Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Kirby and the Forgotten Land Hands On Preview

*
Από το πρώτο κιόλας trailer του Kirby and the Forgotten Land γίνονταν συγκρίσεις με το Super Mario: Odyssey και σε δεύτερο χρόνο με το The Last of Us για χιουμοριστικούς βέβαια λόγους. Οι δύο προαναφερθέντες τίτλοι έχουν ως κοινό στοιχείο την εξαιρετική τους ποιότητα και μία διαχρονική αξία, κάτι που αρκετοί fans του Kirby θα ήθελαν να δουν και στην περίπτωση της φετινής περιπέτειας του ροζ στρουμπουλού ήρωα.



Πράγματι, οι οιωνοί για ένα ιδιαίτερο αλλά και γνώριμο παιχνίδι είναι θετικοί, με τον post-apocalyptic κόσμο που ρούφηξε τον Kirby και τους Waddle Dees να μας υποδέχεται σ’ ένα πανέμορφο σκηνικό. Ο πρώτος κόσμος ονόματι “Natural Plains” αποτελείται από 5 πίστες αλλά και από 7 κρυφά extra levels, αποκαλύπτοντας έναν εγκαταλειμμένο κόσμο με κτήρια να έχουν σχεδόν καταληφθεί πλήρως από την φύση. Xωρίς να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί από καλλιτεχνικής άποψης το παιχνίδι, οι developers στηρίζονται σε έντονα χρώματα τα οποία τους βοηθούν να προχωρήσουν σε μία γρήγορη μετάβαση από μία παραλία σε μία ζούγκλα και αργότερα σε εγκαταλειμμένα κτήρια. Το art-style δείχνει ιδιαίτερα όμορφο και cute, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της διαχρονικής σειράς της Nintendo. Τα αλεπουδάκια-σκυλάκια που είχαν αποκαλυφθεί και στο τρέιλερ είναι τόσο γλυκά, που πραγματικά δε μας πήγαινε η καρδιά να τα εξολοθρεύσουμε.



Πίσω από την παιδικότητα του Kirby κρύβεται αρκετές φορές ο φόβος γύρω από την δυσκολία του παιχνιδιού. Παιχνίδια όπως το Kirby: Planet Robobot ήταν ιδιαίτερα εύκολα, ενώ το Kirby's Extra Epic Yarn είχε ενοχλητικά σκαμπανεβάσματα σε αυτόν τον τομέα. Το Kirby and the Forgotten Land μας υποδέχεται με μία επιλογή ανάμεσα σε “Spring Breeze Mode” και “Wild Mode”, με το πρώτο να ανεβάζει αρκετά την μπάρα ζωής του χαρακτήρα, προσφέροντας μία πιο χαλαρή εμπειρία η οποία είναι σίγουρα καλοδεχούμενη για τους μικρούς φίλους. Το “Wild Mode” προσφέρει περισσότερα coins ως επιβράβευση, αλλά δε μπορούμε να πούμε ότι μας έχει ταράξει και ιδιαίτερα η πρόκληση για 3D platform game. Στις πρώτες πίστες αντιμετωπίζουμε τους κλασικούς εχθρούς που μπορούμε να κατασπαράξουμε ή να αποτελειώσουμε χρησιμοποιώντας τα θρυλικά copy abilities τα οποία και κλέψαμε από τους ίδιους. Μέσα στους χώρους της πίστας οι απλοί εχθροί δε μας δυσκόλεψαν ιδιαίτερα, ενώ κάποια boss fights ανέβασαν κάπως την πρόκληση. Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε ότι ο χειρισμός και το gameplay λειτουργεί για την ώρα άψογα, δίνοντας σε κάποιον την εντύπωση ότι ο Kirby ήταν πάντοτε ένας χαρακτήρας σε 3D περιβάλλον.



Η νέα ιδιότητα του Kirby να καταβροχθίζει ένα ολόκληρο αμάξι ανοίγει τον ορίζοντα του gameplay, μιας και ως Kirby-autobot καταφέρνει και σπάει με ευκολία π.χ. έναν τοίχο, ενώ η αίσθηση του χειρισμού αλλάζει αρκετά. Σ’ ένα άλλο σημείο ρουφήξαμε έναν κώνο, κάτι που μας δίνει την δυνατότητα να σπάμε το πάτωμα, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτουμε διάφορα πραγματάκια. Όταν καταφεύγουμε στο λεγόμενο Mouthful Mode, δεν χάνουμε την ιδιότητα της φωτιάς ή του μπούμερανγκ που είχαμε πιο πριν και όλα αυτά συνδυάζονται άψογα σε μία όμορφη εμπειρία. Παράλληλα, είτε με τις παλιές γνώριμες copy abilities του Kirby, είτε με τις καινούργιο Mouthful Mode, ο χαρακτήρας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το περιβάλλον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποκαλύψει διάφορα μυστικά. Ελπίζουμε αυτή η θετική αύρα να έχει και συνέχεια στα επόμενα επίπεδα, μιας και μιλάμε για μία σειρά που μεγαλουργούσε σε αμιγώς 2D περιβάλλοντα και σε 3D λειτουργούσε μόνο σε ιδιαίτερα σενάρια (Kirby Air Ride).



Αυτό που μας έκανε ευχάριστα το κλικ είναι η πρόκληση σ’ ό,τι αφορά τα collectibles και τις έξτρα αποστολές που θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε με achievements. Στην κάθε πίστα πρέπει να σώσουμε τους Waddle Dees και ο σκοπός του ήρωα είναι να φτάσει στο τέλος του εκάστοτε level και να τους ελευθερώσει από το κλουβί τους. Στη πορεία της πίστας όμως, υπάρχουν είτε κρυμμένα δωμάτια με φυλακισμένα Waddle Dees, είτε achievements τύπου “βρες πέντε τουλίπες” τα οποία προσφέρουν έναν έξτρα Waddle Dee. Όλα αυτά δεν μας τα δίνει το παιχνίδι στο πιάτο, το level screen μας προσφέρει την πληροφορία για το πόσοι Waddle Dees υπάρχουν στην πίστα, αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα τους ελευθερώσουμε θα πρέπει να τον βρούμε μόνοι μας. Οι developers προνόησαν μάλιστα σχετικά με το άσκοπο backtracking, αφού με την ολοκλήρωση της πίστας αποκαλύπτεται το αμέσως επόμενο side achievement/mission, ώστε την επόμενη φορά να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Για την ώρα δεν χρειαστήκαμε κάποιον οδηγό ή έξτρα βοήθεια, αλλά αν κρίνουμε από το γεγονός ότι μιλάμε για τις πρώτες πέντε πίστες, οι developers φαίνεται να έχουν εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στις κρυψώνες και στα side missions.



Tα κρυφά επίπεδα (Treasure Road stages) που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου αποτελούν για την ώρα ένα είδους time trial. Ο Kirby έχει π.χ. την δύναμη της φωτιάς και πρέπει να ολοκληρώσει το level σε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο χρησιμοποιώντας αυτή την ιδιότητα. Η ολοκλήρωση της μυστικής πίστας επιβραβεύει τον παίκτη με Rare Stones τα οποία απαιτούνται για την αναβάθμιση των copy abilities, ενώ υπάρχει και ένα έξτρα όριο χρόνου, αρκετά πιο απαιτητικό, το οποίο προσφέρει 50 έξτρα coins. Όλα αυτά όμως, δεν θα είχαν καμία ουσία, άμα δεν υπήρχε και ένας πιο “gaming” λόγος για τους οποίους μαζεύουμε τους Waddle Dees και τα coins, πέρα από την ιστορία και το happy end του σεναρίου. Οι Waddle Dees που ελευθερώνουμε μας βοηθούν να στήσουμε ένα χωριό από την αρχή, ένα hub world το οποίο αποκαλύπτεται σταδιακά μέσω των Waddle Dees. Έχοντας καθαρίσει τα πάντα σε αρκετές πίστες, καταφέραμε και αποκαλύψαμε το Waddle Dee Café που προσφέρει ένα χαριτωμένο mini game και φαγητά ως items, το Waddle Dee’s Weapons Shop μέσω του οποίου αναβαθμίζουμε τα copy abilities, το σπίτι του Kirby στο οποίο μπορούμε να ξεκουραστούμε και φυσικά το Gotcha Machine στο οποίο ανταλλάσσουμε τα coins μας με μικρά κουτάκια τύπου Kinder έκπληξη. Μέσα σε αυτά βρίσκουμε τις collectible φιγούρες με ήρωες και σκηνικά από το παιχνίδι τα οποία σε πρώτη φάση δείχνουν να λειτουργούν απλώς ως collectibles για να συμπληρώνουν την συλλογή μας. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και ως διακοσμητικά στο σπίτι του Kirby, αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι της HAL Laboratory προσπάθησαν να βρουν έξτρα λόγους για να μπει ο παίκτης στο τρυπάκι του completionist. Oι βασικές πίστες ακολουθούν για την ώρα την κλασική φόρμουλα των πιστών που είναι χωρισμένες σε δωμάτια και υποπεριοχές, οπότε το σενάριο των μεγάλων πλανητών τύπου Super Mario Odyssey δεν επιβεβαιώθηκε.



Τα online features δε μπορέσαμε να τα τεστάρουμε, αλλά το co-op είναι κάτι το οποίο είναι προσβάσιμο μετά τα πρώτα λεπτά του intro level. O δεύτερος χρήστης επιλέγει τον Bandana Waddle Dee ο οποίος είναι αρκετά ισχυρός, χωρίς φυσικά να μπορεί να αλλάξει μορφές ή να κλέψει τις ικανότητες των αντιπάλων του. Κάνει διάφορα κόλπα με το δόρυ του, με melee αλλά και ranged χτυπήματα να ξεχωρίζουν. Μπορεί να πρόκειται για έναν συμπληρωματικό χαρακτήρα, αλλά το power level του είναι αρκετό ώστε να δημιουργείται μία ευχάριστη εμπειρία σε co-op περιβάλλον.



Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχουν πολλά πράγματα για να γράψει κανείς για το Kirby and the Forgotten Land έχοντας δει μονάχα τον πρώτο του κόσμο και αυτό συνήθως είναι καλό σημάδι όταν μιλάμε για previews παιχνιδιών. Πράγματι, διακρίνονται αρκετά στοιχεία που μας αφήνουν μία γλυκιά γεύση και έχουμε ένα καλό προαίσθημα για την τελική εικόνα του τίτλου. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια, την φαντασία στο level design και το γενικότερο ξεδίπλωμα των νέων ιδεών σχετικά με την προσέγγιση ενός μοντέρνου 3D platformer. To μεγαλύτερο στοίχημα σ’ ό,τι αφορά τη μεταφορά της άλλοτε πετυχημένης 2D-ροής του gameplay και των copy abilities σ’ ένα ολοκληρωμένο 3D περιβάλλον μοιάζει να το κερδίζει για την ώρα και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο όλων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    HAL Laboratory

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*