Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Rare πιάνει κορυφή στα UK Charts μετά από 17 χρόνια

H Rare κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή του πίνακα των πωλήσεων για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από σχεδόν 17 χρόνια, αφού ο τελευταίος της τίτλος που είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο ήταν το Banjo-Kazooie για το Nintendo 64. Όλα αυτά, χάρη στην κυκλοφορία του Rare Replay, της μαγικής συλλογής που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Xbox One. Ταυτόχρονα, το Rare Replay είναι το πρώτο Xbox One exclusive game (το Titanfall κυκλοφόρησε και στο PC, οπότε δεν μπορεί να λογιστεί ως τέτοιο), καθώς και το πρώτο game που δεν κυκλοφορεί σε full price και πιάνει κορυφή στο σχετικό Top 10.



Αναλυτικά, το Top 10 για την εβδομάδα 3-8 Αυγούστου στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ως εξής:
1. Rare Replay
2. LEGO Jurassic World
3. Batman Arkham Knight
4. The Elder Scrolls Online
5. GTA V
6. FIFA 15
7. Battlefield Hardline
8. Rory McIlroy PGA Tour
9. F1 2015
10. Minecraft: Xbox Edition

Καταλαβαίνει πλέον και ο πιο αδαής το έγκλημα που έκανε η Microsoft με τη Rare τόσα χρόνια…


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
19 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • bill_dep
    • Το πιο αστειο ειναι οτι σε ενα αρθρο πιο πριν κραζουν ολοι τα "remaster" και εδω το Xone εβγαλε συλλογη Χωρις ουτε καν να ειναι remaster και ειναι και 1ο, φυσικα εγω απο τους πρωτους που το αγορασα επειδη τα σπαει, οπως κανω με σχεδον ολα τα remaster και συλλογες. Μακαρι να βγαλει και αλλα και η ms

    • Pirederas
    • Όταν έλεγα ότι την Rare η Microsoft την κατέστρεψε τόσα χρόνια που τους έχωσαν ετσιθελικά στο Kinect, ήμουν ο περίεργος. Βγάλανε μια συλλογή δουλεμένη στο πόδι (παιχνίδια που δεν δουλεύτηκαν σχεδόν καθόλου για το Xbox One, ενώ τα παιχνίδια εποχής Xbox360 είναι οι backwards compatible εκδόσεις, δηλαδή φάτε frame rate drops και δεν συμμαζεύεται) με τα παλιά λατρεμένα παιχνίδια τους και βγήκε κατ' ευθείαν No. 1!!! Πού να κυκλοφορούσαν τα Banjo Kazooie σε remaster τί θα γινόταν στα charts.

      @ bill_dep

      Αυτή η συμπεριφορά λέγεται "2 μέτρα και 2 σταθμά".

    • bill_dep
    • Τα παλια παλια ειναι ακριβως αυτα που ηταν, δεν εχουν αλλαξει τπτ.. Σε οσα βγηκαν και στο 360 εχουν βαλει αυτα.. Πχ banjo perfect κτλ.

    • Dural
    • Yπάρχει όμως και μία μικρή διαφορά ανάμεσα στο Rare Replay και στα remaster προπέρσινων παιχνιδιών και από projects τύπου "πλήρωσε 40 ευρώ να πάρεις God Of War 3 χωρίς το Ascension". Εδώ παίρνεις μία διαχρονική συλλογή με 30 ευρώ, με πάνω από 700 ώρες συνολικής διάρκειας και μία συλλογή που θα απαιτούσε 5 κονσόλες κάτω από την τηλεόρασή σου. Επίσης, πρόκειται για συλλογή από παιχνίδια που δεν τα είδαμε σε remasters/remakes στο Xbox360 και PS3.

      Άλλο να παίξει κάποιος τώρα το Jet Force Gemini και άλλα 29 παιχνίδια στην κονσόλα του με achievements και να ζήσει το vibe της Rare που πήγε χαμένο, και άλλo να παίξεις God of war 3 και Dishonored με 80 ευρώ. Επίσης, το Rare replay δεν βγήκε να μπαλώσει μία 9μηνη τρύπα χωρίς παιχνίδια όπως το Nathan Drake Collection, γιατί όπου να'ναι σκάνε όλα τα βαρβάτα παιχνίδια του One.

      Γενικότερα, είναι λίγο άστοχο να μιλάμε για δυο μέτρα και δυο σταθμά βάζοντας στην συζήτηση απλά remasters με το 1/20 του value for money που έχει το Rare Replay (και το λέω γενικότερα, όχι μονο για την Sony)

    • Alias
    • Πιο πολυ στενοχωριεμαι παρα χαιρομαι με την ειδηση αυτη γιατι ενω απο τη μια αποδειχτηκε περιτρανα και για ακομη μια φορα η διαχρονικοτητα των παιχνιδιων της, απο την αλλη η εταιρια αυτη δεν υπαρχει πια για να βγαλει καινουρια παιχνιδια. Ολα τα ιδρυτικα στελεχη και σχεδιαστες εχουν αποχωρησει απο καιρο.

    • bill_dep
    • Δεν βλεπω καμια τρυπα απο την σονυ παντως εκτος αν ξεχνατε πως βγαινουν:
      Everybody's Gone to the Rapture 11/8
      Helldivers 18/8
      Until Dawn 25/8
      One piece pirate Warriors 3 25/8
      Tearaway 8/9
      Disgaea 5 6/10
      Dragon quest 13/10
      Βασικα κουραστηκα να γραφω... Τωρα που τα ξανα βλεπεις ΜΗΠΩΣ τελικα βγαζει και πολλα παραπανω το "τρυπιο" ps4 :) (φιλικα)

    • Scott_Pilgrim
    • Βασίλη όλα εκτός του Until Dawn είναι 3rd party. Άλλο το ότι είναι exclusive. Βεβαίως, κάποιοι τα ξεχνάνε αυτά οπότε μένουμε στο ότι τo PS4 έχει λίγα exclusives.

      Στα του άρθρου, χαίρομαι πως είναι πρώτο και μακάρι να μείνει για αρκετό καιρό εκεί και να δει η MS πως ο κόσμος θέλει την Rare. Κρίμα είναι να μην σε ένα collection.

    • goalzila
    • Αυτό που γράφει ο Alias είναι το πιο σημαντικό και το μεγάλο ερώτημα....Υπάρχει αρκετό ταλέντο στη σημερινή rare ή μήπως δεν είχε τυχαία παροπλιστει απτην Microsoft?

    • Whitey
    • Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με τις έννοιες της συλλογής και των remaster. Το Rare Replay είναι σαν το Sonic's Ultimate Genesis Collection για όσους θυμούνται. Χτυπάτε όπου να'ναι για να χτυπήσετε. Το σταματάω εδώ.

      Στα της είδησης, μπράβο στην Rare και μακάρι να επανέλθει στον παλιό καλό της εαυτό με τον νέο τίτλο που ετοιμάζει.

    • JohnTehGreek
    • Ακριβώς ότι είπε και ο Dural.

      Άλλο να πληρώνεις 30€ και να παίρνεις ένα πακέτο με παιχνιδάρες που αφήσανε ιστορία και άλλο να πληρώνεις 60€ για να παίξεις το GoW 3 Remastered ή 70€ το Uncharted Drake Collection.

      @bill_dep καλά είναι σοβαρά παιχνίδια αυτά που αναφέρεις;Μόνο 1-2 είναι κάπως καλά και όλα τα άλλα indie για να περνάς την ώρα σου

    • Scott_Pilgrim
    • @JohnTheGreek τι προπαγάνδα είναι αυτή; Δεν θέλω να πιστεύω πως το κάνεις εσκεμμένα γιατί εκτίθεσαι...

      Δεν έχει 60€ αλλά 35€ το GoW remastered που και πάλι είναι λίγο πιο τσιμπημένο από όσο θα έπρεπε όπως και το Uncharted Collection. Στο τελευταίο ελπίζω να γίνει κάποιο επίσημο price drop πριν την κυκλοφορία γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες. Επίσης πέρα το Helldivers που δεν το έχω ψάξει, από τα υπόλοιπα ποια είναι indies για να περνάς την ώρα σου και οι 1-2 καλοί τίτλοι; Εγώ βλέπω 5 τίτλους που αναφέρει ο Βασίλης, οι οποίοι είναι ΑΑΑ. Εκτός αν δεν αναφέρεσαι στο τελευταίο του σχόλιο και κάνω εγώ λάθος.

    • Deathracer2009
    • Για να καταλαβω δηλαδη εαν καποιος θελει να παρει νεα κονσολα και δεν ξερει τι να διαλεξει θα παει να παρει PS4 διοτι μεσα στο τριμηνο βγαινει το Helldivers και το Tearaway; Οταν η MS δινει Halo 5, Forza 6, Tomb Raider, Gears 1 Ultimate;

      Εκτος και αν το Everybody Gone To the Rapture ειναι τοσο τεραστιος τιτλος οπως το Halo 5 οποτε παω πασο....

    • Harkyn
    • Εξαιρετική συλλογή και σε πολύ καλή τιμή που θα αγοραστεί στη πρώτη ευκαιρία. Η rare είναι εταιρία που πρέπει να την αξιοποιήσει η Microsoft και δείχνει να το κατάλαβε. Άλλο συλλογή τίτλων που έχουμε να δούμε πάνω από 15 χρόνια και άλλο τίτλοι που παίξαμε πριν 2,3 η 4 χρόνια όσο αναφορά τα remaster.Το πρώτο είναι θεμιτό και λογικό να προσφέρεται το δεύτερο είναι απλά άρμεγμα.

    • Tim of Heavens
    • Καλά το πως αξιολογεί ο καθένας τα παιχνίδια είναι γούστο του. Το Hell Divers για παράδειγμα είναι ένας πέρα για πέρα διασκεδαστικός τίτλος (κατ' εμέ). Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σε επίπεδα blockbuster για να θεωρηθεί αξιόλογο. Το θέμα με το Rare Replay όπως είπανε και οι υπόλοιποι συνφορουμίτες δεν αποτελεί remaster. Είναι απλά μια συλλογή μακροχρόνιας ιστορίας που κυκλοφορεί μία στο τόοοοοοοοοοοσο και όχι επανέκδοση ενός παιχνιδιού που τείνει να γίνει ρότα. Ακόμα και η Masterchief Collection αποτελεί ιστορική συλλογή με όλο αυτό το υλικό που φέρνει (παρά τα προβλήματά της), κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει και με το Uncharted Trilogy. Από κει και πέρα όταν ο σκοπός της νέας γενιάς είναι να βγούνε όλα τα δημοφιλή games της προηγούμενης, απλά και μόνο για να καλύψουν το κενό ανάμεσα στα άλλα I.Ps με την πλειοψηφία τους να επιφέρει ελάχιστες βελτιώσεις τότε βρωμάει το πράγμα. Όλες οι εταιρείες έχουν ευθύνη σε αυτό, η Sony όμως το έχει πάει σε άλλο επίπεδο αριθμητικά.

    • alessan
    • Oτι λενε Dural, Deathracer, Tim of Heavens! Μπερδευουμε συλλογες 30 παιχνιδιων με 30 ευρω, με remaster απο παιχνιδια 4-5 ετων που πετανε ενα 1080/60 -σα να αλλαζεις καρτα γραφικων στο pc δλδ και να κανεις ενα κλικ να αλλαξεις ρυθμισεις- και πλασαρονται ως οτι κατι αλλαξαν! Επισης παροτι συμφωνω με τον Tim οτι δεν μπορουμε να αξιολογησουμε το γουστο του καθενα, απο την αναποδη δεν θα το λεγαμε και νορμαλ να εβγαιναν μαζι Uncharted,Gran Turismo,God of War,Last Guardian Και δεν ξερω ποιο αλλο και να πεταγονταν καποιος και να ελεγε "Σιγα εδω η MS βγαζει Cuphead,Below,Ghost of a tale,Cobalt,Cities κλπ"! Μπορει οντως καποιος να τα προτιμησει και να ειναι πιο διασκεδαστικα αλλα γινεται αντιλληπτο οτι δεν τα πας "κοντρα" :) Και μην ξεχναμε οτι αν πεταμε indies ή εστω τετοιου ειδους παιχνιδια τοτε το pc τις εχει και τις δυο κονσολες για πρωινο σε αυτο τον τομεα!

*