Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gwent: The Witcher Card Game Preview

*
Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τη σειρά The Witcher και ειδικά για το τρίτο και τελευταίο μέρος της, το οποίο είναι απλώς ένα από τα κορυφαία RPG όλων των εποχών. Μέσα στα πολλά επιτεύγματα του τίτλου είναι και το γεγονός ότι είχε ίσως και το καλύτερο minigame της σειράς, ένα παιχνίδι με συλλεκτικές κάρτες που λέγεται gwent. Όχι πως έχουμε κάτι εναντίον του dice poker, αλλά ένα παιχνίδι με κάρτες είναι κάπως πιο στρατηγικό και ενδιαφέρον από τα ζάρια. Ήρθε (ή μάλλον έρχεται) η ώρα, λοιπόν, για το gwent να αποκτήσει ξεχωριστή υπόσταση σε μορφή αυτόνομου παιχνιδιού. Το Gwent: The Witcher Card Game βασίζεται προφανώς στο gwent που μάθαμε μαζί με τον Geralt, αλλά έχει κάποιες διαφορές. Εννοείται πως, εφόσον το gwent δεν είναι πια ένα απλό minigame μέσα σε ένα πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι, η CD Projekt έχει δώσει περισσότερο βάρος στην παρουσίαση. Κάθε κάρτα έχει το δικό της ήχο όταν παιχθεί, ενώ οι ήρωες και οι πιο σημαντικοί χαρακτήρες διαθέτουν και animation.



Κάθε χαρακτήρας, στρατιώτης, τέρας και ήρωας είναι γνωστός ή γνώριμος σε όποιον έχει ασχοληθεί με το The Witcher 3 και τον κόσμο του, αλλά η προσοχή που έχει δοθεί στο σχεδιασμό των καρτών αισθητικά σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και των νεοφερμένων στο σύμπαν του The Witcher. Τα factions είναι τα γνωστά από το "βασικό" παιχνίδι, αντιπροσωπεύοντας τα σημαντικότερα βασίλεια και οργανώσεις: Northern Realms, Skellige (που πρωτοεμφανίστηκε στο expansion Blood and Wine), Nilfgaard, Scoia'tael (οι non-human αντάρτες του κόσμου) και, φυσικά, τα Monsters. Δε θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι θα προστεθούν ενδεχομένως και άλλα factions, είτε πριν, είτε μετά την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, (με πρώτο και σχεδόν βέβαιο υποψήφιο το παραμυθένιο Toussaint του Blood and Wine). Προς το παρόν, η πιο πρόσφατη προσθήκη στην closed beta ήταν το Nilfgaard, η δύναμη του οποίου βασίζεται στους κατασκόπους και στα ύπουλα στρατηγήματα.



Κάθε faction έχει το δικό του στιλ παιχνιδιού και ηγέτη, ο καθένας με κάποια ξεχωριστή ικανότητα, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται μία φορά σε κάθε παρτίδα. Η παρτίδα αποτελείται από τρεις γύρους, με νικητή όποιον καταφέρει πρώτος να κερδίσει δύο φορές. Ο γύρος, με τη σειρά του, κερδίζεται από όποιον παίκτη συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στο τραπέζι. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως παίζοντας κάρτες που αντιπροσωπεύουν στρατιώτες, ήρωες, πολεμικές μηχανές και τέρατα κάθε είδους. Ασφαλώς υπάρχουν και οι "ειδικές" κάρτες που δεν προσφέρουν πόντους από μόνες τους, αλλά ενισχύουν, αποδυναμώνουν ή και καταστρέφουν άλλες κάρτες στο τραπέζι. Όπως και στο Hearthstone, αν και οι μηχανισμοί είναι απλοί, το ίδιο το παιχνίδι είναι πιο περίπλοκο απ' ότι φαίνεται και βασίζεται όχι τόσο στην ωμή δύναμη των καρτών, όσο στον τρόπο με τον οποίο τις αξιοποιεί ο παίκτης. Φυσικά, εφόσον το Gwent δεν έχει φτάσει στην τελική του μορφή, είναι δύσκολο να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με την ισορροπία του καρτών και των factions μεταξύ τους. Είναι ήδη φανερό, ωστόσο, ότι οι developers έχουν αλλάξει, προς το παρόν τουλάχιστον, ορισμένες δυνάμεις και κάρτες οι οποίες ενδεχομένως να θεωρούνταν πολύ ισχυρές σε περιβάλλον multiplayer.



Για παράδειγμα, οι healers των Northern Kingdoms δεν επαναφέρουν πια μια κάρτα επιλογής του παίκτη από το νεκροταφείο, αλλά κάποια τυχαία μονάδα. Η ειδική ικανότητα του ίδιου faction επίσης, που ήταν το τράβηγμα μιας επιπλέον κάρτας σε περίπτωση νίκης σε ένα γύρο, έχει πλέον αλλάξει. Παρόλο που ο τίτλος βρίσκεται ακόμα σε φάση closed beta και δεν υπάρχει ακόμα το single player μέρος, έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα, το Gwent φαίνεται ήδη αρκετά ενδιαφέρον. Εξάλλου είναι δεδομένο ότι το multiplayer game θα προσφέρει μεγαλύτερη πρόκληση στον έμπειρο παίκτη από οποιοδήποτε AI. Αυτό θα μπορέσετε να το διαπιστώσετε σύντομα, εξάλλου, όταν το Gwent θα μπει σε φάση open beta. Ως τότε, εξάσκηση στο gwent του Witcher 3.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    CD Projekt Red

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    CD Projekt

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Gwent: The Witcher Card Game
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.playgwent.com/en FOLLOWERS 2 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Dural
    • Mε ψήνει αρκετά το συγκεκριμένο και περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία την open beta. Όχι βέβαια ότι χρειάζομαι και άλλο τέτοιο "καψιμέικο" παιχνίδι στην ζωή μου, αλλά τέσπα... :P

    • valkongr
    • Λειπει απο την ζωη μου ενα τετοιο παιχνιδι...το hearthstone καλα ηταν στην αρχη ,μετα χαλασε υπερβολικα

    • Silverblade
    • @ensternistis: Προς το παρόν το μόνο γνωστό είναι ότι εκτός απροόπτου η Open beta θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη.

*