Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Xbox ενθαρρύνει τους game developers να μην χρεώνουν τα next-gen upgrades

*
Όπως φαίνεται η Microsoft θα πουσάρει ιδιαίτερα το Smart Delivery στην εποχή του Xbox Series X, ωστόσο ενθαρρύνει και τους game developers και publishers να μην χρεώνουν τις αναβαθμίσεις των τίτλων για τους παίκτες που θα μπουν στη νέα γενιά. Κάτι τέτοιο μαρτυρά ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Video Games Chronicle, η οποία αναφέρει πως -σύμφωνα με πηγές της- η αμερικανική εταιρεία δεν πιέζει τους τρίτους συνεργάτες της να ακολουθήσουν το μοντέλο του Smart Delivery (αν και τους το προσφέρει ως εργαλείο), αλλά θέλει να τους αποτρέψει από το να χρεώνουν τις αναβαθμίσεις. Συγκεκριμένα, για όσους έχουν ήδη ένα παιχνίδι στην τρέχουσα γενιά, η Microsoft θέλει να έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι τους δωρεάν στο Xbox Series X. Ωστόσο, για όποιες εταιρείες δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την πολιτική, η Microsoft προτείνει μια «γερή» έκπτωση στην δεύτερη αγορά του ίδιου παιχνιδιού.



Οι developers θα έχουν δε και στο Xbox τη δυνατότητα να πουλάνε τα cross-gen bundles, τις εκδόσεις δηλαδή που θα περιλαμβάνουν (σε πιο υψηλή τιμή) τις current και next-gen εκδόσεις του ίδιου παιχνιδιού, ακολουθώντας το μοντέλο που επέλεξε η 2K Sports με το NBA 2K21. Τέλος, κάτι που έχει ενδιαφέρον και αναφέρεται στο άρθρο είναι πως η Microsoft ξεκαθάρισε στους developers πως θα πρέπει να αποφασίσουν στο λανσάρισμα ενός τίτλου αν θα υποστηρίζει το Xbox Smart Delivery, καθώς αυτή η δυνατότητα δεν μπορεί να προστεθεί αργότερα. Για τις περιπτώσεις διαφορετικών λανσαρισμάτων για τις δύο γενιές πάντως, όπως πχ. του Cyberpunk 20777,  δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί ο developer να έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή τι θα κάνει. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*