Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρεπορτάζ: Tο Stadia εκτός προτεραιοτήτων της Google που πουλάει την τεχνολογία σε τρίτους

*
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Google έχει θέσει εκτός προτεραιοτήτων της την πλατφόρμα streaming Stadia και έχει μειωθεί το ενδιαφέρον της να φέρει μεγάλους τίτλους στην υπηρεσία, έχοντας πλέον ως βασικό στόχο της να πουλήσει την τεχνολογία σε τρίτες εταιρείες.

Οι αποτυχίες του Stadia συνεχίζονται παρά τα όνειρα που υπήρχαν για την πλατφόρμα το 2019 όταν λανσαρίστηκε. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το πρώτο διάστημα που τέθηκε σε λειτουργία, με το λανσάρισμά της να μην θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένο, ενώ 14 μήνες μετά η Google σταμάτησε την ανάπτυξη firts party τίτλων, καθώς ποτέ δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ενεργών χρηστών. Όμως ένα νέο δημοσίευμα του Business Insider υποστηρίζει πως η Google έχει χάσει το ενδιαφέρον της για οτιδήποτε έχει να κάνει με την περεταίρω ανάπτυξη του Stadia. Μάλιστα, λέγεται ότι μόλις το 20% των υπαλλήλων εργάζεται πλέον για την πλατφόρμα και οι υπόλοιποι έχουν επικεντρωθεί στο κομμάτι των πωλήσεων.


Με βάση το ίδιο δημοσίευμα προτεραιότητα της Google είναι να πουλήσει την τεχνολογία σε άλλες εταιρείες και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η πλειονότητα των υπαλλήλων τoυ Stadia. Στόχος είναι εταιρείες εντός και εκτός της βιομηχανίας του gaming με την τεχνολογία να προωθείται με το όνομα Google Stream. Η Google φερεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Capcom, που ενδιαφέρεται να κάνει stream demos παιχνιδιών από την ιστοσελίδα της και επιπλέον σοβαρές συζητήσεις έχουν γίνει και με τη Bungie, όμως μετά την εξαγορά της από τη Sony κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί.

Από πλευράς της, η Google συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν σταματάει η υποστήριξη του Stadia και για το 2022 υπόσχεται να προσθέσει ακόμα 100 παιχνίδια.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*