Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στο Παρίσι για το Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

*
Οι πρώτες μέρες του 2017 μας βρήκαν να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για τη Πόλη του Φωτός, εκεί όπου προσκεκλημένοι της Ubisoft θα δοκιμάζαμε το Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Με περίπου ένα μήνα να απομένει για την κυκλοφορία του την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αντιλαμβάνεστε ότι ο κώδικας που δοκιμάσαμε θα διαφέρει ελάχιστα από τη τελική έκδοση, επιβεβαίωση που ήρθε και σε σχετική μας ερώτηση στους προγραμματιστές που βρίσκονταν εκεί.



Η αρχή έγινε με το single player, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε και η πρώτη μας γνωριμία με τους μηχανισμούς του τίτλου. Έπειτα βέβαια από τη δημιουργία του χαρακτήρα μας, μέσω ανατριχιαστικά λεπτομερούς editor, σημείο στο οποίο η Ubisoft έδειξε αρκετή προσοχή, σε αντίθεση με ατοπήματα του πρόσφατου παρελθόντος (λέγε με The Division). Σειρά είχε το απαιτούμενο σεναριακό briefing στο οποίο δεν θέλουμε να αναφερθούμε και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις βρισκόμασταν καθ’ οδόν για τη πρώτη μας αποστολή. Σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι θα παίζει η οδήγηση στο Wildlands, καθώς οι αποστάσεις είναι τεράστιες και δεν υπάρχει περίπτωση να τις καλύψετε πεζοί με την ομάδα σας. Ο βαρύς αλλά ευχάριστος χειρισμός των οχημάτων εδάφους κλείνει ελαφρά το μάτι στο μοντέλο οδήγησης του πρόσφατου Watch_Dogs 2, και μας αρέσει αφού λειτουργεί απροβλημάτιστα. Για να κλείσουμε το τμήμα των οχημάτων, το μοναδικό μας παράπονο ήταν ο έλεγχος του ελικοπτέρου, κάτι που σύμφωνα με αναφορές των προγραμματιστών είναι ήδη στο στάδιο της διόρθωσης. Συνεπώς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την τελική έκδοση του τίτλου για πιο ασφαλή συμπεράσματα.



Η Βολιβία, χώρα στην οποία διαδραματίζεται το Wildlands, έχει αποδοθεί όπως ακριβώς θα περιμέναμε, τουλάχιστον όσον αφορά στις δύο περιοχές που δοκιμάσαμε στην εκδήλωση. Είδαμε καταπράσινα δάση με χωματόδρομους, ποτάμια και απομονωμένα χωριά, αλλά και έρημα τοπία με αμμόλοφους δίχως ίχνος χλωρίδας στον ορίζοντα. Ο χάρτης είναι γεμάτος με αποστολές, τόσο του βασικού κορμού του σεναρίου όσο και δευτερεύουσες, με τους developers να υπόσχονται ότι κατά τη περιήγησή μας πάντα θα έχουμε κάτι να κάνουμε. Θετική εντύπωση μας έκανε το πλήθος αλλά και οι δυνατότητες customization των όπλων στο Wildlands, που αναλόγως με την περίσταση (και φυσικά τα χρήματα που συγκεντρώνουμε ολοκληρώνοντας αποστολές) μπορούν να εξοπλιστούν μέχρι και με grenade launcher.
Η ποικιλία των αποστολών, από την άλλη, δεν μπόρεσε να μας εντυπωσιάσει, αφού οι βασικοί στόχοι ήταν είτε η εξολόθρευση κάποιων στόχων, ανθρώπων ή υλικών, είτε η διάσωση ομήρου από τους τρομοκράτες. Φτάνετε στο αντίστοιχο waypoint, ανιχνεύετε το περιβάλλον με το drone, σχεδιάζετε τις κινήσεις σας και τις εκτελείτε, προκειμένου να φέρετε εις πέρας την εκάστοτε αποστολή. Εννοείται βέβαια πως πρέπει να αναμένουμε την τελική έκδοση του τίτλου, όπου οι διαθέσιμες αποστολές θα προσφέρουν, σύμφωνα με τους developers, περίπου 40 ώρες gameplay.



Το παιχνίδι όμως μεταμορφώνεται στην περίπτωση του multiplayer. Εκεί, μετά το σχηματισμό της ομάδας σας με σύστημα matchmaking που μας φέρνει στο νου το The Division, αποκτά πραγματικό νόημα η προεργασία πριν την εκτέλεση κάθε αποστολής. Η δε σωστή υλοποίησή και η πιστή εφαρμογή του σχεδίου από όλους τους παίκτες μάς έκανε να χαμογελάσουμε, ανυπομονώντας για τους υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας, όπου οι προκλήσεις θα είναι υψηλότερες και οι εχθροί πιο επικίνδυνοι. Η επαναληπτικότητα των αποστολών, αν αυτή υπάρχει εν τέλει σε οποιονδήποτε βαθμό στη τελική έκδοση θα ενοχλεί σαφώς λιγότερο αφού η εστίαση θα βρίσκεται αλλού. Η σταθερή online συμπεριφορά αποτελεί εδώ ένα ακόμα από τα στοιχήματα που έχει να κερδίσει η Ubisoft Paris στην τελική έκδοση.



Αξίζει να αναφέρουμε ότι η tactical team μας έφυγε από το χώρο της εκδήλωσης με ένα χαμόγελο στα χείλη διαπιστώνοντας ότι το Ghost Recon Wildlands βαδίζει στα σωστά μονοπάτια. Αν καταφέρει να αποφύγει και τις παγίδες στις οποίες συνήθως σκοντάφτουν οι κυκλοφορίες της γαλλικής εταιρίας, έχουμε την πεποίθηση ότι θα ξαφνιάσει πολλούς με το gameplay που έχει τα φόντα να προσφέρει. Το Wildlands αναμένεται για Xbox One, PlayStation 4 και PC στις 7 Μαρτίου. Ευχαριστούμε δε Ubisoft και CD Media για την πρόσκληση μας στο preview event.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Paris

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • platonxii
    • Στην παρούσα φάση γενικά θυμίζει διάφορες κυκλοφορίες της εταιρείας. Matchmaking από το The Division, οδήγηση από Watch_dogs, κλασσικοί μηχανισμοί shooting των Ghost Recon. Ευτυχώς λείπει το looting. Αναμενόμενο αποτέλεσμα βέβαια, δεδομένου ότι η Ubisoft Paris ήταν το ηγετικό studio με άλλα πέντε mail βοηθητικά στην ανάπτυξη του τίτλου.

      Το σίγουρο είναι ότι το μείγμα αν και λίγο παράδοξο, λειτουργεί καλά και ευχάριστα. Δες και το σχετικό video που συνοδεύουν το άρθρο για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα το κατά πόσο διαφέρει. Υπάρχει και progression system, για το οποίο όμως ολοκληρωμένη άποψη θα μπορώ να έχω μετά τη τελική έκδοση.

*