Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PlayLink Hands On @ E3 2017

*
Η αναζήτηση νέου δημογραφικού είναι μόνιμος στόχος όλων των εμπλεκομένων στη βιομηχανία των videogames και η αλήθεια είναι πως η Sony έχει πειραματιστεί αρκετά κατά καιρούς. Έτσι, στη φετινή έκθεση Ε3 παρουσίασε μια νέα σειρά παιχνιδιών που θα εντάσσονται στην κατηγορία PlayLink. Πρόκειται ουσιαστικά για παιχνίδια που απευθύνονται σε κοινό που είναι εξοικειωμένο με τη χρήση κινητού ή tablet, ασχέτως αν έχει παίξει κάποιο game στο PS4. Οι φορητές συσκευές μετατρέπονται σε χειριστήρια και αρκεί μόνο μια κονσόλα για να αρχίσει το…πάρτι!



Η σειρά τίτλων PlayLink προσπαθεί να καθίσει όλη την παρέα στο σαλόνι για να διασκεδάσει με απλοϊκής λογικής games. Κάθε παίκτης παίρνει στα χέρια του ένα smartphone (πιο βολικό) ή ένα tablet με λειτουργικό iOS ή Android και πρέπει απλά να κατεβάσει το σχετικό συμβατό app με το εκάστοτε PS4 game. Οι φορητές συσκευές συνδέονται με το PS4 μέσω του κοινού δικτύου (ή δημιουργώντας hotspot από την ίδια την κονσόλα) και στη συνέχεια είναι έτοιμα για δράση. Στα παιχνίδια που υπήρχαν διαθέσιμα στο booth της Sony συμπεριλαμβάνονταν τα Frantics, Hidden Agenda, Knowledge is Power και That’s You. Ξεκινήσαμε με το That’s You, το οποίο είναι και το πρώτο που θα κυκλοφορήσει. Σε αυτό γίνονται απλοϊκές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με κάθε χρήστη ξεχωριστά (πχ. «ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο πιο άτακτος στο σχολείο») και στη συνέχεια αποκαλύπτονται οι απαντήσεις που δόθηκαν στην οθόνη κάθε συσκευής. Στη συνέχεια υπάρχουν διάφορα mini games, που ποικίλουν από σετ ερωτήσεων απαντήσεων, ζωγραφική με απλοϊκές πινελιές πάνω σε μια φωτογραφία κοκ. Με την ίδια λογική λειτουργεί και το Knowledge Is Power, το οποίο θυμίζει πάντως περισσότερο το Buzz! Quiz.



To Hidden Agenda ήταν το game που πλησίαζε περισσότερο τα δεδομένα ενός σύγχρονου videogame. Ο οπτικός του τομέας θυμίζει έντονα το Until Dawn και οι παίκτες έρχονται μπροστά σε μια ιστορία με διάρκεια 2 ωρών, όπου και δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν να λύσουν μια υπόθεση. Σε κάθε σημείο που καλείται κάποιος από τους δύο χαρακτήρες να αναλάβει δράση, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν τι θα γίνει στη συνέχεια ψηφίζοντας στο κινητό τους τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνονται οι αποφάσεις και η ιστορία συνεχίζει. Σε κάποια φάση, ένας από τους εμπλεκόμενους λαμβάνει μια μυστική ατζέντα, μία αποστολή δηλαδή, η οποία είναι ξεχωριστή από των υπολοίπων. Συνήθως, αυτή η αποστολή είναι να οδηγήσει την ιστορία προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ή η στοχοποίηση κάποιου άλλου, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν να τον αποκαλύψουν.  Μάλιστα, οι παίκτες έχουν στην κατοχή τους μία σειρά από έξτρα δυνατότητες, όπως τις control cards. Χρησιμοποιώντας τες, η απόφαση που παίρνουν σε κάθε σημείο είναι και αυτή που λαμβάνει υπόψιν του το παιχνίδι, υπερισχύοντας αυτής των αντιπάλων.



Τέλος, το Frantics είναι ένα παιχνίδι τύπου Mario Party, όπου και κάθε χαρακτήρας ελέγχεται με τις κινήσεις που καταγράφουν οι αισθητήρες των συσκευών. Η συμμετοχή σε διάφορα min-games εξασφαλίζει στους νικητές και κάποια νομίσματα, τα οποία χρησιμεύουν για να αναδειχτεί ο νικητής. Το PlayLink είναι ένα εξαιρετικό concept, και αν η Sony το εκμεταλλευτεί σωστά (εμπορικά, με τιμολογιακή πολιτική ανάλογη του περιεχομένου και localization των τίτλων), ίσως αποδειχτεί ότι «χτύπησε» φλέβα χρυσού. Τα παιχνίδια της κατηγορίας είναι ιδιαίτερα απλά, δεν χρειάζεται παρά ελάχιστη εμπλοκή DualShock 4 και όσο μεγαλύτερη η παρέα, τόσο περισσότερη η διασκέδαση. Είστε έτοιμοι;

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mysterious
    • H κίνηση αυτή έχει λογική αν σκεφτούμε την ατελείωτη δεξαμενή ανθρώπων που ασχολούνται με fb και android games.Τώρα αν φτάσουν στο σημείο να αγοράσουν κονσόλα για να παίζουν κάτι σχετικά αντίστοιχο σε παρεϊστικο mood θα φανεί.Σαν πρώτη εντύπωση πάντως μου άρεσαν αυτά τα παιχνιδάκια,ιδανικά για χαλαρά και ξεκούραστα βράδια με παρέα.

*