Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Days Gone Preview

*
To Days Gone είναι ένα από τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της E3 2016 Sony Press Conference και όπως ήταν λογικό, είναι ένα από αυτά που θα απασχολήσουν τους επόμενους μήνες τους κατόχους PS4. Το παιχνίδι θυμίζει κάτι σαν μια μείξη του The Last of US με το Sons of Anarchy και ανήκει στην κατηγορία των open world survival games με την εμπλοκή άπειρων ζόμπι και την υπογραφή του Bend Studio της Sony. Αυτό που είδαμε στο κεντρικό stage (για πρώτη φορά) και στο ειδικό behind closed doors ραντεβού μας (στη συνέχεια) δεν μας προξένεψε καμία έκπληξη. Ένα κλασικό setting με άπειρα ζόμπι να κυνηγούν τον πρωταγωνιστή, ο οποίος πρέπει να τα εξοντώσει και να καταφέρει να γλιτώσει, φτάνοντας στο τέλος κάθε επιπέδου.



Κεντρικός ήρωας είναι ο St. John, μέλος μιας συμμορίας μηχανόβιων που αποφάσισε να ξεκινήσει το κυνηγητό ζόμπι, ζώντας σε ένα post-apocalyptic περιβάλλον του Pacific Northwest. Η ιστορία θέλει τον κόσμο να έχει μολυνθεί πριν από δύο χρόνια από έναν ιό που μετέτρεψε τους πάντες σε απέθαντα τέρατα, τα οποία και έχουν βαπτιστεί από την ομάδα ανάπτυξης «freakers». Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα ζόμπι είναι παντού, τρέχουν ασταμάτητα και οδηγούν τον παίκτη σε ένα ασταμάτητο τρέξιμο για να τους ξεφύγει, εκμεταλλευόμενος ταυτόχρονα και τα διάφορα σημεία των επιπέδων. Το studio υπόσχεται δυναμική αλλαγή του καιρού και εναλλαγή μέρας/νύχτας που θα επηρεάζει τα του gameplay.



Στο session που παρακολουθήσαμε, ο St. John αναγκάζεται να καταφύγει στην περιοχή με τον μύλο (που παρουσιάστηκε και στην Press Conference), να περάσει κάτω από ένα βαγόνι τρένου που έχει απομακρυνθεί από τις ράγες και να σκαρφαλώσει στην κορυφή ενός κτιρίου, να κινηθεί εκεί και να απομακρυνθεί από τους διώκτες του. Μια μικρή αναφορά έγινε στο inventory που θα δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να χειριστεί διάφορα αντικείμενα που θα μαζεύει, έτσι ώστε να βγαίνει από τη δύσκολη κατάσταση κάθε φορά. Όπως είναι λογικό, μόλις μας πάρει χαμπάρι ένας freaker, όλοι τον ακολουθούν και έτσι δημιουργείται ένα «τρενάκι» ζόμπι που πρέπει να εμποδίσετε (αρχικά) και να εξοντώσετε (έπειτα).



Αυτό που παρατηρήσαμε είναι πως η ομάδα των εχθρών έρχεται πάντα μαζικά και παρόλο που έχει την ευκαιρία, ελάχιστες φορές προσπαθεί να σας περικυκλώσει. Ταυτόχρονα, κάτι που μας προβλημάτισε είναι πως ορισμένες σκηνές φάνηκαν υπερβολικά scripted, σε σημείο που ο ήρωας να είναι σε ένα διάδρομο, να ρίχνει δύο σφαίρες και να εξοντώνονται ταυτόχρονα 4-5 ζόμπι, παρόλο που δεν βρίσκονται το ένα πίσω από το άλλο. Τυπικά, φάνηκε ξεκάθαρα σε τέτοιες περιπτώσεις πως στο σημείο που βρισκόταν ο ήρωας έπρεπε απλά να πατάει το πλήκτρο fire και οι αντίπαλοι να…πέφτουν μόνοι τους. Κάτι ακόμη που παρατηρήσαμε είναι πως σε 2-3 σκηνές που οι freakers μας περικύκλωσαν και μας έφτασαν, πέρασαν απλά δίπλα μας και δεν μας επιτέθηκαν. Σαν να ήθελαν να κινηθούμε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση για να μας ακολουθήσουν και να συνεχιστεί το…παιχνίδι του σκύλου με τη γάτα.



Ο τίτλος δείχνει μέχρι στιγμής εντυπωσιακός μεν, με πολλά προβλήματα δε. Δεν γνωρίζουμε ακόμη περισσότερα, ωστόσο αναμένουμε να έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε εκ νέου (και σε προφανώς πιο αναβαθμισμένη έκδοση) μέσα στους επόμενους μήνες.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony Bend

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tim of Heavens
    • Λογικά το παιχνίδι θα έχει αρκετές διαφορετικές προσεγγίσεις γιατί αυτό που είδα δεν το τιμάει. Ο τυπάς με τις άπειρες σφαίρες πήρε invincible μετάλλιο εξολοθρεύοντας όλη την horde με το πορδοφούσκι του (διότι έτσι ακουγόταν). Στο τέλος έρχονται και άλλες ορδές και μάλλον κακαρώνει αλλά την επόμενη φορά θα έρθει προετοιμασμένος με 2 machine guns και θα πάρει Unfrigginbelievable μετάλλιο.

      Πέρα από την πλάκα το παιχνίδι σε κανονικές survival συνθήκες ακούγεται υπέροχο αλλά έτσι όπως παρουσιάσανε το έκαναν σαν arcade, μάλλον για να εστιάσουν στα του τι της horde.

    • Jimjordan
    • Ως φαν του Walking Dead θα είναι τέλειο. ;)
      Απο ότι έδειξαν στο gameplay προφανώς θα είναι διαφορετικό απο τα άλλα zombie games μόνο και μόνο επειδή βάζουν 200 zombies να σε κυνηγάνε... πάντως ελπίζω να είναι μια διαστάυρωση Last of Us, State of Decay και Walking Dead.
      Ενώ απο story θα μπορούσε να πεί πολλά.

    • oliviawins
    • τετριμμενο!σειρες με ζομπι, παιχνιδια με ζομπι,ταινεις με ζομπι...νυσαφι πια!μετα το resident devil the chaos...

    • GamingFun
    • Το Days Gone, φαίνεται καλό και εύχομαι να γίνει μια καλή δουλειά σε αυτό το τίτλο και να μην τον κάνουν πρόχειρο.
      Μακάρι να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου, ότι η μαμά Sony θέλει αυτό το τίτλο να είναι το "πρόγευμα", ή αλλιώς ένα παιχνιδάκι που θα ασχοληθούν οι gamers για να μετριαστεί η λαχτάρα τους για το The Last of Us 2 (όταν θα ανακοινώσει η Naughty Dog την ημερομηνία κυκλοφορίας για το επόμενο διαμάντι που θα δώσει!!!).

*