Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πιθανόν χωρίς region-lock η επόμενη κονσόλα της Nintendo

Ο πρόεδρος της Nintendo Satoru Iwata δήλωσε πως η αφαίρεση του region-locking από τα Nintendo 3DS και Wii U είναι κάτι ανέφικτο και ως εκ τούτου για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας, το Nintendo NX. Ωστόσο, το υψηλόβαθμο στέλεχος σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από το feedback των πελατών μας και τις προτάσεις από την αγορά, ενώ δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμα, αυτή τη στιγμή ερευνούμε εσωτερικά τα όποια προβλήματα θα υπάρξουν με μια τέτοια ενέργεια. Καταλαβαίνω την επιθυμία σας, όποτε βλέπουμε με αισιοδοξία το θέμα». Σημειώνεται επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Iwata ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και τον περασμένο Νοέμβριο είχε δηλώσει πως η αφαίρεση του region-locking από τις κονσόλες της Nintendo θα ωφελήσει τόσο τους πελάτες της όσο και την ίδια την εταιρεία.



Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι όσον αφορά το Nintendo 3DS, υπάρχει η σχετική «πατέντα» που μπορεί να μετατρέψει τη κονσόλα σε region-free. Τέλος, η Nintendo αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το NX το 2016, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη κυκλοφορία του νέου hardware της εταιρείας.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • agilebeast
    • Ξέρουμε οτι για το 3DS δεν είναι θέμα hardware αλλά θέμα software. Με ένα απλό software update θα μπορούσε να γίνει Region Free. Το θέμα είναι ότι κάποιοι στέκονται εναντίον αυτής της ιδέας. Βγαίνουν τόσα ωραία RPG στην Ιαπωνία που δεν θα τα παίξουμε ποτέ όπως παίρνουμε πάντα τους Atlus τίτλους 6-7 μήνες αργότερα από τους Αμερικάνους.

    • yaponvezos
    • Για χάρτη retailers και publishers κρατάει η κόντρα περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα ήταν πιο έντονη η νομική απόσταση μεταξύ των αγορών. Αλλά εφόσον αυτή έχει αποδυναμωθεί, μένει μόνο το ζήτημα της προστασίας κλάδων και "παραδοσιακών" τακτικών.

*