Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Elder Scrolls Online: High Isle Preview

*
Ο Δημήτρης Βούρδας παρακολούθησε μια online εκδήλωση της Bethesda και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από το The Elder Scrolls Online: High Isle.

Οκτώ χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του, το Elder Scrolls Online συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, έχοντας σταθερή τη θέση του ένα από τα πιο δημοφιλή MMORPG που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα προς το κοινό. Το νέο expansion που αναμένεται να προστεθεί στο παιχνίδι με την ονομασία High Isle, αποτελεί ίσως την καλύτερη απόδειξη για αυτό.




Λίγο καιρό πριν την παρουσίαση που έκαναν οι άνθρωποι του παιχνιδιού το βράδυ της Πέμπτης, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ειδική παρουσίαση για το νέο expansion που διοργάνωσε η Bethesda με τον creative director του τίτλου, Rich Lambert να αναλαμβάνει την καθοδήγηση στα βασικά σημεία του πλούσιου περιεχομένου που θα προστεθεί στις 6 Ιουνίου. Έκτοτε, άνοιξε κι ένας ειδικός server που περιείχε μια αρχική μορφή των όσων επιχειρούν να φέρουν στον ήδη αρκετά πλούσιο κόσμο του παιχνιδιού. Στα θετικά νέα, συνεχίζοντας την όλη φιλοσοφία που έχει ο τίτλος, το περιεχόμενο που θα φέρει το High Isle, θα είναι διαθέσιμο άμεσα σε όλους τους παίκτες, είτε ξεκινήσουν τη συμμετοχή τους τώρα, είτε αποτελούν τους πιο έμπειρους παίκτες στους επιμέρους server. Οι σχεδόν 30 ώρες που θα διαρκούν τα νέα quests και οι ιστορίες που τα συνδέουν με τον υπόλοιπο κόσμο θα φέρουν και δύο νέους companions ενώ θα επιστρέψουν και αρκετοί, παλιοί και νέοι γνωστοί χαρακτήρες από σχεδόν όλη την Tamriel.



Φυσικά, κεντρικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης έπαιξε κι ένα νέο συνοδευτικό παιχνίδι καρτών που θα προστεθεί στον τίτλο με την κυκλοφορία του High Isle. Όπως μάλιστα ανέφερε ο Lambert, πρόκειται για ένα πρότζεκτ αρκετών ετών και βασικός στόχος των όσων ασχολήθηκαν με τη δημιουργία του ήταν η όσο πιο ομαλή σύνδεση με το υπόλοιπο του τίτλου. Έτσι, το παιχνίδι θα παραμείνει αποκλειστικά μέρος του Elder Scrolls Online, χωρίς έξτρα χρεώσεις ή παλέτα καρτών. Οι πιο σπάνιες κάρτες θα είναι διαθέσιμες μέσα από την εξέλιξη των σχετικών ιστοριών, ενώ παρά της διαρκείς πιέσεις δεν έγινε γνωστό εάν θα δούμε και κάποια φυσική εκδοχή του παιχνιδιού αυτού.



Αναφορικά με το τεχνικό κομμάτι, μαζί με την κυκλοφορία θα έρθει και μια μεγάλη αναβάθμιση, καθώς οι αρκετά χρησιμοποιημένοι servers έχουν αρχίσει να φιλοξενούν πλέον πολύ μεγάλους αριθμούς χρηστών και φυσικά τους λογαριασμούς και τους χαρακτήρες τους. Τα προβλήματα όπως ανέφερε ο Lambert έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και μέχρι την κυκλοφορία του High Isle, θα πραγματοποιηθούν αρκετές περίοδοι βελτίωσης με στόχο την ενσωμάτωση νέων servers και την αποφόρτιση των ήδη υπαρχόντων.



Στα πιο χειροπιαστά, οκ περισσότερες των υποσχέσεων που μας είχαν δοθεί πριν την περίοδο δοκιμής του τίτλου υλοποιήθηκαν στο ακέραιο, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μια ξεκάθαρα ατελή εκδοχή του τίτλου. Παρά τις ελλείψεις και τις οποίες τεχνικές αστοχίες πάντως, το High Isle προσθέτει αρκετό υλικό σε έναν ήδη πολύ γεμάτο κόσμο, το οποίο διαθέτει πραγματικά άπειρες επιλογές, αφού η ιστορία του δεν είναι, ούτε στο ελάχιστο, γραμμική. Αντιθέτως, η ποικιλία επιλογών από τις πρώτες επιλογές είναι τεράστια, αν και για την ώρα χρειάζεται περισσότερη καθοδήγηση από το παιχνίδι, την οποία περιμένουμε να δούμε στην τελική μορφή.



Αυτό που δεν θα δούμε είναι η μείωση του μεγέθους του παιχνιδιού. Η δυνατότητα για online παιχνίδι είναι σημαντική, αλλά ακόμη και η περιορισμένη έκδοση του Elder Scrolls Online που είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε έφτανε σε πολύ υψηλά νούμερα που οι ελληνικές ταχύτητες, ακόμη κι αυτές των υψηλότερων προδιαγραφών, θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρώσουν την μεταφορά των αρχείων στους σκληρούς δίσκους.



Επίσης παρά την έντονη εστίαση στο νέο card game, το γεγονός πως στο δοκιμαστικό περιεχόμενο υπήρχε μια παλαιότερη μορφή του παιχνιδιού με κάπως διαφορετικούς και πιο πολύπλοκους κανονισμούς, δεν αποτελεί και το καλύτερο σημάδι ενόψει της κυκλοφορίας, όσο παλιό κι αν ήταν το εν λόγω build. Που δεν ήταν δηλαδή κιόλας. Πάντως, όσο αυτό έχει αξία, εάν το τελικό αποτέλεσμα είναι έστω σε ένα ποσοστό το ίδιο διασκεδαστικό, με αυτό που είδαμε στην παρουσίαση, θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο fan favourite.



Συνοπτικά, η διαχείριση ενός μεγάλου τίτλου όπως είναι το Elder Scrolls Online είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως για την ώρα, το High Isle δείχνει ότι έχει τα εχέγγυα για να προσθέσει νέο περιεχόμενο σε έναν ήδη πολύ πλούσιο τίτλο. Οι φαν του παιχνιδιού, αλλά πολύ περισσότερο όλης της σειράς των Elder Scrolls, έχουν πολλά να περιμένουν κι ένα από αυτά είναι σίγουρα το νέο expansion που θα διατεθεί στις αρχές του Ιουνίου θα αποτελέσει μια πολύ καλή αφορμή για την επιστροφή σε έναν από κάθε άποψη σημαντικό κόσμο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*