Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τριπλάσιες οι πωλήσεις του Rise of the Tomb Raider στο PC

To Rise of the Tomb Raider για PC κατάφερε να κάνει εντυπωσιακό λανσάρισμα, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Superdata. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας για τον Ιανουάριο, το  Rise of the Tomb Raider πούλησε σχεδόν τα τριπλάσια αντίτυπα στην έκδοση για PC σε σχέση με την έκδοση για Xbox One κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του. Αν και είναι δύσκολο να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα από αυτή την αναφορά χωρίς συγκεκριμένους αριθμούς και συνολικές πωλήσεις (ψηφιακή και φυσική μορφή) στο Xbox One, ωστόσο φαίνεται αρκετά σαφές ότι η έκδοση PC έχει -έτσι κι αλλιώς- τη «μερίδα του λέοντος».



Σε άλλο σημείο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις PC, η Superdata σχολίασε ότι τα H1Z1 και Elite: Dangerous προσέλκυσαν κατά μέσο όρο 11 εκ. ταυτόχρονους θεατές στο Twitch, καταγράφοντας 7.9 εκ. ώρες προβολής μόνο τον Ιανουάριο. Συνολικά, οι ψηφιακές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 8%, με σημαντική ανάπτυξη σχεδόν παντού εκτός από τις συνδρομές pay-to-play. Το PC gaming παρουσίασε αύξηση κατά 33% σε σχέση με το περασμένο έτος, ενώ οι πωλήσεις σε ό,τι αφορά στα οικιακά συστήματα ενισχύθηκαν κατά 30% χάρη στις ολοένα και αυξανόμενες συναλλαγές μέσω ψηφιακής διανομής.

Στα του mobile gaming, το VR gaming βρίσκεται «σε καλό δρόμο» και εκτιμάται ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα $861 εκ. Οι προ-παραγγελίες των Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge συνδιάζονται με Gear headsets, κάτι που σίγουρα αποτελεί δελεαστική προσφορά, ενώ η Google φημολογείται ότι ετοιμάζει μια πολυτελή έκδοση του Cardboard με low-end specs, ωστόσο θα είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό. Στη συνέχεια ακολουθεί η λίστα με τους κορυφαίους σε ψηφιακές πωλήσεις τίτλους ανά κατηγορία για τον Ιανουάριο του 2016.

Digital console
1. Call of Duty: Black Ops III
2. FIFA 16
3. Grand Theft Auto V
4. Destiny
5. Fallout 4

PC DLC
1. StarCraft II
2. Counter-Strike: Global Offensive
3. Fallout 4
4. Rise of the Tomb Raider
5. Grand Theft Auto V

Free-to-play MMO
1. League of Legends
2. Crossfire
3. Dungeon Fighter Online
4. World of Tanks
5. DOTA 2

Pay-to-play MMO
1. World of WarCraft
2. Lineage I
3. TERA: Online
4. Star Wars: The Old Republic
5. Blade & Soul

Mobile
1. Clash of Clans
2. Monster Strike
3. Candy Crush Saga
4. Puzzle & Dragons
5. Candy Crush Soda Saga

Social
1. DoubleDown Casino
2. Slotomania
3. Candy Crush Saga
4. FarmVille 2
5. Candy Crush Soda Saga


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
17 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Crystal Dynamics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Rise of the Tomb Raider
    • 18+ pegi 18+
      • 7.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (6)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.tombraider.com/ FOLLOWERS 27 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • lostaddict1
    • Μπα... Στο PC είναι όλοι πειρατές... :) Οι υπόλοιποι περιμένουν τα steam sales...

      Πέρα από την πλάκα, σε αυτό σίγουρα βοήθησε και το denuvo μιας και είναι δύσκολο να σπάσει... Οπότε όσοι δεν θέλουν να περιμένουν ένα χρόνο μέχρι να σπάσει, απλά το αγοράζουν...

    • GiannisRethymno
    • Επίσης αν θυμάστε είχε βγεί σε πολύ καλή τιμή,πάντως όπως και να έχει τέτοια νούμερα σίγουρα θα κάνουν την microsoft να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με το PC.

    • mariodm22
    • Οντως το Denuvo εχει κανει πολυ καλη δουλεια στην πειρατια και το εχουμε δει σε διαφοραπαιχνιδια οπως και το just cause 3 ... Επισης στο Pc πλεον βγαινουν πολυ καλες τιμες ακομα και στα Day One οποτε περισσοτερος κοσμος αγοραζει απ οτι παλαιοτερα απο να τα κατεβαζει πειρατικα . Ενα παραδειγμα το Just Cause 3 στα 27 ευρω digital .

    • lefteris58
    • Στην εγχώρια αγορά η pc έκδοση είναι 6€ πιο φθηνή από αυτή του x360 και 13€ πιο φθηνή από την x1 έκδοση. Επίσης, φαίνεται ότι η πειρατεία δεν έχει την έκταση που πολλοί θεωρούν.

    • vonzuchter
    • Η πειρατια εχει νικηθει εδω και καιρο..... φυσικα και δε προκειται να παψει να υπαρχει. Παντα θα υπαρχουν φτωχοι ανθρωποι , ανεργοι , πιτσιρικαρια που ειναι με 10 ευρω χαρτζιλικι το μηνα κτλπ που δε μπορουν να παιξουν νομιμα τα παιχνιδια και θα πειρατευσουν και παντα θα υπαρχουν και οι πλεονεκτες που τα θελουν ολα. Αλλα πλεον νομιζω οτι στο PC oι παικτες που εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασουν ενα παιχνιδιι που θελουν πολυ και παρολαυτα πειρατευτουν ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ σε σχεση με αλλες εποχες. Kαι αυτο ειναι το κοινο που εχει διαφυγοντα κερδη στις εταιριες και οχι οι πρωτοι που ανεφερα. Ο ανεργος αμα δε μπορει να πειρατευσει απλα δε θα παιξει... ο πιτσιρικας αν δε μπορει να βρει το πειρατικο απλα δε θα παιξει... δε χανουν λεφτα απο εκει. Ακομα και στη χωρα μας που η πειρατεια ηταν και θεμα νοοτροποιας και οχι παντα μονο οικονομικο , η πειρατια εχει μειωθει παρα πολυ. Τα παιχνιδια στα PC ειναι παμφηνα , πεφτει η τιμη τους πολυ γρηγορα και φυσικα τα sales στα διαφορα ψηφιακα μαγαζια ειναι πολλες φορες πραγματικα ειναι golden deals.

    • diver_gr
    • Όπου και να παίξετε το Tomb Raider σίγουρα το παιχνίδι αξίζει μέχρι και το τελευταίο σεντ! Κατά τα άλλα μπράβο στο PC για τις πωλήσεις που πέτυχε!

    • hide
    • Ναι σε digital μορφη, οπως συμβαινει φανταζομαι με ολες τις digital μορφες παιχνιδιων στο pc σε συγκριση με αυτες των κονσολων.



      ΥΓ.πολυ pc oriented τελευταια το site.

    • alex4444
    • @hide Η ιδια η βιομηχανια εχει ξεκινησει και δείχνει εντονο ενδιαφερον και για την αγορά του pc. Tα windows 10 και η επικοινωνια τους με το xbox, τα steam boxes, το steam controller, τα προσεγμενα pc ports... Ολα δειχνουν οτι η πλατφόρμα εχει δυνατοτητες και οι εταιρειες σκοπευουν να τις εκμεταλλευτούν.

    • hide
    • Εμενα μου κανει περισσοτερο σαν να εχεις μια συγκεκριμενη αγελαδα που την εχεις κανει αρνολντ σβαρτζενεγκερ απο την ντοπα(ο Gabe κανει τις περισσοτερεις ενεσεις :P ) και περιμενεις να σου βγαλει την μεγιστη ποσοτητα γαλατος που μπορει να βγαλει. Το καταφερνεις ναι και παιρνεις το μεγιστο δυνατο γαλα απο μια αγελαδα, αλλα εδω που τα λεμε γιατι να αρμεξεις αυτη την αγελαδα ,υπάρχουν κι αλλες και επισης το γαλα συμφωνα με νεες ερευνες δεν είναι πλέον υγιεινο όπως μας έλεγαν...

      Θέλω να πω οτι μιλάμε για μια αγορά πεπερασμένων δυνατοτήτων(μια αγελάδα-pc gaming) που κάποιοι άθρωποι προσπαθούν πλέον να βγάλουν το μέγιστο κέρδος απο αυτήν(πχ Gabe)ενώ η αγορά της δίνει πεπερασμένες δυνατότητες εξέλιξης εδω και πολλές δεκαετίες.(εκτός αν υπάρχει τρόπος που δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, για να αποφευχθει ο πεπερασμένος σε περίμετρο κύκλος που βλεπουμε 30 χρόνια, τα γνωστά όρια δηλαδη του pc gaming).

      Αν το multi-console gaming είναι ενα βήμα πίσω , το pc gaming είναι 2 ή 3 απο καποιο βήμα που θα πήγαινε μπροστά την βιομηχανία.

      Αν και εγώ αναφερόμουν στον misleading τιτλο του νεου.

    • hide
    • -πεπερασμένος -η -ο [peperazménos] Ε3 : που έχει όρια, ιδίως αρχή και τέλος
      -νεκρός -ή -ό [nekrós] Ε1 λόγ. θηλ. και νεκρά : I1. που σταμάτησε να ζει, να υπάρχει

      εγραψα '' η αγορά του δίνει πεπερασμένες ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ εδω και πολλές δεκαετίες''.

      ;)

      YΓ . Σημερα btw δεν εχει φτασει καν στο πικ του και θα ελεγα οτι δυσκολα θα φτασει.

    • Roronoa
    • Οκ, ξερω τι σημαινει πεπερασμενο αλλα μαλλον δεν καταλαβα καλα τι θες να πεις. Τι εννοεις πως οι δυνατοτητες εξελιξης που δινει η αγορα ειναι πεπερασμενες ?
      Το κοινο μεγαλωνει διαρκως (και του gaming αλλα και του pc gaming) και το Pc gaming σαν πλατφόρμα εξελίσσεται εξισου διαρκως ικανοποιωντας παλιους και νεους χρηστες.
      Δεν ξερω αν εχει ορια το Pc gaming καπου αλλα τα τελευταια χρονια βλεπουμε πως αυτος ο "κυκλος" που λες μεγαλωνει και σιγουρα δεν ειναι ιδιος με 30 χρονια πριν.

    • hide
    • Συμφωνα με τον Αινσταιν και την θεωρια της σχετικοτητας... οχι ενταξει:P ..Λοιπον ισχυει η σχεση :
      οσο πιο εξελιγμενο αναποφευκτα με τα χρονια hardware, τοσο μεγαλυτερο κοστος στο development.Ελπιζω να συμφωνουμε σε αυτο.

      Αυτη η σχεση με μαθηματικη ακριβεια δεν μπορει παρα να κατεβαζει τον μεσο ορο των δυνατοτητων εξελιξης του pc gaming λιγο-λιγο, χρονο με το χρονο με αποτελεσμα να βλεπουμε τη εξαρτηση απο το console gaming να μεγαλωνει καθε φορα και περισσοτερο.

      Αν ας πουμε το pc gaming ηταν μπαλονι, τοτε αυτο που λεω ειναι οτι καθε πχ 5ετια αυτο το μπαλονι ειναι ολο και μικροτερο αργα και σταθερα.

      Αυτο που συμβαινει σημερα ειναι οτι καποιοι ανθρωποι της βιομηχανιας απο το ''pc gaming μετωπο'' προσπαθουν να ''φουσκωσουν'' περισσοτερο το σημερινο μπαλονι και τελικα καταφερνουν να το κανουν μεγαλυτερο απο τα προηγουμενα(με ολα τα καλα που περιγραφεις να ειναι πραγματι εδω ). Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι μεγαλυτερο ομως το μπαλονι απο τα προηγουμενα, αλλα στην πραγματικοτητα το λαστιχο του μπαλονιου(ειναι η αγελαδα που ελεγα πριν) ειναι μικροτερο και οπως παντα πεπερασμενων δυνατοτητων, για τον λογο που εγραψα παραπανω(κοστος=μεγαλες απαιτησεις).

      Και το κοστος αυτο...στο μελλον θα διογκωθει κι αλλο και θα μπορει να καλυφθει ΜΟΝΟ απο mainstream συστηματα που πραγματικα αμφιβαλλω αν τοτε ως mainstream θα οριζουμε το multi-console gaming οπως ειναι σημερα...
      Για αυτο και ειπα οτι ειναι βημα πισω οι κονσολες ποσο μαλλον τα pcs.

      Τελικα λοιπον μπορει το μπαλονι να φανταζει μεγαλο(και ειναι μεγαλο σε σχεση με παλιοτερα εχεις δικιο) σε αυτη τη γενια, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι ενα φουσκωμενο μικροτερο μπαλονι απο τα προηγουμενα, καταδικασμενο να γινεται ολο και μικροτερο και να χανει παραλληλα ολο και περισσοτερο την αυτονομια του.
      Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπως τα ΑΑΑ κοστους παιχνιδια που καποτε έβγαιναν στο pc χωρις kickstarter κ.α.( Να το μεγαλυτερο λαστιχο μπαλονιου).
      Το πιο φουσκωμενο μπαλονι το δινει το steam κ.α, η αρχιτεκτονικη των κονσολων που ευνοει αυτην την γενια του pc gaming κ.ά λογοι.

      Με αλλα λογια εσυ τη σημερινη κατασταση τη μεταφραζεις ως εξελιξη, εγω απο την αλλη ως σπρωξιμο-φουσκωμα πεπερασμενων δυνατοτητων.
      Μιλαω παντα για την κατασταση μεχρι σημερα και το πως την αντιλαμβανομαι εγω. Μπορει να γινει κατι που θα αλλαξει τα παντα και δεν μπορουσα ποτε να σκεφτω-φανταστω,

    • alex4444
    • @hide Δεν πιστευω οτι το pc gaming ντε και καλα πρεπει να συγκριθει με τις κονσολες ως πλατφορμα και μεγεθος, αλλα παραδειγματα σαν κι αυτο με το tomb raider αποδεικνουν πως τοσα χρονια που το ειχαν στην απ'εξω δεν ηταν και πολυ σοφη κινηση.

      Εχει δυνατοτητες κερδοφοριας για τις εταιρειες, αρκει να επενδυσουν πανω του και να φερθουν εξυπνα.

    • hide
    • alex4444@
      Μαζι σου. Δεν ειπα κατι τετοιο.

      Σκεψου οτι στην προηγουμενη γενια λογο αρχιτεκτονικης των τοτε κονσολων σε ενα βαθμο υπηρχαν απαιτησεις για μεγαλυτερο κοστος,κοπο,χρονο για τις 3 εκδοσεις του παιχνιδιου.

      Τωρα που μπορουν τα βγαζουν τα βγαζουν. Αν τo PS5 για παραδειγμα ειχε ενα cell 2 και το xbox κατι αλλο ''εξωτικο'', ειναι πιθανο να επιστρεφαμε στα προηγουμενα δεδομενα παλι.Ειναι πολλα που μπορει να παιξουν ρολο βεβαια, οχι μονο αυτο.

    • dawnstar
    • Hide an και δεν συμφωνο πληρως με οτι εγραψες ο τροπος με το οποιο μας εδωσες να καταλαβουμε τι εννοεις ηταν απλα εξαιρετικος.

*