Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Liberated Preview

*
Το Liberated είναι ένα side-scrolling action game με έντονα στοιχεία puzzle και stealth, το οποίο παρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες ενός ψηφιακού graphic novel με… μοντέρνο νουάρ στυλ και ambient ήχους που συνδυάζονται με ένα ελκυστικό ηλεκτρονικό, retrowave soundtrack. Η μικρή πολωνική ομάδα ανάπτυξης, Atomic Wolf, δημιούργησε ένα σκοτεινό indie game, ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι, το οποίο θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή όσων απήλαυσαν τα Limbo και Inside. Φιλόξενος developer μας υποδέχτηκε με μπύρα και το demo του παιχνιδιού. Οι καλύτερες προϋποθέσεις.



Στο δυστοπικό κόσμο του παιχνιδιού, κάθε πολίτης ελέγχεται ανά πάσα στιγμή από την κυβέρνηση. Ο ήρωάς μας αποφασίζει να μην παραβρεθεί σε μια εκδήλωση για την επέτειο μιας τραγωδίας σε σχολείο και έτσι, μέσω ειδοποίησης στο κινητό του, του δίνεται η εντολή να παραμείνει σπίτι και να περιμένει τις Αρχές για να δεχθεί την τιμωρία του. Μετά από αυτό μετατρέπεται σε φυγά και καταδιώκεται από την αστυνομία. Το παιχνίδι λοιπόν αφορά την περιπέτεια προς την απελευθέρωση του ήρωά μας, μέσα από έναν οδυρμό κοινωνικών μηνυμάτων που περνούν σχεδόν ασυναίσθητα το νόημά τους, κάνοντας τον παίκτη να σκεφτεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του gameplay.



Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε το παιχνίδι σε Xbox One. Ο χειρισμός του είναι απλός, εφάμιλλος των δύο τίτλων που αναφέραμε στην αρχή και μας γίνεται γνωστός από το ξεκίνημα κιόλας σε ένα άτυπο tutorial που έρχεται μαζί με την εισαγωγή στην ιστορία και τον κόσμο του παιχνιδιού. Τα σχέδια αυτού του ψηφιακού graphic novel είναι πανέμορφα, θυμίζουν crime comic books που μπορεί πια να μετρούν δεκαετίες και οι μεταβάσεις μεταξύ εικόνων (του κόμικ) ή σελίδων γίνεται σε αρμονία με τις απαιτήσεις του ίδιου του gameplay, αποτελώντας ένα αξιέπαινο αποτέλεσμα σε παιχνίδι που έχει οικειοποιηθεί πλήρως τη φύση του. Τη φύση που συνδυάζει δύο διαφορετικά formats αφήγησης, προσφέροντας συγκεκριμένη εμπειρία.



Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται το κυνηγητό με τις αρχές καταφέρνει και δημιουργεί πραγματική αγωνία. Σχεδόν πάντα υπάρχουν προφανή μέρη για κρύψιμο, όμως υπάρχουν φορές που ο παίκτης πρέπει να δοκιμάσει αρκετά διαφορετικά πράγματα, θυσιάζοντας τον ήρωα μπόλικες φορές στην προσπάθεια, και τις περισσότερες από αυτές τις φορές η λύση είναι το ρίσκο, το τρέξιμο και, κατ’ επέκταση, ακόμα περισσότερο καρδιοχτύπι. Στο μεταξύ, το ρυθμό έρχονται να αλλάξουν διάλογοι, στους οποίους έχουμε και διαφορετικές επιλογές για απαντήσεις, και δίνουν ακόμα περισσότερο βάθος τόσο στην ιστορία, όσο και στον ίδιο το χαρακτήρα του πρωταγωνιστή.



Το Liberated έχει μια δική του ξεχωριστή αύρα και μια μοναδική ατμόσφαιρα που ιντριγκάρει. Δεν προσπαθεί να… παραβγεί με τον εαυτό του, να μπλέξει με υπερβολές ή περιττούς εντυπωσιασμούς, παρά προτιμά να τελειοποιήσει το format του playable graphic novel και, σε εμάς τουλάχιστον, δείχνει να έχει τα φόντα να το καταφέρει. Το τελικό προϊόν άλλωστε μένει ακόμα να ετοιμαστεί και μέχρι τότε εμείς το περιμένουμε με ανυπομονησία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*