Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Pikmin 4 Hands On Preview

*
To Pikmin 4 έρχεται ακριβώς μια δεκαετία μετά τον προκάτοχό του, που λανσαρίστηκε στην Ευρώπη τον Ιούλιο του 2013 για το Wii U, ενώ τον Οκτώβριο του 2020 μεταφέρθηκε στο Nintendo Switch, με την κατάληξη, Deluxe. Πρόκειται για ένα ακόμα real time strategy game, με πρωταγωνιστές τα Pikmin, μικροσκοπικές οντότητες που μοιάζουν με φυτά, πανίσχυρα όμως όταν δημιουργούν ομάδες και συνεργάζονται. Τώρα όμως, υπάρχει ένα ακόμα πλάσμα, που από τη μία θα βοηθήσει την αποστολή των παικτών σε μεγάλο βαθμό, από την άλλη δεν αποκλείεται να κλέψει την παράσταση, κάνοντας πολλούς να απορήσουν γιατί το όνομά του δεν βρίσκεται στον τίτλο του παιχνιδιού.



Η τραγωδία, συμπληρώνεται δυστυχώς με μια νέα και εσείς καλείστε να παίξετε τον ρόλο του σωτήρα. Το διαστημόπλοιο του Captain Olimar συντρίβεται σε άγνωστο πλανήτη. Οι Rescue Corps αναλαμβάνουν την αποστολή διάσωσής του, όμως τους περιμένει η ίδια τύχη. Οπότε, έχοντας στη διάθεσή σας, βασικές θα τις χαρακτηρίζαμε επιλογές, θα διαμορφώσετε την εμφάνιση ενός νέου χαρακτήρα και θα ξεκινήσετε την πιο κρίσιμη αποστολή της ζωής σας.



Ο πυρήνας του gameplay δεν έχει αλλάξει. Μόνο που αυτή τη φορά η Nintendo έχει προσθέσει πινελιές οι οποίες κάνουν την εξερεύνηση πολύ πιο άνετη, ενώ παράλληλα έχει αφαιρέσει ένα στοιχείο που για πολλούς πρόσθετε πόντους στο ενδιαφέρον. Για να ξεκινήσουμε από το τέλος, πλέον δεν υπάρχει η υποχρέωση να βρίσκετε φρούτα, που μετατρέπονται σε χυμό και χρησιμεύουν ως τροφή για το πλήρωμα. Στο τέλος κάθε ημέρας απλά θα πρέπει να φροντίσετε είτε να έχετε κοντά σας τα Pikmin, είτε να τα έχετε μεταφέρει από πριν στην περίμετρο ασφαλείας γύρω από το διαστημόπλοιο και το Onion- γεννήτρια και κατοικία των Pikmin. Κάτι σημαντικό είναι ότι υπάρχουν σε κάθε πλέον κομβικά σημεία που μπορείτε να τα μεταφέρετε και έτσι θα γλιτώσετε από συνεχείς, άσκοπες μετακινήσεις, επεκτείνοντας κατά κάποιον τρόπο τον διαθέσιμο χρόνο για εξερεύνηση. Ένα μεγάλο μέρος της ενασχόλησής σας με το παιχνίδι θα το περάσετε κάτω από την επιφάνεις του εδάφους, σε σπηλιές με χαμηλό φωτισμό. Εκεί, ο χρόνος περνάει πολύ πιο αργά, δεν υπάρχει ρολόι, καταργείται η βιασύνη, δεν υπάρχουν στιγμιαίες αποφάσεις πλέον.



Όπως πάντα, οι πρωτάρηδες θα διευκολυνθούν αφάνταστα αν φροντίσουν να ενημερωθούν από πριν για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες κάθε είδους Pikmin. Στις περιοχές που επιτράπηκε να επισκεφτούμε για χάρη του preview, συναντήσαμε τα κόκκινα, τα κίτρινα, τα μπλε και τα Ice Pikmin, που, σε συγκεκριμένες ομάδες, παγώνουν μικρές και μεγάλες λίμνες, ανοίγοντας νέους δρόμους για τα υπόλοιπα. Από εκεί και πέρα, θα κληθείτε να συλλέξετε μια σειρά από "θησαυρούς", όπως ρολόγια, μπάλες του γκολφ, κούκλες, πλαστικά καραβάκια, Game Boy Advance και διάφορα άλλα αντικείμενα, που θα μετατρέπονται σε Sparklium. Όσο περισσότερο έχετε, τόσο πιο δυνατό το ραντάρ του διαστημόπλοιού σας, άρα πρόσβαση σε πιο πολλές περιοχές.



Όπως προαναφέραμε, υπάρχει ένας ακόμα πρωταγωνιστής. Σίγουρα τον έχετε δει στα trailers και συστήνεται ως Oatchi. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές, θα γίνει κατανοητό πως πρόκειται για το tank που οι περισσότεροι ήθελαν να υπάρχει για να τους σώζει από δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να κουβαλάει εσάς και τα Pikmin στην πλάτη του, να κολυμπάει στο νερό, να επιτίθεται σε εχθρικά πλάσματα, να κουβαλάει αντικείμενα, να λειτουργεί ως τελείως ανεξάρτητη μονάδα σε διαδικασίες όπως η επίλυση γρίφων και κυρίως, όσο περνάνε οι μέρες γίνεται πιο δυνατό, καθώς οι δυνάμεις του αναβαθμίζονται, έναντι συγκεκριμένων ανταλλαγμάτων.



Λίγο πριν κλείσουμε, οφείλουμε να κάνουμε μια αναφορά στα Dandori Battles. Η διάσωση κάποιων από τα μέλη του πληρώματος απαιτεί να λάβετε μέρος σε δοκιμασίες όπου κύριο λόγο παίζει η στρατηγική. Θα μπείτε στην αρένα έχοντας αρχικά στη διάθεσή σας μόνο τον χαρακτήρα σας και το Oatchi και σε περιορισμένο χρόνο θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ομάδα από Pikmin και είτε να μαζέψετε περισσότερα υλικά από την αντίπαλη ομάδα, είτε μια ελάχιστη ποσότητα, διαφορετική κάθε φορά. Ο τρόπος που θα κινηθείτε στην "αρένα" και τον αν θα ακολουθήσετε επιθετική πολιτική έναντι της απέναντι πλευράς- αν αυτή υπάρχει- και πότε, θα αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες για τη νίκη.



Πιστεύουμε ό,τι μπορέσαμε να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένετε. Αυτά και πολλά άλλα, τα οποία μας απαγορεύεται να αναφέρουμε στο παρόν κείμενο, θα τα αναλύσουμε στο review μας σε λίγες ημέρες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*