Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Project xCloud Hands On Preview

*
Ταξιδεύοντας προς Κολωνία γνωρίζαμε πως η Microsoft σκόπευε να κάνει ηχηρή την παρουσία του game streaming platform της Project xCloud στο πλαίσιο της Gamescom 2019. Σύντομα αναμένεται να περάσουμε στην εποχή του cloud gaming. Ή μάλλον να βιώσουμε τα πρώτα βήματα προς αυτό, αν απαιτούμε την τέλεια εμπειρία, κάτι που ίσως να μην καταστεί εφικτό στα πρώτα, βρεφικά βήματα αυτής της τεχνολογίας. Τα οποία βήματα ετοιμάζονται να κάνουν Microsoft και Google με τα Project xCloud και Stadia αντίστοιχα. Το Project xCloud κάνει (και) stream παιχνιδιών του Xbox σε φορητές συσκευές με λειτουργικό Android και iOS, ενώ το Stadia θα επεκτείνει το stream τίτλων σε τηλεοράσεις και laptops (και σε smartphones φυσικά). Εμείς είχαμε την πρώτη μας επαφή με την υπηρεσία της Microsoft και δοκιμάσαμε τα Forza Horizon 4 και ReCore.



Παίζοντας το νεότερο racing game του franchise της Playground Games σε ένα Samsung Galaxy S10+ με το χειριστήριο του Xbox One, η αίσθηση ήταν σίγουρα αλλόκοτη. Το χειριστήριο δείχνει αυτόματα μεγαλύτερο απ’ ότι πραγματικά είναι και από όσο έχουμε συνηθίσει και μας κάνει να απορούμε πόσο βολικό θα είναι κατά τη μεταφορά του, αποκλειστικά για να παίξουμε κάποιο παιχνίδι στο smartphone μας, παραδείγματος χάριν σε μια διαδρομή στο μετρό. Παρόλα αυτά η αίσθηση δεν μας ξενίζει όσο μας παραξενεύει στην αρχή και γρήγορα αισθανόμαστε οικεία με το setup, σαν να υπήρχε χρόνια. Σ’ αυτό βοήθησε η επίδοση αμφότερων των τίτλων που δοκιμάσαμε. Δεν υπήρξε πρόβλημα με τα frames, ούτε και lag. Όλα λειτούργησαν όπως ακριβώς θα θέλαμε. Το streaming δεν γίνεται φυσικά σε 4K, όμως η απόδοση των τίτλων στην οθόνη ενός smartphone έδειξε να είναι άκρως ικανοποιητική. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα παιχνίδια με τη χρήση κάποιου headset ώστε να ακούσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους ήχους και τη μουσική τους και να έχουμε την απαραίτητη ηχομόνωση για να βιώσουμε καλύτερα αυτή την εμπειρία, όμως τα ηχεία του smartphone έδειξαν να αποδίδουν αρκετά ζωντανό ήχο. Παρόλα αυτά, ένα headset μάλλον θα καταστεί απαραίτητο για όποιον σκοπεύει να κάνει streaming κάποιου τίτλου για αρκετή ώρα, ιδιαίτερα όταν θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Επίσης δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε την υπηρεσία σε tablet, κάτι που σίγουρα θα θέλαμε, αλλά για την ώρα δεν είναι δυνατό.



Μετά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα παιχνιδιού λοιπόν, όσα και χρειάστηκαν για να εξαλειφθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση για το πόσο πρακτικό είναι αυτό που κάνουμε, το Project xCloud μάς φάνηκε μια πολύ δυνατή εκκίνηση στο χώρο του cloud gaming και σίγουρα κάτι με το οποίο θα περάσουμε εύκολα πολλές ώρες παιχνιδιού μόλις γίνει διαθέσιμο. Φυσικά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα μοντέλα συνδρομής της υπηρεσίας, η οποία ενδέχεται να έχει και κάποια… στενή επαφή με το Xbox Game Pass, όμως είμαστε βέβαιοι πως θα προσφέρει μια αξιόλογη εμπειρία gaming on the go, όπως θα έπρεπε να είναι στο μέλλον.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*