναι πλέον η μόνη εταιρεία η οποία συνεχίζει να προσφέρει console gaming με όλη την έννοια της λέξης. Οι υπόλοιποι χόρεψαν όπως ήθελαν άλλοι να χορέψουν και πήγαν σε PC based μηχανήματα. Σκληροί δίσκοι και τα λοιπά, texture packs κλπ.
      Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα Wii & Wii U ως μηχανήματα και τα controllers τους θα πω ότι σίγουρα σε άλλους αρέσουν, σε άλλους όχι. Το θέμα είναι πως βλέπει ο κάθε ένας την εξέλιξη στο gaming και το πώς αντιλαμβάνεται τις διαφορετικές επιλογές. Εγώ είμαι του υπέρ να υπάρχουν όλες οι επιλογές και ο κάθε ένας να διαλέγει αυτό το οποίο του ταιριάζει καλύτερα.
      Αυτό που λες πάντως για τα tablet δεν νομίζω ότι ισχύει. Τουλάχιστον στο Κερατσίνι που εγώ μένω τα νοικοκυριά, ακόμα και αυτά με μέσο εισόδημα (βεβαίως τι εννοούμε ως μέσο εισόδημα σήμερα; και αν στην οικογένειά σου δουλεύετε όλοι και μακάρι, εμείς στη δική μου είμαστε όλοι άνεργοι) κοιτάνε πως θα κάνουν οικονομίες να έχουν να ψωνίσουν από το χασάπη, το μανάβη, το φούρνο και το σουπερ μάρκετ.
      Τέλος για την αντιγραφή του μοντέλου της Sony τι ακριβώς εννοείς; Αν μιλάς πάντως για το remote play η Νintendo ήταν αυτή που πρώτη το υλοποίησε. Αν θυμάσαι η Sony χρόνια το πάλευε και τελικά το υλοποίησε μόνο όταν «απέκτησε» δύο δυνατά μηχανήματα, PS4 & PSVita.

    • Amiga500
    • @iankysyrath

      Με 30+ χρονια στο χωρο του gaming και με μια τεραστια "προσωπικη" συλλογη μηχανηματων και παιχνιδιων (παλαιων και νεων) που μονο σε μουσειο θα μπορουσες να βρεις.......το να με συγκρινεις με τον "Πανο" και την "Αφρουλα" του "teleclub" μονο ως αστειο μπορω να το παρω........για να μην πω τιποτα χειροτερο....

      Δεν φταιω εγω φιλε μου αν εσυ γνωρισες αυτα τα ατομα που λες και με αυτες "αντιληψεις" και τις "τακτικες" που τους προσαπτεις πανω στα games και στον τροπο δουλειας τους.......

      Δεν ειμαστε ολοι το ιδιο ξερεις, καποιοι εχουμε κανει το χομπι μας δουλεια και με μεγαλο κοστος σε καθε επιπεδο......και αυτο λεει πολλα!

      Οποτε κρατα τις συγκρισεις και τις παρομοιωσεις για αλλους......ok?

      Mια χαρα πηγαιναν τα πραγματα (στα σχολια) τον τελευταιο καιρο.......μην αρχισουμε παλι τα ιδια........απλα επειδη εχετε ορεξη καποιοι.

      Αυτα και τελος.



      @Harkyn

      Εγω την γνωμη μου ειπα, αν εσενα σου αρεσει το Gamepad....δικαιωμα σου φιλε μου, εγω δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο.
      Δεν θα απολογηθω ομως και για την γνωμη μου.....

    • nkav64
    • @raysod, κάτι που λησμόνησα να γράψω για μια ακόμα φορά είναι ότι αρνούμαι να διαχωρίσω τους gamers σε κατηγορίες...όπως και εσύ είπες όλοι gamers είμαστε.

    • Harkyn
    • Δε σου ζητησε να απολογηθεις κανεις, αλλα δε μπορεις να μου λες σαν επιχειρημα οτι πουλας wii u απο τη στιγμη που δεν εχεις περασει καποιες ωρες μαζι του για να δεις τι προσφερει στην εμπειρια και τι εχει επενδυσει η νιντενετο σε αυτο.
      Απο εκει και περα η γνωμη σου σεβαστη.

    • Amiga500
    • Ποιος ειπε οτι δεν εχω περασει αρκετες ωρες με το WiiU??

      Το οτι δεν το εχω αγορασει για την προσωπικη μου συλλογη δεν σημαινει οτι στη δουλεια μου δεν ασχολουμαι με αυτο και τα παιχνιδια του.
      Μην τα μπερδευεις αυτα τα δυο.

      Και στο Ouya εχω αμεση προσβαση, παρολα αυτα δεν το αγορασα (ακομα) για αποκλειστικα προσωπικη χρηση.

      Εγω οτι μηχανημα το γουσταρω το αγοραζω και για το σπιτι μου, το WiiU δεν το αγορασα για το σπιτι γιατι προσωπικα απλα δεν με καλυπτει!

    • iankysyrath
    • amiga500 δε με πειθεις για τη μεγαλη σου...κληρονομια!και να την εχεις,άμα την εχεις παιξει, οσο εχεις παιξει το wiiu σου η καποιου αλλου χωρις να χεις τελειωσει τα περισσοτερα παχνιδια, τοτε τζαμπα καθεται η συλλογη στο ραφι..δεκτη η γνωμη σου και εννοειται οτι εχω καθε δικαιωμα να μην μπορω να παρω στα σοβαρα τα επιχειρηματα της μεγαλης συλλογης!κι εμεις έχουμε μουσειο, αλλα δεν το αναφερουμε σε καθε αντεπιχειρημα και συζητηση για το ποσο χαλια ειναι το wiiu,προκειμενου να ζηλεψουν τα12χρονα που αρχιζουν τωρα τη συλλογη τους!πιο μαγαζι εχεις παρεπιπτοντως αν επιτρεπεται;"πες μου μαγαζι να ρθω!" λεντης

    • Amiga500
    • @iankysyrath

      Ποσως με ενδιαφερει για το αν θα πειστεις για την συλλογη που εχω αλλα και για το αν εχω παιξει ολα αυτα τα παιχνιδια που εχω στην κατοχη μου......δεκαρα δεν δινω.......μου φτανει που το ξερουν ολοι οσοι με γνωριζουν προσωπικα εδω και 37 χρονια (πελατες και φιλοι),
      Επισης δεν θα ειχα κανενα γκαϊλε να αναφερθω σε αυτα (συλλογη κτλπ) αν εσυ με ικασιες και αυθαιρετους παραλληλησμους δεν με συγκρινες με φαντασματα του παρελθοντος σου ("Αφρουλες" και αλλες τετοιες αστειοτητες....) απλα και μονο για να με κοντραρεις......

      Αλλωστε ειναι γνωστο οτι στην Ελλαδα πρεπει να αποδεικνυουμε σχεδον καθημερινα οτι δεν ειμαστε Ελεφαντες.....

      Αν σε ενδιαφερουν λοιπον τα σοβαρα επιχειρηματα (οπως αφηνεις να εννοηθει) που δεν απευθυνονται σε 12χρονα.......μην χρησιμοποιεις εσυ "πρωτιστως" επιχειρηματα του τυπου "Αφρουλες-Teleclub" κτλπ.......... και μην κανεις αυθαιρετες συγκρισεις με ατομα που δεν γνωριζεις ουτε την προσωπικη αλλα ουτε και την επαγγελματικη τους πορεια....

      Θα μου ηταν εξαιρετικα ευκολο να κανω και εγω ανεξοδες και αστειες παρομοιωσεις αν ηθελα ξερεις........βλεπεις ομως τι δεν το κανω., ειδικα απεναντι σε ατομα που ΔΕΝ γνωριζω.

      Αυτα απο εμενα, οσο για το καταστημα μου εννοειται οτι δεν υπαρχει περιπτωση να πω ποτε το ονομα του μεσα στα σχολια μιας και αυτο θα ηταν "μαυρη" διαφημηση.....

      Αν σε ενδιαφερει "τοσο πολυ" ρωτησε αρκετα παιδια που μπαινουν στα σχολια και με γνωριζουν (οπως και το καταστημα μου) να σου πουν πληροφοριες, εγω φιλε μου στα σχολια μπαινω για να περασω λιγο την ωρα μου και να κανω λιγη πλακα.......δεν μπαινω για να "ψαρεψω" πελατες...."δεν" το εχω καμια αναγκη αλλωστε.

      Πιστευω οτι εδω τελειωνει και το (off topic) θεμα απο πλευρας μου.

    • Amiga500
    • * "γκριζα διαφημιση" ηθελα να γραψω.......

      Δυστυχως δεν υπαρχει κουμπι για διορθωση......

    • alex4444
    • @Amiga Δεν ηθελα να σου πω οτι δεν εχεις παιξει κονσολες νιντεντο ποτε. Αποκλειεται κι ολας, δηλαδη σε ενα public πας και μια πρωτη αποψη την εχεις. Οπως σου ειπα, δεν ειναι δυνατον να μας ελκυει ολους το Gamepad και καθε νεα ιδεα. Απο τη στιγμη που τοσα χρονια παιζουμε με κλασικα joystick καποιοι θα δυσκολευτουν η ακομη και θα ξενερωσουν με αυτη την επιλογη.

      Απλα για τον χ/ψ λογο ειμαι σιγουρος οτι δεν εκατσες να σκεφτεις αν ολα τα κουμπια ειναι ανετα, η αισθηση των αναλογικων αυτη που πρεπει, το βαρος το σωστο, το Touch αμεσο... Αυτα ειναι τα μονα αντικειμενικα κριτηρια για το αν ενα Pad ειναι καλο. Αλλιως θα ειχαμε μεινει στα joystick του atari. Ενα κουμπι κι αγιος ο Θεος.

      Επισης ειναι πολυ λογικο αν δε σου αρεσει το παιχνιδι που εχεις απεναντι σου να μη δωσεις ποτε την ευκαιρια που πρεπει στην κονσολα. ΑΝ ας πουμε ειχε ενα gtaV και καθοσουν για κανα 3ωρο να το δεις, μετα θα μπορουσες σιγουρα να εχεις σχηματισει μια ολοκληρωμενη γνωμη για το χειριστηριο, σε συγκριση και με τα κλασικα.

      Τελος, ποσο παραπανω τελικα εχει ενα wiiu Gamepad απο ενα ps4 μοχλο? και πες οτι εχουν 50ε διαφορα, αυτο σκοτωνει την κονσολα?? Δε νομιζω. Οπως επισης ειμαι σιγουρος οτι 50ε τα αξιζει και μονο το stream play η το touch. Εδω υπαρχει κοσμος που εδωσε πολλα παραπανω για eye toy/psmove και να ζησει την απολυτη μετριοτητα.

    • alex4444
    • Γενικα παντως δε διαφωνω οτι αυτη τη στιγμη το ps4 ειναι η πιο ελκυστικη και πληρης προταση της αγορας, ενω το wiiu χωλαινει. Δε φταιει το wiiu pad παντως γι αυτο.

    • Amiga500
    • @alex4444

      Φιλε πραγματικα δεν εχω κανενα προβλημα με οποιον του αρεσει και τον ικανοποιει το gamepad του WiiU.
      Αν ημουν κολλημενος και ακομα χειροτερα προκατειλημμενος με το WiiU απλα δεν θα το πουλαγα στους πελατες μου, ουτε θα το υποστηριζα σε θεμα παιχνιδιων-περιφερειακων!

      Περα ομως απο την δουλεια μου, εδω μεσα στα σχολια γραφω την προσωπικη μου αποψη η οποια βεβαια δεσμευει μονο εμενα και "εννοειται" οτι δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να την αποδεχτει η να συμφωνησει με αυτην.

      Απλα "για εμενα" η εποχη των gimmicks τυπου Kinect, Wiimote, WiiU-pad, eye camera, ps move κτλπ.... απλα τελειωσε!
      Δεν με ενοχλουν καθολου ως δυνατοτητα επιλογης, με ενοχλουν ομως αφανταστα οταν μου "επιβαλεται" η χρηση τους και "κυριως" η αγορα τους.

    • BigDaddy
    • Απλως ειναι κινησεις "πυροτεχνηματα" ? και φτηνες (σε κοστος γιατην μαμα ) σιγουρες λυσεις για να σωσει οπως μπορει οσο μπορει απλα και φτηνα το wii u και για να κοψει χαλβα-εντυπωσεις απο το κοσμο προετοιμαζοντας ωστοσο πιο σωστα το επομενο συτημα της οικιακης ψυχαγωγιας .

    • Chased
    • BigDaddy, δεν ξέρω αν έχει νόημα να γίνει αυτό που λες...Τί νόημα θα έχει να φέρει μια κονσόλα σε 2 χρόνια, ας πούμε? Θα πιαστεί ανάμεσα στις γενιές και όταν οι άλλοι μετά από 3 χρόνια θα αλλάζουν κονσόλες, αυτή δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα!
      Ή τώρα ή ποτέ!

    • chris redfield
    • Διαβαζοντας ολα τα σχολια και ακουγοντας τον προχθεσινο radio show...θα ηθελα να αναφερω τα εξης...
      1ον Γιαννη οτι ειπες πραγματικα ειναι λαθος...η νιντεντο απλα βγαζει ενα adaptor για αυτους που το παιζουν απο εποχης gamecube και γουσταραν το controller και τους δινει την δυνατοτητα να το κανουν αμα θελουν...ειναι μονο ενα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ..τιποτα παραπανω...
      2ον να πω για αυτα που ακουστηκαν απο τον καλκανη,τον παυλο και τα αλλα παιδια στο radio show περι indie games...
      1) η καθε εταιρια indie η οχι δεν χρειαζεται να επενδυσει παραπανω χρηματα για την tableta μπορει πολυ απλα να μην βαλει καμια εξτρα λειτουργια και το χρησιμοποιησει ως απλο gamepad...
      2)διαβαστε ολα τα παρακατω links για να δειτε ποσο λαθος εχετε σε σχεση με τα indies στο wii U...

      http://nintendoenthusiast.com/article/wii-u-upcoming-games/
      http://kotaku.com/all-of-these-indie-games-are-coming-to-wii-u-or-3ds-1516684834
      http://venturebeat.com/2014/03/25/nintendos-wii-u-could-become-the-next-big-home-for-indie-console-developers-interview/
      http://www.techradar.com/news/gaming/nintendo-makes-it-easier-for-indie-developers-to-create-games-1235797
      http://www.modvive.com/2014/04/24/fatal-frame-indie-games-coming-wii-u/
      http://www.technologytell.com/gaming/125564/gdc-2014-wii-u-getting-50-indie-games-thanks-to-unity/
      http://wiiudaily.com/2014/03/nintendo-indies-interview/
      http://www.edge-online.com/features/indies-on-wii-u-why-working-with-nintendo-is-easier-than-you-think/

    • chris redfield
    • Επισης κατι που ξεχασα...
      θα χαρω ιδιαιτερα να βγω στο επομενο radio show να τα πουμε live εαν θελετε και μπορειτε για να ακουστουν καλυτερα αυτα που θα ηθελα να πω...
      Γιατι ακουσα τον παυλο οτι ειπε οτι λειπουν καποιοι τις παρασκευες οταν μιλατε για την νιντεντο... ;)

*