Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Immortals Fenyx Rising Hands On Preview

*
H Ubisoft αποκάλυψε στο πλαίσιο του δεύτερου Ubisoft Forward το Immortals: Fenyx Rising, τον τελικό τίτλο του Gods & Monsters που είχαμε γνωρίσει από την E3 του 2019 και έκτοτε είχαμε χάσει τα ίχνη του. Ο τίτλος της Ubisoft Quebec έχει προχωρήσει και αλλάξει αρκετά, με σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο κόσμου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και αρκετών ακόμη τμημάτων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το game -μέσω διαδικασίας streaming- για 2 ώρες και μπορούμε πλέον να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Δείτε ένα gameplay demo με ελληνική περιγραφή και στη συνέχεια ακολουθεί το κείμενο.




Το Immortals: Fenyx Rising περιγράφεται ως ένα third person open world action adventure game που λαμβάνει χώρα στην ελληνική μυθολογία. Ο παίκτης ελέγχει την Fenyx, μια ηρωίδα που προσφέρει αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης δυνατοτήτων (μέσω μηχανισμών RPG) που έχει αποστολή να σώσει τους Θεούς από μια κατάρα. Η ιστορία μάς ταξιδεύει στον κόσμο των Θεών, το Golden Isle, το οποίο και πλέον βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της επέμβασης του Typhon, του πιο θανατηφόρου Τιτάνα. Ο Typhon φυλακίστηκε από τον Δια κάτω από τα βουνά για εκατοντάδες χρόνια και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος και αναζητά εκδίκηση.



Αρχικά, κατέστρεψε το σύνδεσμο του κόσμου των ανθρώπων με τα Τάρταρα και έστειλε ορδές τεράτων στο Golden Isle και στη συνέχεια στράφηκε προς τους Θεούς του Ολύμπου. Η προφητεία που αναλύεται στο νέο game αναφέρει πως μόνο η Fenyx μπορεί να βοηθήσει τους Θεούς να πάρουν πίσω τον κόσμο από τον Typhon. Η ηρωίδα θα συλλέξει αρκετό περιεχόμενο και εξοπλισμό (που έχει κατασκευαστεί από τους Θεούς) στην πορεία της στο παιχνίδι, έτσι ώστε να ενισχύσει το χαρακτήρα της και να τα βγάλει πιο πέρα στις διάφορες μάχες με απλούς NPCs ή και τα bosses. Aκόμη, με την ολοκλήρωση των αποστολών λαμβάνει και την ευχή των Θεών, ξεκλειδώνοντας έτσι περισσότερες μαγικές δυνάμεις.

Η Fenyx καταλήγει στο Golden Isle μετά από ένα ναυάγιο και στη διάθεσή της θα έχει μερικά διάσημα όπλα της μυθολογίας μας, όπως το σπαθί του Αχιλλέα και το τόξο του Οδυσσέα. Τα όπλα έχουν κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία ωστόσο στην πορεία αλλάζουν βάσει των επιλογών του χρήστη και της ενίσχυσής του. Για παράδειγμα, το τόξο μπορεί να εκτοξεύσει και βέλη που κινούνται από την αρχή ως το τέλος της πορείας τους από τον παίκτη μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας. Με αυτόν τον τρόπο πχ. μπορεί να φτάσει σε ένα μακρινό στόχο που ανοίγει μια πόρτα ή και να πετύχει έναν αντίπαλο από απόσταση ασφαλείας. Ακόμη, η Fenyx μπορεί να ξεκλειδώσει στην πορεία skins και perks, αλλά και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις των Θεών για να ολοκληρώσει κάθε μάχη με επιτυχία.



Η πλοήγηση στο χάρτη είναι αρκετά απλή, ο κόσμος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος από την αρχή, ενώ αν θέλετε να κάνετε βουτιά από ψηλά και να διανύσετε γρήγορα μεγάλες αποστάσεις, έχετε στη διάθεσή σας τα φτερά του Δαίδαλου που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Στο ταξίδι σας, θα σας συνοδεύσει ο Phosphoros, ένα πτηνό που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις δύσκολες μάχες, αφού μπορείτε να του δώσετε εντολές μέχρι και να αναλάβει ξεχωριστούς εχθρούς.

H ομάδα ανάπτυξης αναφέρει πως σχεδίασε το gameplay γύρω από 3 άξονες: α) την εξερεύνηση του κόσμου και την επιβράβευση, β) την over-the-top γρήγορη μάχη με τέρατα της ελληνικής μυθολογίας και γ) μια σειρά από γρίφους και challenges. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά. Στον κόσμο, ο παίκτης μπορεί να περπατήσει, να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να γλιστρήσει σε πλαγιές ή πέφτοντας από μεγάλα ύψη, και όλα αυτά με σωστή διαχείριση του stamina που απεικονίζεται με μια μπάρα στα αριστερά του χαρακτήρα, χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα. Η μάχη είναι γεμάτη ακροβατικά και combos, ενώ το μεγαλύτερο challenge είναι η αντιμετώπιση πολλών εχθρών (διαφορετικού επίπεδου δυσκολίας, τις περισσότερες φορές). Στην πορεία του ταξιδιού, η Fenyx θα αντιμετωπίσει τέρατα όπως ο Κύκλωπας, ο Μινώταυρος και η Μέδουσα με τη βοήθεια του σπαθιού του Αχιλλέα, του τσεκουριού του Άτλαντα και του τόξου του Οδυσσέα.



Σε ό,τι αφορά τους γρίφους τώρα, το παιχνίδι τους χωρίζει σε διάφορα επίπεδα. Από το να φέρετε κομμάτια ενός παζλ στη σωστή τους θέση μέχρι και να ξεκλειδώσετε αντικείμενα από πολλαπλά δωμάτια και να τα βάλετε στη σωστή θέση μιας εξωτερικής βάσης, ο τίτλος θα σας αναγκάσει να εξερευνήσετε αρκετά και να ψαχτείτε. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ένας απλός γρίφος κατάφερε να μας κρατήσει κολλημένους για αρκετά λεπτά της ώρας. Ακόμη, στο παιχνίδι υπάρχουν 60 ξεχωριστά vaults που είναι γεμάτα platforming, γρίφους και μάχες και ονομάζονται Vaults of Tartaros. Στο τέλος κάθε ενός από αυτά τα Vaults, η Fenyx επιβραβεύεται με Zeus’s Lightning και γίνεται πιο ισχυρή.

Ο χάρτης του Golden Isle είναι χωρισμένος σε 7 περιοχές, κάθε μία από τις οποίες είναι βασισμένη και αφιερωμένη σε ένα Θεό της ελληνικής μυθολογίας. Μάλιστα, όλα τα στοιχεία που θα συναντήσει η ηρωίδα εκεί είναι φτιαγμένα γύρω από αυτόν το Θεό, από τις δυνάμεις που θα πάρει, έως και τη φύση των ίδιων των γρίφων. Με το τέλος κάθε αποστολής, ο παίκτης μπορεί να πηγαίνει στο Hall of the Gods, το hub που του επιτρέπει να κάνει όλες τις σχετικές επιλογές αναβάθμισης του χαρακτήρα, με τα αντικείμενα που έχει συλλέξει από Vaults και διάφορες αποστολές ή γρίφους. Μάλιστα, ξοδεύοντας τα Coins of Charon, μπορεί να ξεκλειδώσει νέες ικανότητες και κινήσεις, ενώ με τα Adamantine Shards μπορεί να ενισχύσει τον εξοπλισμό του.



Το Immortals: Fenyx Rising θα κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου 2020 για PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch και Google Stadia, ενώ θα γίνει διαθέσιμο και για PS5 και Xbox Series X. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Quebec

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tormentor
    • Ένα πράγμα έχω να πω. Πόσο Breath of the Wild όμως; Πρέπει να κάτσει κάτω η Ubi και να δουλέψει πραγματικά για νέα IP. Την πάτησε που την πάτησε πολύ άσχημα με το HyperScape, δεν βάζει μυαλό

      • Sephiroth
      • Θυμίζει αρκετά το BotW, αλλά δυστυχώς είναι εμφανής από τα πρώτα λεπτά η διαφορά προσέγγισης κάθε λεπτομέρειας. Από τη μάχη και τον κόσμο, το gameplay, το looting, τα πάντα

    • Nintendotaliban
    • Το περίμενα χειρότερο,δείχνει να χει ωραίο flow το gameplay του...μέχρι που μπαίνουν τα αντίστοιχα shrines μέρη.Πραγματικά τί το θέλαν να τα αντιγράψουν;Μιλάμε για τα πιο ανούσια-εκνευριστικά σημεία του botw.Εντωμεταξύ αν είχε τολμήσει κάποιο άλλο studio να βγάλει τέτοιo copy paste game,θα χε πέσει η μήνυση σε χρόνο dt..Aς όψεται που είναι η φιλενάδα ubi...

    • CrashOkami
    • Δεν ξέρω αν μου αρέσει η αλλαγή ύφους στα γραφικά, προτιμούσα την πιο καρτουνίστικη προσέγγιση της αρχικής αποκάλυψης. Τώρα για το gameplay, με έχουν κουράσει τα open world γενικώς, το έχω κατά νου αλλά θα δείξει.

*