Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Just Cause 3 Preview

*
Είναι αδύνατο να λείψει το γέλιο από καθετί σχετικό με το Just Cause 3. Η ίδια η σειρά δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της. Και πώς να πει κανείς το αντίθετο όταν ο Rico συναντά τον παιδικό του φίλο Mario, ο οποίος του λέει “I’m Mario, bro” για να εισπράξει την απάντηση “I’m not you bro”. Ο Rico φτάνει στο νησί Medici για άλλους λόγους από τους συνηθισμένους. Ναι, προφανώς και έχει καταληφθεί από στρατιωτικό δικτάτορα, αλλά τυχαίνει να είναι η γενέτειρα της μητέρας του. Συν τοις άλλοις ο δικτάτορας είναι υπεύθυνος για το θάνατο των γονιών του. Οπότε όντως. “I’m not your bro”. Στο νησί λοιπόν ο Rico δεν είναι άγνωστος μεταξύ αγνώστων και ο φίλος του ο Mario, που ως αρχηγός της αντίστασης φρόντισε να γεμίσει τον κόσμο με συνεργεία αυτοκινήτων, κάνει ό,τι μπορεί ώστε η τοπική κοινότητα να σταθεί δίπλα στον Rico. Μπορεί σεναριακά να φαίνεται πως σοβαρεύουν τα πράγματα αλλά οι επιρροές παραμένουν οι κλασικές: Tropic Thunder, Fast & Furious, The Expendables κ.ά.



Η ελευθερία του παίκτη είναι προτεραιότητα και τα νέα εργαλεία του Rico βοηθούν σημαντικά. Το αλεξίπτωτο είναι πλέον πιο αργό και πιο ακριβές. Άλλωστε αν το ζητούμενο είναι η ταχύτερη πτήση υπάρχει το νέο wing suit για να γίνει ο Rico το πιο φονικό ανάλογο του ιπτάμενου σκίουρου. Ο γάντζος επιστρέφει και επιτρέπει τρεις δεσμούς αντί για έναν μόνο, αλλαγή που από μόνη της ανοίγει το δρόμο για τρελά πράγματα. Είδαμε λοιπόν τον Art Director της ομάδας ανάπτυξης, μαζί με συνεργάτη, να παίρνουν ένα αυτοκίνητο, να πατάνε γκάζι με κατεύθυνση προς το κοντινότερο tank και να εκτοξεύονται την τελευταία στιγμή με το wing suit, καθώς αυτό καρφώνεται στο τεθωρακισμένο. Όταν εμφανίστηκαν αλεξιπτωτιστές πολλά αποδείχθηκαν δυνατά. Δέστε τους αλεξιπτωτιστές μεταξύ τους και δείτε τι θα συμβεί. Απλά πυροβολήστε τους. Ρίξτε το αεροπλάνο που τους μεταφέρει πριν προλάβουν να βγουν. Βρείτε τρόπο να πετάξετε και πυροβολήστε τους μετά. Γιατί έτσι. Σε καταδίωξη με δυο τζιπ στο κατόπι, δέστε τα τζιπ μεταξύ τους, σκάστε λάστιχο του πρώτου και δείτε το ένα να μπουρδουκλώνεται με το άλλο και να γίνεται χαμός. Ή βρείτε ένα όχημα με πολυβόλο. Το οποίο πολυβόλο έχει άπειρες σφαίρες. Διότι η διασκέδαση και το θέαμα προέχουν. Γιατί έτσι.



Θέλετε τη μεγαλύτερη συλλογή οχημάτων; Αρπάξτε ό,τι βρείτε, πηγαίνετε στο κοντινότερο συνεργείο και από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα το όχημα θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο. Και ναι. Ισχύει και για ελικόπτερα. Και για τρακτέρ. Το είδαμε με τα μάτια μας. Γιατί έτσι. Όλα τα εργαλεία της καταστροφής οδηγούν στη σταδιακή απελευθέρωση του νησιού. Καθώς αυτή προχωρά, καθώς περιοχές καθαρίζονται από απειλές, ο ντόπιος πληθυσμός αλλάζει διάθεση, κινείται με διαφορετικό τρόπο και δείχνει έτσι την αλλαγή της κατάστασης αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του πρωταγωνιστή. Παράλληλα αντάρτες αναλαμβάνουν τη φύλαξη των απελευθερωμένων εγκαταστάσεων. Υπάρχουν side missions; Φυσικά και υπάρχουν. Πριν την έναρξή τους ο παίκτης μπορεί να διαλέξει τα εργαλεία που θέλει να πάρει μαζί του, ακόμη και αν μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και κάποιο ελικόπτερο. Και μιας και είπαμε για ελικόπτερο, έστω ότι το επόμενο side mission ξεκινά με ελικόπτερο που θεωρείται απαραίτητο για την ολοκλήρωσή του. Και το παίρνετε. Ξεκινάτε και στη διαδρομή αλλάζετε γνώμη. Θέλετε να κάνετε κάτι άλλο. Ταυτόχρονα δεν θέλετε να χάσετε το ελικόπτερο αλλά να το προσθέσετε στη συλλογή. Κανένα πρόβλημα. Κάντε του κεφαλιού σας. Το παιχνίδι δεν ποινικοποιεί τίποτα.



Υπάρχουν όμως και challenges. Σκεφτείτε τα ως mini games με συγκεκριμένες δραστηριότητες. Υπάρχει το Scrapyard Scramble όπου κάνουμε ότι παίζουμε Katamari, μαζεύουμε μπάζα, τα ρίχνουμε σε κλίβανο για να τον μπουκώσουμε και ελπίζουμε σε έκρηξη. Σε άλλο challenge πρέπει να απελευθερώσουμε στρατιωτική βάση. Αλλού, στο Destruction Frenzy, πρέπει να προκαλέσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ενώ στο Wing Suit Challenge ο Rico φοράει τα φτερά του και περνά μέσα από δακτυλίους, έχοντας να επιλέξει μεταξύ πολλαπλών διαδρομών, σε πραγματικό χρόνο. Το χρώμα στο κέντρο των δακτυλίων υποδηλώνει τη δυσκολία της διαδρομής ενώ το πέρασμα από το κέντρο τους εξασφαλίζει περισσότερους βαθμούς. Εμείς δοκιμάσαμε τα δύο τελευταία για σύντομο χρονικό διάστημα. Ενώ περιμέναμε να μας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση το φεστιβάλ καταστροφής, τελικά μας κέρδισε ο ιπτάμενος Rico. Κυρίως επειδή το συγκεκριμένο challenge είναι αρκετά ήρεμο και διαφέρει αισθητά από την κανονική ροή των πραγμάτων στο Just Cause 3. Βέβαια με την εμφάνιση των ghosts άλλων παικτών, μπορεί να πάρετε και κάποια πράγματα πιο πατριωτικά από όσο έχει νόημα.



Η ενασχόληση με challenges δεν είναι υποχρεωτική. Μπορεί να σταματήσει κανείς και εν μέσω της διαδικασίας. Σίγουρα όμως αυτά τα mini games δεν είναι περιττά. Το score καθορίζει πόσα από τα πέντε “γρανάζια” εξασφαλίζει κανείς. Επιπλέον κάθε challenge προσφέρει γρανάζια που εντάσσονται σε διαφορετική κατηγορία του skill tree. Και με αρκετά το skill tree ξεδιπλώνει τα μυστικά του. Ένα από αυτά είναι η χρήση του γάντζου για επιτάχυνση κατά τη χρήση του wing suit. Τα νέα abilities μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν, να συνδυαστούν όπως και όποτε θέλει ο παίκτης, μέχρι να καταλήξει, φανταζόμαστε, στον ιδανικό συνδυασμό για τις ανάγκες και την ιδιοσυγκρασία του. Δεν είναι τυχαίο υποθέτουμε πως η Avalanche Studios μιλά για “mod screen” εκεί που εμείς βλέπουμε skill tree. Ο χαμός τουλάχιστον είναι εγγυημένος. Και το γέλιο. Γιατί έτσι.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Avalanche Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Just Cause 3
    • 18+ pegi 18+
      • 7.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (7)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://justcause.com/ FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*