Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Sony ξεκινάει αγώνα ενάντια στο σεξουαλικό περιεχόμενο σε παιχνίδια του PS4

*
Η Sony επιβεβαίωσε οτι πρόσφατα υιοθέτησε αυστηρούς κανόνες, όσον αφορά το σεξουαλικό περιεχόμενο στα παιχνίδια του PlayStation 4. Η εταιρεία έχει πλέον τις δικές της κατευθυντήριες γραμμές, παρακάμπτωντας έτσι συστήματα βαθμονόμησης όπως το ESRB και το PEGI. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τους developers να προσφέρουν περιεχόμενο τέτοιο που δεν θα αποτελεί πρόβλημα για τη σωστή πνευματική ανάπτυξη της νεολαίας. Πολλοί θεωρούν οτι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αποτραπούν ιαπωνικά studios από την προσφορά περιεχομένου που εξευτελίζει τις γυναίκες και τις παρουσιάζει ως σεξουαλικά αντικείμενα, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα με το νόμο. Από πλευράς τους, οι developers δεν δηλώνουν ικανοποιημένοι με την παραπάνω εξέλιξη μιας και σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να δουλέψουν εκ νέου cutscenes και χαρακτήρες, που πίστευαν οτι δεν θα δημιουργούσαν πρόβλημα. Τέλος, υπάρχουν ερωτήματα αν αυτή η πρωτοβουλία που απο τη μια προστατεύει την εικόνα της Sony, εμπεριέχει κάποιο ρίσκο μιας και ένα μέρος των developers δεν αποκλείεται να στραφεί περισσότερο προς ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Δηλαδή η SONY θέλει να λογοκρίνει το περιεχόμενο των games;
      Οσα games αναφέρονται σε ενήλικο κοινό, τότε όταν πέφτουν σε ακατάλληλα χέρια, φταίνε αποκλειστικά οι κηδεμόνες των ανήλικων ατόμων που τα παίζουν.

*