Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Until Dawn

Η φετινή Gamescom σημαδεύτηκε με άπειρα teasers της Sony για το Until Dawn. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η ιαπωνική εταιρεία αφιέρωσε ένα τμήμα της συνέντευξης Τύπου της στον τίτλο της Supermassive Games που είχε εξαφανιστεί μετά την Comic-Con της Νέας Υόρκης το 2012. Ο τίτλος παρουσιάστηκε πριν 2 χρόνια ως PlayStation Move game για το PS3, ωστόσο όπως φαίνεται, το project επιστρέφει, σαφώς βελτιωμένο, με καλύτερο οπτικό τομέα και στο PlayStation 4. Όπως είναι λογικό, αυτή η αλλαγή φέρνει αλλαγή και στο στιλ που πλέον γυρίζει σε αυτό ενός καθαρού action horror game.



Σε αντίθεση με το first person game που είχαμε δει πριν καιρό, το νέο Until Dawn προσφέρει τη δράση από κάμερα τρίτου προσώπου, κάτι που δένει αρμονικά και με τις στιγμές των κινηματογραφικών σεκάνς, αλλά και με τις στιγμές που ο τίτλος θέλει να «τρομάξει» τον παίκτη. Η ιστορία παραμένει ίδια και περιστρέφεται γύρω από ένα γκρουπ 8 ατόμων που πρέπει να περάσει τη νύχτα του σε ένα σπίτι σε δυσπρόσιτη περιοχή. Το γκρουπ χωρίζεται (στα πρότυπα των κλασικών teen movies) και όταν η κατάσταση αγριεύει, ο θάνατος παραμονεύει για κάθε ένα χαρακτήρα κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Ο τρόπος που ο παίκτης αντιμετωπίζει όλο αυτό τον τρόμο, δυστυχώς δεν μπορεί να παρουσιαστεί σε κείμενο, μιας και τα τμήματα που μας παρουσιάστηκαν δεν ήταν συνεχόμενα, αλλά με κενά μεταξύ τους (είδαμε κάτι σαν highlights δράσης).



Το Until Dawn βασίζεται στην λογική του «φαινομένου της πεταλούδας» και έχει και έναν ειδικό μηχανισμό με την ονομασία Butterfly Effect. Η κεντρική ιδέα είναι πως υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει ο παίκτης μέχρι να τερματίσει τον τίτλο και κάθε απόφαση που παίρνει θα τον οδηγήσει και σε διαφορετικό μονοπάτι. Σε ερώτηση που έγινε στα στελέχη της ομάδας ανάπτυξης, ξεκάθαρη απάντηση στο πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι κάθε φορά ο τερματισμός δεν πήραμε. Για να γίνει πιο ξεκάθαρο το πόσο διαφορετική είναι η εξέλιξη του τίτλου κάθε φορά, η εταιρεία απεικονίζει αυτές τις διαφορές σε ένα γράφημα που παρουσιάζεται στο σώμα μιας εικονικής πεταλούδας, με κάθε διαδρομή να έχει ξεχωριστό χώρο και μια σειρά από διακλαδώσεις. Οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει την εικόνα τερματισμού που θα δει ο παίκτης, από μια λάθος επιλογή σε μια διαδρομή, μέχρι και τη δολοφονία ενός από τους χαρακτήρες. Ο συνολικός αριθμός των τερματισμών πάντως, αναφέρθηκε πως ξεπερνάει το 1000!



Κάθε ήρωας μπορεί να δολοφονηθεί και η ιστορία συνεχίζεται με πρωταγωνιστές όλους τους υπολοίπους. Τυπικά, κάθε ήρωας παίζει ρόλο στο story του Until Dawn όσο παραμένει στη ζωή και συνεχίζει και επηρεάζει κάποιες παραμέτρους. Αυτό που καταλάβαμε πάντως είναι πως θα βρεθείτε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Σε μια παγίδα που έπεσαν δύο χαρακτήρες και φυλακίστηκαν σε ένα παιχνίδι τύπου SAW-movies, ο παίκτης είχε να επιλέξει αν θα σκοτώσει μια κοπέλα που ήταν μαζί του ή αν θα αυτοκτονούσε για να τη σώσει. Όμως και εδώ η κατάσταση δεν είναι «άσπρο-μαύρο», αφού ο παίκτης μπορεί να αργήσει να πάρει απόφαση ή να μην πάρει καμία απόφαση. Μετά από κάτι τέτοιο, ακόμη περισσότερες διακλαδώσεις της ιστορίας μπορεί να εμφανιστούν.



Ο χαρακτήρας που δίνει η ομάδα ανάπτυξης στο Until Dawn είναι αυτός ενός adventure game που παραμένει μακριά από shooting μηχανισμούς και μάχες, αλλά και τη λογική interaction των τίτλων του David Cage. Παρόλα αυτά, στην παραγωγή χρησιμοποιήθηκαν ηθοποιοί του Hollywood, έτσι ώστε οι χαρακτήρες να μεταφέρουν την ένταση της κάθε στιγμής με όσο το δυνατόν πιο πειστικό τρόπο. Το Until Dawn βασίζεται στη μηχανή του Killzone: Shadow Fall και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2015.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Supermassive Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*