Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GameUp: Από τη City 17 στη Night City: Οι πόλεις αλλάζουν τα videogames

*
Στο πρώτο επεισόδιο του GameUp podcast συζητάμε με τον καθηγητή, αρθρογράφο και συγγραφέα Κωνσταντίνο Δημόπουλο για το βιβλίο του 'Virtual Cities' και για το πώς οι πόλεις αλλάζουν το gameplay και ορίζουν, γενικά, τα videogames.

Καλωσήρθατε στο GameUp, το δεύτερο από τα δύο νέα podcast του Ορυχείου, το οποίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στα videogames και έχει σκοπό την ανάλυση και την ουσιαστική κουβέντα γύρω από το πάθος μας.


Δεν θα μπορούσα έτσι να έχω καλύτερο πρώτο καλεσμένο από τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο, διότι όχι απλώς είναι εξαιρετικός στο...μικρόφωνο, αλλά ασχολείται κιόλας με κάτι που, ουσιαστικά, το έχει δημιουργήσει αυτός: Game Urbanist και σύμβουλος σε developers που θέλουν να έχουν πόλεις στους τίτλους τους. Η ειδικότητά του βέβαια δεν περιορίζεται στο Master και Διδακτορικό που έχει στην Πολεοδομία, αφού παράλληλα διδάσκει level design στη SAE Athens και αρθρογραφεί στο Wireframe.



To μεγαλύτερό του επίτευγμα όμως -μέχρι τώρα τουλάχιστον- είναι ότι ετοιμάζεται να εκδώσει το Virtual Cities, το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως που είναι αφιερωμένο στις πόλεις των videogames, πόλεις που έχουμε αγαπήσει και περάσει ατέλειωτες ώρες εξερευνώντας τις. Με τη βοήθειά του αναλύουμε γιατί οι πόλεις έχουν φτάσει να είναι τόσο σημαντικές -ακόμα περισσότερο στην πρόσφατη γενιά με την άνοδο των open world- αλλά και τι μπορούμε να περιμένουμε με τη νέα γενιά μηχανημάτων.

Εύχομαι να το απολαύσετε και μη ξεχάσετε να γίνετε συνδρομητές τόσο στο GameUp όσο και στο Social Gamer, που την προηγούμενη εβδομάδα εγκαινίασε τη σεζόν του με μια κουβέντα με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου του Laiden, Άρη Πολιτόπουλο, γύρω από το πώς τα videogames χρησιμοποιούν την ιστορία (και όχι μόνο).

Βρείτε εδώ την επίσημη σελίδα του Virtual Cities του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και μη διστάσετε να δείξετε την υποστήριξή σας σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια.

Όπως πάντα, στηρίξτε, διαδώστε και ελάτε σε επαφή μαζί μου αποστέλλοντας email στο oryheio.crunch@gmail.com για τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις. Η συμμετοχή σας είναι αναγκαία, όπως φυσικά και η αξιολόγησή σας στις διάφορες πλατφόρμες στις οποίες ακούτε τα podcast σας. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή σας στο να μπορέσουν τα podcast αυτά να γίνουν ακόμα καλύτερα και να επεκταθούν.

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify)

Social Gamer (Apple)
Social Gamer (Spotify)

Καλή ακρόαση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*