Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στα $1,76 δισ. η αξία της αγοράς των video games σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτο

*
Νέα μελέτη της Niko Partners αναφέρει ότι η αγορά του gaming που περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, έφτασε σε αξία τα $1,76 δισ. το 2021. Είναι η πρώτη φορά που η Niko Partners δημοσιεύει κάτι παρόμοιο, θέλοντας προφανώς να δείξει τη δυναμική των αραβικών χωρών. Ως το 2025 η αξία της εν λόγω αγοράς προβλέπεται ότι θα φτάσει τα $3,14 δισ. κάτι που μεταφράζεται σε ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 13,8%. Στην περιοχή MENA-3, όπως αναφέρεται, το 2021 υπήρχαν 65,32 παίκτες σε PC, κονσόλες και φορητές συσκευές, που το 2025 θα αγγίξουν τους 85,76.

Το 58,7 του αριθμού των gamers προερχεται από την Αίγυπτο, όμως το 2021 οι Σαουδάραβες ήταν εκείνοι που ξόδεψαν τα περισσότερα (60,6%) με το συνολικό ποσό να είναι περίπου $1 δισ.


Σύμφωνα με τον αναλυτή Daniel Ahmad, η MENA-3 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη βιομηχανία των video games. Ναι μεν περνάει απαρατήρητη λόγω του ότι οι εταιρείες ανάπτυξης είναι ελάχιστες, συν τα εμπόδια που θέτουν περιορισμοί που έχουν να κάνουν με τη γλώσσα και τον πολιτισμό, όμως πολύ σύντομα μετατράπηκε σε μια περιοχή με αυξανόμενη σπουδαιότητα. Ειδικά τα eSports ανθούν σε αυτές τις χώρες και οι τοπικές κυβερνήσεις υποστηρίζουν όσο μπορούν τα video games. represents a key opportunity for the video games, μέσω της υιοθέτησης πολιτικών που ευνοούν το localisation, την ανάπτυξη παιχνιδιών, την ίδρυση νέων studios και γραφείων αλλά και τη φιλοξεξία τουρνουά esports.

Σύμφωνα πάντοτε με τον Ahmad, η ανάπτυξη θα καθοδηγηθεί από τα περισσότερα έξοδα από πλευράς των παικτών, την επιπλέον στήριξη των κυβερνήσεων και από τα νεά παιχνίδια που θα λανσαριστούν στην αγορά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*