Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η AMD ανακοίνωσε τις R9 Fury, Fury X και R9 Nano GPUS

Η AMD ανακοίνωσε -με αφορμή τη φετινή Ε3- τις νέες κάρτες γραφικών Radeon R9 Fury X, R9 Fury και R9 Nano, ενώ παρουσίασε και ένα νέο gaming pre-built PC που ονομάζεται Project Quantum. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε και η dual GPU R9 Fury X2 που βασίζεται επίσης στην αρχιτεκτονική Fiji, με την εταιρεία να σημειώνει ότι έρχεται με αυξημένη απόδοση (1.5x ανά Watt) σε σχέση με τη σειρά 290x. Μία από τις εμφανείς διαφορές μεταξύ Fury και Fury X, είναι ότι η δεύτερη θα είναι υδρόψυκτη.



Η πιο «μικρή» σειρά R9 Nano (με μέγεθος 6 ίντσες) χρησιμοποιεί μνήμη HBM (High Memory Bandwidth), κάτι που σημαίνει ότι οι νέες GPUs θα μπορούν να «κοντράρουν» κάρτες γραφικών με περισσότερη μνήμη VRAM. Για παράδειγμα μία κάρτα HBM με 4GB VRAM θα είναι σχεδόν ισοδύναμη με κάρτα που ενσωματώνει 6GB, σύμφωνα με την AMD.



Όσον αφορά στο Project Quantum, πρόκειται για gaming PC «χτισμένο» για 4K gaming, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων «στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον». Το πρώτο κύμα καρτών Fury (R9 Fury Χ) αναμένεται στις 24 Ιουνίου, με τις R9 Fury να ακολουθούν στις 14 Ιουλίου. Η AMD Radeon R9 Nano θα κάνει ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι, ενώ η Dual-Fiji Radeon R9 Fury το φθινόπωρο. Τιμή και ημερομηνία διάθεσης για την Ευρώπη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Δείτε και το σχετικό product overview trailer στη συνέχεια.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Στην παρουσίαση που κάνανε ανέφεραν τιμές σε δολάρια για της νέες κάρτες και μου κάνανε καλή εντύπωση σαν τιμές.Βέβαια στην Ελλάδα θα μας έρθουν με ένα μεγάλο καπέλο,αλλά και πάλι μιλάμε για ανταγωνιστικές τιμές.

    • sdragon
    • Δεν μου φαίνεται παράξενο πλέον και ειδικά όταν τα δείγματα είναι τόσο περιορισμένα. Το κακό είναι ότι επιλέγουν να στείλουν μόνο σε αυτούς που έχουν κάνει καλές κριτικές προς την AMD κατά το παρελθόν. Ίσως να θέλουν να πάρουν καλές κριτικές για να ανέβουν οι πωλήσεις τους; Πλέον όλα τα περιμένω από τις εταιρίες.

*