Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Crew: Wild Run Closed beta Preview

*
Το “The Crew” της Ubisoft ήταν ένας τίτλος που θα μπορούσε πολύ εύκολα να καλύψει το κενό της απουσίας ενός «χορταστικού» arcade racer, και μάλιστα με ένα concept που μπορούσε να υποστηρίξει πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Η αλήθεια είναι πως πολύ γρήγορα μετά την κυκλοφορία του οι περισσότεροι έχασαν το ενδιαφέρον τους για το open world racer, καθιστώντας το ένα πρώτης τάξης παράδειγμα του τι «θα μπορούσε». Αυτό βέβαια δε φαίνεται να πτόησε την Ubisoft, αφού το πρώτο μεγάλο πακέτο επέκτασης είναι προ των πυλών, μετά μάλιστα και από τα νέα της εξαγοράς της Ivory Coast από τη γαλλική εταιρεία. Το The Crew: Wild Run έρχεται για να δώσει νέα πνοή στον τίτλο, και καλύτερη ευκαιρία για μια πρώτη γεύση από την closed beta δεν θα μπορούσε να υπάρξει.



Το σημαντικότερο ίσως συστατικό ενός arcade racer είναι τα οχήματα και το Wild Run φροντίζει να προσφέρει όχι μόνο νέα μοντέλα, αλλά και νέες εμπειρίες οδήγησης. Οι fans που ζητούσαν την προσθήκη αγώνων Drift ήταν αρκετοί και η Ivory Tower φρόντισε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, με ένα νέο Discipline που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αυτό. Τα οχήματα πλέον μπορούν να εξοπλιστούν με νέο spec, το οποίο πρακτικά τους αφαιρεί σχεδόν κάθε πρόσφυση με το οδόστρωμα. Οι αγώνες εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στη συγκομιδή πόντων, ενώ οι συγκρούσεις δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη βαθμολογία, κάνοντας την επίτευξη του μεγαλύτερου σε διάρκεια Drift τον έναν και μοναδικό στόχο. Το μοντέλο οδήγησης χρειάζεται αρκετή εξοικείωση, με το αυτοκίνητο να μη συμπεριφέρεται όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς - και μπορεί να μιλάμε για drifting, ωστόσο η παραπάνω πρόταση κατά κάποιον περίεργο τρόπο βγάζει νόημα μόλις νιώσει κανείς τη συμπεριφορά του οχήματος στον δρόμο. Σειρά έχει το Drag Spec, βάσει του οποίου τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε (σωστά μαντέψατε) dragsters, με σχεδόν μηδενικό έλεγχο σε οποιαδήποτε πορεία πέραν της ευθείας. Εδώ το ζητούμενο σε κάθε event είναι η επίτευξη του χαμηλότερου χρόνου μέσα από 3 προσπάθειες. Πριν από κάθε run οι παίκτες καλούνται να «κάψουν» τα λάστιχα του αυτοκινήτου μέχρι αυτά να αποκτήσουν την ιδανική θερμοκρασία και μόλις δοθεί το πράσινο φως, τίποτε άλλο δεν έχει νόημα παρά η ακρίβεια στην αλλαγή ταχύτητας και η κατάλληλη χρονική στιγμή για την ενεργοποίηση του nitro.



Εκεί που τα πράγματα γίνονται πραγματικά…wild, είναι στα Monster Trucks. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε βόλτες με Monster Trucks κατά μήκος των Ηνωμένων Πολιτείων; Μπορεί να ακούγεται ανούσιο στην αρχή, ωστόσο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες του Wild Run, αφού οι αγώνες αποδεικνύονται ανέλπιστα διασκεδαστικοί. Για μια ακόμη φορά το ζητούμενο είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου σκορ, και το σκηνικό είναι μια ειδικά διαμορφωμένη αρένα που θυμίζει skate park…για monster trucks. Τα άλματα επιβραβεύονται με πόντους, ωστόσο ο μεγαλύτερος όγκος του σκορ επιτυγχάνεται μέσω της συλλογής ειδικών tokens που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην αρένα και ωθούν τα οχήματα στα όρια τους. Ακόμα μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η προσθήκη μηχανών, αν και η οδήγησή τους δεν έχει την ακρίβεια που θα περίμενε κανείς, ακόμα και με τον arcade χαρακτήρα του μοντέλου οδήγησης υπόψιν. Πιο συγκεκριμένα, οι μηχανές παρουσιάζονται κάπως πιο…άκαμπτες από τα τετράτροχα οχήματα, απαιτώντας πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην επιλογή της κατάλληλης γραμμής που πρέπει να ακολουθηθεί σε κάθε στροφή ούτως ώστε να μην καταλήξει ο αναβάτης σε κάποιο κοντινό λόφο/χωράφι/χαντάκι κ.ο.κ. Από την άλλη, βέβαια, με την κυκλοφορία του Wild Run και τις δοκιμές με διαφορετικά μοντέλα μηχανών σε διαφορετικά specs, η εικόνα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι καταφέραμε να δούμε στην beta.



Ένα από τα πιο διασκεδαστικά νέα modes δεν είναι συνδεδεμένο με τα νέα specs, αλλά με ένα ήδη υπάρχον, το Dirt Spec. Στο Blitz Brawl, ή αλλιώς την παραλλαγή της Ivory Tower για το King Of The Hill πάνω στο King of the Hill, οι παίκτες συναγωνίζονται για την κατάληψη και την παραμονή σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη, τα οποία και αλλάζουν ανά 10 δευτερόλεπτα. Ο πρώτος που καταφθάνει στο σημείο κερδίζει bonus points, ενώ ο εμβολισμός αντιπάλων ώστε να τεθούν εκτός σημείου αποτελεί μια έγκυρη (και ορισμένες φορές επιβεβλημένη) τακτική. Η φύση του mode εγγυάται ενδιαφέρουσες μάχες αλλά και πολλά αστεία περιστατικά που δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν αλλιώς, ακόμα και αν οι συμμετέχοντες προσπαθούσαν. Όλα τα παραπάνω βρίσκουν το σπίτι τους στο “The Summit”, ένα είδος φεστιβάλ για τη συμμετοχή στο οποίο οι οδηγοί πρέπει να προκριθούν μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, δίνοντας έτσι και μια νότα Forza Horizon στις ήδη αρκετές προσθήκες. Στο Summit, πέραν των προαναφερθέντων, οι παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες PvP, αλλά και να δοκιμάσουν την τύχη τους σε δραστηριότητες όπως άλματα μεγάλων αποστάσεων από ειδικές ράμπες με Dragsters. Η δράση βέβαια δεν περιορίζεται εκεί, αφού ο χάρτης είναι γεμάτος από ευκαιρίες για τους παίκτες να δοκιμάσουν τα νέα Specs, ενώ η δυνατότητα on-the-fly δημιουργίας checkpoints και αγώνων με τα μέλη του εκάστοτε Crew είναι σίγουρο πως θα δώσει νέα πνοή στην ήδη πιο συναρπαστική δραστηριότητα του τίτλου μέχρι στιγμής.



Και κάπως έτσι φαίνεται πως το σκέφτηκε και η Ivory Tower, αφού εστίασε στα πράγματα και τις δραστηριότητες που οι χρήστες ήδη απολάμβαναν, χωρίς να προσπαθεί να διορθώσει κάτι που εξ αρχής δεν κέρδισε το ενδιαφέρον. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βελτιώσεις γενικότερα, αφού ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι ο δυναμικός καιρός, ως μέρος μιας γενικότερης οπτικής αναβάθμισης της οποίας η ομάδα ανάπτυξης έχει επιμεληθεί. Και αν κανείς τα βάλει όλα μαζί, το The Crew: Wild Run σχηματίζει την εικόνα του τίτλου που ίσως έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει εξ αρχής, αν και με ένα διαφορετικό λανσάρισμα. Ο κόσμος που δημιούργησε η Ivory Tower βρίθει από δυνατότητες και διασκεδαστικές δραστηριότητες - δεδομένου πάντα ότι κανείς έχει και την παρέα για να τις εξερευνήσει. Το Wild Run τις κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες, δίνοντας στους παίκτες τα εργαλεία για να δημιουργήσουν ακριβώς αυτό. Δηλαδή…εναέρια rolls με Monster Trucks. Αυτό είναι ένα point από μόνο του.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Reflections

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Viper71
    • To "πρωτο" παντως που το αγορασα-επαιξα στο ΟΝΕ μια μλκ και μιση ηταν.....εκανες πραγματα χωρις να καταλαβαίνεις γιατι τα κανεις, εάν το ειχα αγορασει full price και όχι στη πετσοκομενη των PUBLIC (20E) πραγματικα ΘΑ ΕΚΛΑΙΓΑ τα λεφτα μου ασε που το always online Ποτε δεν με εβρισκε συμμαχο του, ποσο μαλλον σε αυτή την χωρα που ζουμε που αυριο δεν ξερεις εάν θα εχεις Internet ή θα αντιμετωπίσεις ακομια ΜΙΑ βλαβη από τους διαφορους providers που ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ στον ΟΤΕ...

*