Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Company of Heroes 2: Ardennes Assault

Με την κυκλοφορία του Company of Heroes 2 η Relic Entertainment αρχικά έστρεψε την εστίασή της στο Ανατολικό Μέτωπο και τις μάχες που έλαβαν χώρα σε ένα από τα όχι και τόσο δημοφιλή, αλλά ίσως το πιο αιματηρό θέατρο επιχειρήσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Φυσικά, το Company of Heroes και το Δυτικό Μέτωπο θα μπορούσε κανείς να πει ότι πάνε χέρι-χέρι, και έτσι η αρχή έγινε με το “The Western Front Armies”, το οποίο και έθεσε αντιμέτωπους τον Αμερικανικό στρατό με τους Oberkommando West σε συναρπαστικές multiplayer αναμετρήσεις. Πλέον ήρθε η στιγμή και για την single-player εμπειρία - και αυτή δεν θα μπορούσε να έρθει με ένα καλύτερο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της Gamescom, το Enternity είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά το “Ardennes Assault”, το νέο πακέτο επέκτασης του δημοφιλούς RTS της Relic, με τον Mitchell Lagran να αναλαμβάνει ρόλο σχολιαστή και τον Quinn Duffy στο πεδίο της μάχης.



Το Ardennes Assault εμπνεύστηκε από την Μάχη των Αρδεννών, ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του B’ ΠΠ, και η ιστορία του εκτείνεται σε 18 αποστολές, ή αλλιώς «σενάρια». Με την σειρά να είναι γεμάτη από μάχες όπου η τακτική, η προσεκτική προσέγγιση, η γρήγορη σκέψη και η προσαρμογή σε νέα δεδομένα ορίζουν την λεπτή γραμμή ανάμεσα στην συντριβή και την επικράτηση, το νέο πακέτο επέκτασης δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Αφ’ενός λόγω των δυναμικών objectives που κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια των αποστολών και -αν και προαιρετικά- προσφέρουν διάφορα οφέλη με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους, αφετέρου λόγω του γεγονότος ότι η AI πλέον αντιδρά δυναμικά και προσαρμόζεται στις επιλογές των παικτών, ανεβάζοντας τον δείκτη της πρόκλησης στο μέγιστο. Ταυτόχρονα, το οπτικό πεδίο πλέον παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη μάχη, και σε συνδυασμό με τα δυναμικά objectives οι παίκτες αναγκάζονται να προσαρμόσουν την ανάπτυξή τους στα δεδομένα που συνεχώς αλλάζουν.



Αυτά τα στοιχεία δεν διαφοροποιούν μόνο τη δράση, αλλά συνεισφέρουν δυναμικά και στην έκβαση της εκάστοτε αποστολής, με ορισμένες εξ’ αυτών να έχουν πάνω από 80 διαφορετικά αποτελέσματα. Η πλέον εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα επιλογή από πλευράς Relic όμως δεν είναι αυτή, αλλά το γεγονός ότι η squad θα διατηρεί την σύστασή της κατά μήκος του campaign - ή αλλιώς, οι απώλειες είναι μόνιμες και μεταφέρονται στις επόμενες αποστολές. Αυτό, σε συνδυασμό με τα διαφορετικά αποτελέσματα του κάθε σεναρίου αυξάνουν κατακόρυφα το replayability του πακέτου επέκτασης και ταυτόχρονα δημιουργούν ένταση, δημιουργώντας ένα «δέσιμο» των παικτών με τα μέλη της ομάδας που χειρίζονται. Σε αυτό παίζει ρόλο και η προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες στο κομμάτι της «παρουσίασης», με τα sitreps πριν την αρχή του κάθε σεναρίου, την καλλιτεχνική διεύθυνση και το post-game report με το feedback, το οποίο αλλάζει την αφήγηση ανάλογα με τα αποτελέσματα της κάθε αναμέτρησης.



Οι fans της σειράς CoH γνωρίζουν πως η ομάδα ανάπτυξης βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία υποστήριξης των τίτλων της, το Company of Heroes 2: Ardennes Assault όμως κλέβει την παράσταση. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται περί ενός αποκλειστικά single-player πακέτου επέκτασης, οι προσθήκες και οι τροποποιήσεις της Relic είναι εντυπωσιακές. Η εντονότερη εστίαση στην τακτική και ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνονται multiplayer στοιχεία στο campaign είναι εντυπωσιακά, δημιουργώντας μια πραγματικά αξιομνημόνευτη εμπειρία. Με το “Ardennes Assault”, σε συνδυασμό με το “The Western Front Armies”, δεν θα ήταν υπερβολή να κάνει κανείς λόγο για το Company of Heroes 2.5. Η μάχη προβλέπεται πιο συναρπαστική από ποτέ.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Relic

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Shepard
    • Η αληθεια είναι ότι από την ημερα που ειπε ο Καλκαν στη Gamescom ότι εχουν κανει τρομερη δουλεια, περιμενω πως και πως για να δω την εξελιξη.

      Προσωπικα ένα από τα καλυτερα RTS που υπαρχουν.

    • Sisyphus
    • Αναμένονται ακόμη περισσότερες ώρες καψίματος με το καινούριο διαμαντάκι της Relic. Αν και το Δυτικό μέτωπο είναι "χιλιοπαιγμένο" και το Ανατολικό ήταν πιο ενδιαφέρον καθώς ήταν μια ευχάριστη και πολύ σωστά υλοποιημένη έκπληξη, θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον και το "Ardennes Assault"...

*