Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PES 2016 Hands On Preview

Έχοντας περάσει μία ολόκληρη γενιά πίσω από τον ανταγωνισμό και έχοντας να επιδείξει και μία φιλόδοξη, αλλά αποτυχημένη αρχικά αλλαγή game engine, ο πρώην αυτοκράτορας των εξομοιωτών ποδοσφαίρου μόλις πέρυσι κατάφερε να επανέλθει στο προσκήνιο. Το PES 2015 παρουσίασε επιτέλους ένα αξιόλογο, ομοιογενές σύνολο, το οποίο παρουσιαζόταν λιγότερο προηγμένο από τεχνολογικής άποψης, αλλά πιο ισορροπημένο σε σχέση με την αντίστοιχη κυκλοφορία της EA Sports. Επιτέλους το PES μπορούσε να στηριχτεί σε μία βάση και να «χτίσει» από εκεί τις όποιες βελτιώσεις, χωρίς να χρειάζεται να ξεκινά κάθε φορά από την αρχή.



Το «χτίσιμο» αυτό ξεκινά από την εντυπωσιακή βελτίωση του πιο σημαντικού κομματιού κάθε εξομοιωτή ποδοσφαίρου: από την τριπλέτα «έλεγχος-απόκριση-animation». Στο PES 2015, παρά την μεγάλη πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν, εξακολουθούσε να υπάρχει μία αίσθηση ακαμψίας στην κίνηση των παικτών, που οφειλόταν και στην ανάγκη πλήρους εκτέλεσης των animations, ειδικά στην περίπτωση της πάσας, αλλά και κατά την κίνηση με τη μπάλα. Το PES 2016 είναι το καλύτερο της σειράς, σε ό,τι αφορά την προηγούμενη και την παρούσα γενιά τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά την αλληλεπίδραση χρήστη και παίκτη επί της οθόνης και κατά συνέπεια παίκτη και μπάλας.



Δεν υπάρχουν εμφανείς καθυστερήσεις στην απόκριση, όπως συνέβαινε έντονα στην έκδοση του 2014, ενώ τα animations είναι περισσότερα, ομαλότερα και δεν υπόκεινται στο ελαφρώς άκαμπτο πλαίσιο της περυσινής έκδοσης. Αυτό φαίνεται κυρίως στην κίνηση με τη μπάλα, όπου ακόμη και μία απειροελάχιστη αλλαγή κατεύθυνσης καταγράφεται και πραγματοποιείται άμεσα και γρήγορα. Οι επιπτώσεις στο ντριμπλάρισμα είναι έντονες, αφού μπορείτε πλέον με συνεχείς και απότομες αλλαγές κατεύθυνσης να ξεπεράσετε τους περισσότερους αμυντικούς. Αυτή η απόλυτη αίσθηση ελέγχου είναι πραγματικά απελευθερωτική με βάση την πρόσφατη ιστορία της σειράς και μπορεί πλέον να κοντράρει άνετα την αντίστοιχη αίσθηση που είχε πετύχει εδώ και αρκετό καιρό το FIFA. Το αρνητικό που μπορεί να προκύψει αργότερα από αυτή την κατάσταση είναι πιθανή εκμετάλλευση των ανεπτυγμένων δυνατοτήτων ντριμπλαρίσματος από παίκτες-«ψεύτες» όπως ο Messi, κάτι που φάνηκε ήδη στο demo με τον Tevez.



Το δεύτερο πλεονέκτημα που προκύπτει είναι η απελευθέρωση της πάσας από την ανάγκη ολοκλήρωσης των animations, που οδηγεί σε πιο γρήγορο και άμεσο passing game. Αρνητικές προεκτάσεις υποβόσκουν και εδώ, αφού έχουμε αύξηση της έντασης του φαινομένου του ping pong passing, χωρίς όμως προς το παρόν αυτό να φτάνει σε εκνευριστικά επίπεδα, λόγω αρκετά καλής τοποθέτησης της άμυνας και καλύτερης αλληλεπίδρασης παίκτη και μπάλας, που ελαχιστοποιεί το γνωστό φαινόμενο όπου η μπάλα πολύ συχνά περνούσε μέσα από τον αμυντικό και δεν γινόταν διεκδικήσιμη χωρίς τη χρήση του κατάλληλου πλήκτρου. Η άμυνα έχει βελτιωθεί και με έναν ακόμη τρόπο: με την ανανέωση του συστήματος φυσικής που ελέγχει τις επαφές ανάμεσα στους παίκτες. Το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό προς το παρόν, αφού οι παίκτες έχουν καλύτερη αίσθηση βάρους από ποτέ και αυτό φαίνεται και στις διεκδικήσεις και τα σπρωξίματα μεταξύ τους. Αντίστοιχα έχουν προστεθεί πολλά animations παικτών που ανακτούν την ισορροπία τους μετά από μία μονομαχία, όμως εδώ είναι που θα βρείτε κάποια φαινόμενα που θυμίζουν προηγούμενες χρονιές, αφού πολλές φορές συνεχίζεται το animation ανάκτησης ισορροπίας για περισσότερη ώρα από όση χρειάζεται, σχεδόν πάντα προς όφελος του αμυντικού.



Οι τερματοφύλακες παρουσιάζονται βελτιωμένοι, υπό την έννοια ότι δείχνουν πιο έντονα από κάθε άλλη φορά ότι δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους. Για παράδειγμα, σε ατέλειωτα rematches του ζευγαριού Bayern-Juventus που περιλαμβάνεται στο demo, ο Neuer ήταν αυτός που έκανε τις περισσότερες εξόδους, ενώ ο Buffon είχε την τάση να διώχνει και να μην μπλοκάρει τη μπάλα. Επιπλέον υπάρχουν πολλά καινούρια animations αποκρούσεων, ενώ τα λάθη υπάρχουν, αλλά όχι σε βαθμό που να δημιουργούν, προς το παρόν τουλάχιστον, κάποιο πρόβλημα. Πάντως τα σουτ από μακριά δεν είναι απαγορευτικά και μοιάζουν πολύ με τα περυσινά, όντας δυνατά και ευθύβολα, όπως αρμόζει σε ένα Pro, ενώ αναδεικνύονται λίγο περισσότερο λόγω της εμφανώς βελτιωμένης φυσικής της μπάλας.



Τα παραπάνω εξαιρετικά πρώιμα συμπεράσματα προέκυψαν από εντατική ενασχόληση μίας ημέρας με το demo του παιχνιδιού στο PS4, οπότε δεν είναι δεδομένο ότι θα ισχύουν και στο τελικό review. Δύσκολα όμως θα αλλάξει το γεγονός ότι πρόκειται για το πιο ομαλό και playable Pro των τελευταίων χρόνων. Θα περιμένουμε την τελική έκδοση, συνεχίζοντας την «δημιουργική ενασχόληση» με το πολλά υποσχόμενο αυτό demo.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
15 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Konami

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Konami

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • PES 2016
    • 3+ pegi 3+
      • 5.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (6)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://pes.konami.com/ FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • evergrey
    • Αν και το δοκιμασα στο PS3,μπορω να πω οτι ειναι ετη φωτος μπροστα σε σχεση με το 15.
      Καλυτερη κινηση,αμεσες πασες/κινηση/σουτ και γραφικα.

    • nikkolas11
    • να πω και εγω την αποψη μου μιας και το επαιξα τοσο σε ps4 k xbox one, σιγουρα στα γραφικα είναι καλυτερο στο xbox one με το αντιστοιχο περσινο, ειχε ενδιαφερον να παιζεις κοντρα σε αντιπαλους από υπολογιστη ,σιγουρα δεν είναι τελειο αλλα σιγουρα είναι αρκετα καλυτερο από το περσινο. Αν ειχε την ευκολια στις ντρίμπλες του φιφα και τα σουτ του φιφα θα ηταν το πιο απολαυστικο ποδοσφαιρακι που εχει βγει ποτε.

    • mysterious
    • Εγω ψιλοαπογοητευτηκα παιδια κι αυτο γιατι δεν περιμενα πολλα.Δεν εχει αυτη την αμεσοτητα του Fifa,οι παικτες ακομη και στην πιο γρηγορη ταχυτητα μοιαζουν δυσκοιλιοι.Παρα πολυ παιχνιδι γι'αλλη μια φορα στο κεντρο με αμετρητες,κουραστικες συγκρουσεις(κατανοω πως ετσι ειναι το πραγματικο ποδοσφαιρο αλλα εδω μιλαμε για διασκεδαση πανω απ'ολα),τα σουτ βελτιωμενα αλλα ετη φωτος και παλι πισω απο τον ανταγωνισμο,τα αυτοματα replays απλα ακατανοητα,βαζεις γκολ και η φαση ξεκινα χρονια πριν και οι ληψεις κακες.Με λιγα λογια ειναι βελτιωμενο αλλα οχι αρκετα για να κανει την διαφορα.Δυστυχως φοβαμαι πως το Fifa θα παιξει παλι μονο του μπαλα κι αυτο μονο καλο δεν ειναι για την ισχυροποιηση του ανταγωνισμου.

    • Paparazzi
    • an einai dinaton kai persei kai fetos to idio einai i amina persei evala 7:1 sto pio diskolo kai prin epeksa to proto agona 1:0 kerdisa me brazilia kai deftero agona epeksa me bager vs juvendus kai nikisa 7:0 :( eimai tou pro tou fan megalosa me ISS PRO tetia pragmata den thimame palia :( xronia :( sto FIFA den ginete afta sto pio diksolo na vazis 7 res kai 10 res :( kai an den me pistevete exo anevasei sto youtube video kai des eki pera

    • bill123456
    • To επαιξα και βελτιωθηκε στον τομεα της αισθησης οτι αυτο το μπαρμπαδελι που τρεχει με την μπαλα ελεγχεται απο σενα με πληρη αμεσοτητα και ευκολια.Απο κει και περα θα συνεχισω την παραδοση να αποκτω το φιφα γιατι πολυ απλα το να παιζεις το 2015 με την london fclub απλοικως ειναι για κλαματα

    • Xasta
    • Φαν του παλιού καλού PRO και εδώ και μιας 6ετίας φαν του καλού FIFA. Έπαιξα το PRO 16 Demo στο PS4. Μου άρεσαν τα γραφικά και γενικά η ατμόσφαιρα πριν ξεκίνησει ο αγώνας και λέω ωραία μάλλον θα το ευχαριστηθώ, αρχίζει το ματς και ανακαλύπτω οτι μπράβο έχει βελτιωθεί απο το περσινό, οι Τερματοφύλακες αρκετά καλοί ιδιαίτερα στις εξόδους, όσο πέρναγε η ώρα όμως με κούραζε , η προωθημένη πάσα δεν μου άρεσε καθόλου, τα κόρνερ,αουτ,φαουλ επίσης έτσι όπως τα έχουν κάνει εδω και χρόνια με τις κατευθυνσεις δεν μου αρέσει, μου άρεσαν αρκετά τα τακλιν, κατα τ'άλλα κουραστικό, δεν αγγίζει την ατμόσφαιρα ποδοσφαίρου για μένα και την ρεαλιστικότητα που θα βρείς στο Fifa. Εδώ και χρόνια το Pro έχει μια κλίση το gameplay του στο λατινικό game κι όχι στο Ευρωπαικό. Δεν νομίζω πως θα το προτιμήσω γι άλλη μια χρονιά. Η αποψή μου.

    • Zegr
    • Παιζω το demo απο χθες οποτε εχω ακομα πολλα να μαθω πριν να το κρινω οποτε απλα θα αναφερω τις πρωτες μου εντυπωσεις:
      Η αμυνα ειναι πολυ πιο αποτελεσματικη απο αυτη του Φιφα 15(που ειναι τραγικη),βεβαια ακομα το παιζω στο ευκολο αλλα,ομως ο τροπος και η αμεσοτητα με την οποια πηγαινουν οι αμυντικοι να κλεψουν τη μπαλα ειναι πολυ καλυτερος.
      Τα τακλιν ειναι πολυ πιο αποτελεσματικα και γρηγορα και ευστοχα σε σχεση με αυτα του περσυνου Φιφα.
      Σε οτι αφορα την επιθεση εχω ενα θεμα με τις κουρσες,δεν βρηκα ακομα πως ανοιγει τη μπαλα ο παιχτης για να τρεξει.Οι καθετες μπαλιες ειναι λιγο περιεργες με την εννοια οτι μπορει να μη βαλεις πολυ δυναμη ομως την κανει δυνατη και μπορει να βαλεις τερμα δυναμη και να την κανει παλι αδυναμη.
      Στα σουτ δεν μ αρεσει του στυλ του παιχτη,δεν φαινεται πολυ ρεαλιστικο και επισης πολλες φορες η μπαλα ειναι σαν να επιπλεει στον αερα .Αυτα προς το παρον

    • Xasta
    • @Zegr Εγώ που το παίζω στο δύσκολο είναι για γέλιο η άμυνα, βάλε τελευταίο επίπεδο στο pro και βάλε και στο fifa, όταν το πρώτοέπαιξα το fifa στο legendary δεν μπορούσα να κάνω επίθεση, στο pro όχι μόνο κάνω συνέχεια επίθεση, αλλα τους περνάω και με το κολπάκι πάνω απο τον παίκτη λες και παίζω fifa 2000.

    • greenkiller.13
    • Μακαρει να βγει καλο,ετσι ωστε να αυξηθει ο ανταγωνισμος μεταξυ FIFA & PES.Ομως οσο δεν θα εχει το αγγλικο πρωταθλημα η ΚΟΝΑΜΙ και το γερμανικο,το FIFA θα εχει παντα ελαφρως το πανω χερι,αν και το gameplay ειναι εξισου σημαντικο.Πιστευω και τα δυο παιχνιδια θα ειναι ωραια φετος και ελπιζω να μην διαψευστω

*