Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Uncharted 4: A Thief’s End Preview

To Uncharted 4 δεν χρειάζεται συστάσεις. Μετά την παρουσίαση της Sony παρουσιάστηκε σε ειδική προβολή στο booth της Naughty Dog το extended demo που περιελάμβανε ακόμα περισσότερο gameplay και ένα μεγαλύτερο μέρος του ίδιου κομματιού του παιχνιδιού. Το τέταρτο μέρος της σειράς δίνει πολύ μεγάλη βάση στο cinematic gameplay, με σφιχτά ενορχηστρωμένες σκηνές δράσης στο γνώριμο ύφος της σειράς. Η διαφορά είναι στην αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, που αντιδρά και καταστρέφεται πιο φυσικά και σε μεγαλύτερο βαθμό. Πέτρες πετάγονται, κλαδιά τσακίζονται, ζώα τρέχουν, αντικείμενα εκτοξεύονται κλπ, όλα αυτά με ιδιαίτερα προσεγμένο και αληθοφανές animation.



Το κυνηγητό με αυτοκίνητο που παρακολουθήσαμε έμοιαζε παρμένο από κλασσική ταινία δράσης, απόλυτα διασκεδαστικό, και τα επιπλέον τμήματα της σκηνής που δεν υπήρχαν στη συνέντευξη Τύπου την έκαναν να δείχνει και πιο σφιχτοδεμένη. Δεν χειριστήκαμε άμεσα το Drake οπότε δε μπορεί να υπάρχει άποψη για το χειρισμό, αλλά από ό,τι είδαμε οι διαφορές στο gameplay θα είναι μικρές σε σχέση με τους προκατόχους του. Πάντως ο Nathan μπορούσε να πυροβολήσει ενώ κρεμόταν από σκοινί. Αυτό προφανώς δεν περιλαμβάνει τα set pieces και τη δημιουργικότητα που πάντα είχαν. Ο Nathan έπιασε ένα τζιπ με ένα σκοινί και τραβολογιόταν πίσω του σε όλη την πόλη, σε μια εντελώς κλασσική σκηνή που σε έκανε να σηκωθείς από την καρέκλα. Η δράση ήταν εφάμιλλη παραφορτωμένου blockbuster, αφού είδαμε και τον ήρωα να πηδάει από ένα τζιπ σε ένα άλλο, να ξυλοφορτώνει τον οδηγό, να του παίρνει το όχημα και να συνεχίζει να διασχίζει τη λασπωμένη περιοχή. Οι σκηνές οδήγησης σαφώς και δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας ως προς τη φυσική του οχήματος, ωστόσο δείχνουν καλά σημάδια και σίγουρα δεν θα ξενίσουν σε σχέση με το υπόλοιπο τμήμα της δράσης.



Το demo εστίαζε σε δύο selling points, τα γραφικά και τη δράση. Τα πρώτα φαίνονταν εξαιρετικά, ειδικά το animation και το draw distance. Το επίπεδο ήταν τεράστιο και συνέβαιναν πάρα πολλά πράγματα, τόσο σε σχέση με τον παίκτη (που χοροπηδούσε πάνω σε αυτοκίνητα, σερνόταν, τον κυνηγούσαν μηχανές, απέφευγε εκρήξεις κλπ) όσο και ανεξάρτητα. Για την τελική ποιότητα δε μπορεί να υπάρξει συμπέρασμα, ούτε για πιθανές φήμες για μεταβολή των γραφικών (τα τεχνικά προβλήματα έτσι κι αλλιώς δεν έλειψαν). Το Uncharted 4 θα είναι πάντως, όπως όλα δείχνουν, το δυνατότερο eye candy του PlayStation 4 για τους επόμενους μήνες. Η δράση φαινόταν ακόμα καλύτερα σκηνοθετημένη, με κάποιους νέους μηχανισμούς που τους είχαμε δει και σε παλιότερες παρουσιάσεις.



Το βάρος πέφτει στη cinematic εμπειρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ό,τι είδαμε ήταν τυπικό, διασκεδαστικό, γνώριμο Uncharted. Από πλευράς gameplay δεν διαπιστώσαμε κάτι συγκλονιστικό, αλλά η Naughty Dog πιθανό να κρατά άσους κρυμμένους για αργότερα. Άλλωστε, το Uncharted 4 αναμένεται στις αρχές του 2016.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Naughty Dog

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*