Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nope: Τι PS5, τι «Πισιτάληρο»

*
Ένα από τα χαριτωμένα της εποχής είναι πως χρειάζεται περισσότερος κόπος για να εξηγηθεί η αδιαφορία μας για κάποια πληροφορία που «ρίχνει» το internet παρά για την αναφορά της ίδιας αυτής πληροφορίας. Είναι σαν το τεκμήριο της αθωότητας στη δικαιοσύνη. Άλλο ανέκδοτο αυτό βέβαια και, εκ των πραγμάτων, πολύ σημαντικότερο από αυτό που ακολουθεί. Η παρούσα στήλη είναι μεν νέα αλλά θα την κρατήσουμε για ειδικές περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να εξηγηθεί γιατί διαλέγουμε συνειδητά να είμαστε οι τρελοί του χωριού. Να ξέρετε ότι μας θίγει το γεγονός ότι χρειάζεται εξήγηση σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις και, ταυτόχρονα, ευχαριστούμε για την ευκαιρία να ξαμολύσουμε τον καταπιεσμένο σαρκασμό μας.

Η θεωρία
Εδώ και μέρες τα απανταχού outlets, άλλα με επιφύλαξη, άλλα χωρίς αναφέρουν πως το PS5 υπάρχει ελπίδα να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2018.


Η πηγή
Η πηγή είναι το Almost Accurate, που ομολογουμένως προσέφερε εύστοχες υποθέσεις και πληροφορίες στο παρελθόν και σίγουρα έχει καλύτερες και σημαντικότερες πηγές από εμάς στη βιομηχανία, που υποσχέθηκε συγκεκριμένες πληροφορίες για το PS5, πληροφορίες που κρατούσε πίσω από paywall των $1000.

Η πληροφορία
Το μαγικό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως δεν υπάρχει πραγματική πληροφορία. Αναφέρεται ουσιαστικά ότι η AMD σκοπεύει να παρουσιάσει GPU της νέας αρχιτεκτονικής Navi το πρώτο τρίμηνο του 2019. Και βάσει προϊστορίας αυτό όντως δεν εμποδίζει την εταιρεία να ετοιμάσει κάτι custom με στοιχεία της νέας αυτής αρχιτεκτονικής για κάποιον πελάτη και, στην προκειμένη, για τη Sony. Έτσι διατυπώνεται η θεωρία πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ένα τρίμηνο νωρίτερα, άρα μπορεί και το PS5 να είναι έτοιμο για κυκλοφορία το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Το να βλέπει κάποιος το roadmap της AMD, που δεν είναι εγγυημένο έτσι κι αλλιώς (τι να πει κι η Nvidia) και με βάση αυτό να θεωρητικολογεί έχει μια ακαδημαϊκή χρησιμότητα, αλλά δεν οδηγεί σε «πραγματικές» πληροφορίες για το PS5.

Η πραγματικότητα
Λυπούμαστε για τη ζαχαρένια του καθενός (not really), αλλά υπάρχει λόγος που για κάθε λανσάρισμα που γίνεται Νοέμβριο η παραγωγή ξεκινά τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν γίνεται λανσάρισμα τελευταία στιγμή με λιγότερο από ένα εκατομμύρια συστήματα και αυτά θέλουν το χρόνο τους. Και αν η Apple δεν μπόρεσε να διαθέσει το iPhone X παρά ενάμιση μήνα μετά την ανακοίνωσή του, παρά τα χρήματα που έχει στην άκρη, τη δυνατότητά της να έχει προτεραιότητα στις γραμμές παραγωγής της Foxconn (που χρησιμοποιούν επίσης Microsoft, Nintendo και Sony) και τα πολλαπλάσια εκατομμύρια συσκευών που χρειάζεται για λανσάρισμα, η Sony απλά δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει κάτι τέτοιο σε τόσο πιεσμένο χρονοδιάγραμμα αν έχει να περιμένει την AMD να παραδώσει από τον Οκτώβριο και μετά.



Δεν θα σταθούμε στο αν το λανσάρισμα φέτος έχει νόημα ή όχι, αν θα αντιμετωπιστεί θετικά ή όχι από την αγορά και το κοινό, διότι δεν φτάνουμε καν μέχρι το σημείο στο οποίο παίζει ρόλο κάτι τέτοιο. Αν δεχθούμε κάθε υπόθεση του Semi Accurate ως προς τη διαθεσιμότητα του απαραίτητου chip set, το λανσάρισμα του PS5 στο τέλος του 2018 είναι απλά αδύνατο. Δεν γίνεται να παραδώσει εταιρεία chip design αρχές Οκτωβρίου και να λανσαριστεί προϊόν έστω αρχές Δεκεμβρίου. Δεν είναι θέμα άποψης ή θέλησης, είναι θέμα φυσικής και παραγωγικής δυνατότητας.

Με λίγα λόγια είναι σαν να πιστεύουμε ότι τον Αύγουστο του 2018 θα γίνει «καθαρή» έξοδος από τα μνημόνια επειδή διοργανώσαμε με επιτυχία του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Είναι τεχνικώς αδύνατο να δούμε PS5 στο τέλος του 2018; Όχι. Είναι όμως αδύνατο να το δούμε στο τέλος του 2018 και να ενσωματώνει τις παραδοχές που, χάριν πρόκλησης, προτάσσει το Semi Accurate.

Η αστειότητα
Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιος προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας, αλλά πως την τραβά αγόγγυστα διότι θεωρείται προτιμότερο να μεταδοθεί πραγματικά οτιδήποτε θα μας δώσει θέση της προκοπής μια ώρα αρχύτερα σε σημαντικό keyword από το να εφαρμοστεί και λίγη (gasp!) κριτική σκέψη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mysterious
    • Και μόνο από τη σκοπιά του marketing να το δεις ήταν απλά αδύνατον να βγει PS5 στην αγορά χωρίς την παραμικρή διαφήμισή του.Μιλάμε για κονσόλες που πλέον η κάθε νέα κυκλοφορία είναι τεράστιο γεγονός.Χώρια που έτσι θα αυτοακυρωνόταν και το pro.Αλλά και μόνο να κάτσεις να συζητήσεις σοβαρά μια τέτοια είδηση έχουν ήδη νικήσει :P Αυτοί που γνωρίζουν εκ των προτέρων πως αν πετάξεις έναν τίτλο "PS5 το 2018" θα δημιουργηθεί το κατάλληλο σούσουρο.Spot on το κείμενο σε όλα του.

      • Sephiroth
      • Το αστείο ξέρεις ποιο είναι; Πως όλα τα sites αρχίζουν και αναμασούν την πληροφορία, χωρίς ίχνος σκέψης. Δηλαδή εδώ έχουμε κάποια δεδομένα που απλά αγνοούνται. Και αναπαράγεται μια είδηση για τόσο συγκεκριμένο προϊόν σε εξειδικευμένα (ο Θεός να τα κάνει) sites με...δημοσιογραφική έρευνα επιπέδου "Σούπερ Κατερίνα"

        • mysterious
        • Χαχα που την θυμήθηκες την Σούπερ Κατερίνα :P έτσι ακριβώς,αναμασούν μια πληροφορία-ανέκδοτο χωρίς την παραμικρή κριτική σκέψη,αρκεί να τραβήξει την προσοχή.Απορώ πως κάθεται ο κόσμος και διαβάζει αυτά τα sites,εμένα μου θυμίζουν αυτά τα κουτσομπολίστικα περιοδικά με τις αστείες λεζάντες :D

        • yaponvezos
        • Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά το Σούπερ Κατερίνα ήταν συνεπές στην αποστολή του. «Ντίμιο».

        • Sephiroth
        • Το θλιβερό της υπόθεσης mysterious είναι πως έχει γίνει το θέμα "είδηση" ανέκδοτο στα κλαδικά site πλέον. Resetera, reddit και άγιος ο Θεός. Ό,τι γραφτεί ως φήμη, βαπτίζεται και αναπαράγεται χωρίς καν να σκεφτεί κανείς τα βασικά. Πραγματικά, η κατάσταση έχει γίνει αηδία. Καταντάς ο γραφικός που δεν βάζεις τέτοια πληροφορία στο site. Εκεί έχουμε φτάσει...

        • yaponvezos
        • Συνεχίζοντας το σοβαρό ύφος της υπόθεσης: πάντα ήμουν γραφικός.

          (Sorry, δεν γίνεται να μιλήσω πραγματικά σοβαρά για το θέμα από ένα σημείο κι έπειτα.)

*