Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

80's Overdrive Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Insane Code

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Insane Code

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 80's Overdrive
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://80soverdrive.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
To 80's Overdrive ναι μεν επιτυγχάνει να μεταφέρει την ατμόσφαιρα και την αισθητική της δεκαετίας του ’80, δυστυχώς όμως αποτυγχάνει σε πολλά βασικά σημεία.

Όσοι έχουν περάσει την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, σίγουρα θυμούνται το Out Run της SEGA (U.S. Gold ο publisher στην Ευρώπη), τον τίτλο που αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία των racing games, πρώτα στα arcade και στη συνέχεια στους προσωπικούς υπολογιστές της εποχής εκείνης. Από τότε, πολλοί προσπάθησαν να το μιμηθούν, προσπαθώντας να «κλέψουν» λίγη από τη δόξα του. Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με παταγώδη αποτυχία. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι το 80's Overdrive της Insane Code, που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο Nintendo Switch.




Ξεκινάτε με ένα συγκεκριμένο ποσό, που σας επιτρέπει να αγοράσετε το πρώτο σας αυτοκίνητο, από τα λιγοστά που προσφέρει το παιχνίδι. Τα διαθέσιμα mode είναι μόνο δύο. Career και Time Attack. Στο πρώτο υπάρχουν μερικές δεκάδες διαδρομές, που ξεκλειδώνουν όσο εσείς σημειώνετε επιτυχίες, δηλαδή όσο καταφέρνετε να τερματίζετε στις πρώτες θέσεις. Στην αρχή ο ανταγωνισμός δεν είναι ιδιαίτερα σκληρός, προφανώς με σκοπό να μάθετε να χειρίζεστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όχημά σας και να συνηθίσετε τους μηχανισμούς του gameplay. Σταδιακά όμως τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά και αν δεν φροντίσετε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας, τότε θα μάθετε από πρώτο χέρι τι θα πει να φλερτάρετε με τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Όσο πιο ψηλά τερματίζετε, τόσο περισσότερο γεμίζει το πορτοφόλι σας. Τα χρήματα που κερδίζετε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αναβαθμίσετε το όχημά σας αλλά και για να αγοράσετε ένα νέο, με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές. Μη βιάζεστε όμως. Η συμμετοχή σε κάθε αγώνα απαιτεί και το ανάλογο αντίτιμο. Η βενζίνη δεν είναι δωρεάν και κάθε τόσο θα πρέπει να βάζετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίζετε το ρεζερβουάρ. Τρίτο και πιο βασικό, οι ζημιές στο όχημά σας, τις οποίες θα πρέπει να επιδιορθώνετε. Εκτός από τους αντίπαλους οδηγούς, υπάρχουν δεκάδες άλλα οχήματα που κινούνται στους δρόμους. Βασικός σκοπός τους είναι να πέσουν πάνω σας, προκαλώντας στο τετράτροχό σας όσο το δυνατό μεγαλύτερη ζημιά. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια ενός αγώνα φτάσετε στο 100%, να παρακαλάτε να έχετε τα απαραίτητα χρήματα για να κάνετε τις επιδιορθώσεις, αλλιώς αποχαιρετήστε την όποια προσπάθειά σας ως εκείνη τη στιγμή.



Να είστε λοιπόν σίγουροι ότι θα ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για επιδιόρθωση ζημιών, παρά για να αναβαθμιστείτε ή να αγοράσετε νέο αυτοκίνητο. Δυστυχώς, φτάνοντας προς το τέλος, όπου αν δεν έχετε το καλύτερο αυτοκίνητο δεν βλέπετε ούτε με κιάλια το βάθρο, θα χρειαστεί να επιδοθείτε σε ανελέητο grinding, παίζοντας ξανά και ξανά τις ίδιες πίστες, μαζεύοντας χρήματα με τη λογική «φασούλι το φασούλι». Στο σημείο αυτό, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε την ύπαρξη της αστυνομίας. Τα όργανα της τάξης δεν είναι παρόντα σε κάθε διαδρομή, αλλά όπου σας πετύχουν θα σας κυνηγήσουν σε περίπτωση που υπερβείτε το όριο ταχύτητας κάνοντάς τους προσπέραση. Θα τα δώσουν όλα μεχρι την τρίτη προσπάθεια, μετά θα σας αφήσουν για λίγο και σύντομα θα επαναλάβουν το κυνηγητό. Επιπλέον, συχνά πυκνά θα πέφτουν πάνω σας, από τη μία παρανομώντας συνειδητά, από την άλλη αυξάνοντας το ποσοστό ζημιάς του αυτοκινήτου σας. Πολύ σύντομα θα ολοκληρώσετε το Career Mode. Δεύτερο playthrough δύσκολα νοείται μιας και απλά θα πρέπει να επαναλάβετε τα ίδια πράγματα από την αρχή, δίχως ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κάποια challenges, όπως να μαζέψετε συγκεριμένο αριθμό αντικειμένων, να τερματίσετε σε συγκεκριμένη θέση σε κάποια διαδρομή ή να κάνετε ζημιά σε έναν αντίπαλο ίσως αποτελέσουν μικρό κίνητρο για να επαναλάβετε κάποιες πίστες. Είναι τέτοια και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας στο δρόμο που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκλείεται να βγείτε από τα ρούχα σας. Στις στροφές θα νομίζετε ότι χειρίζεστε ένα κουτί ή έστω κάτι που οι ρόδες του δεν στρίβουν. ΟΚ, δεν λέμε, ένα παιχνίδι arcade είναι, όχι simulation, αλλά λίγη προσοχή σε βασικά πράγματα θα έκανε τη διαφορά. Αν περάσουμε και στον τομέα της αίσθησης της ταχύτητας; Τρέχοντας με 250 χιλιόμετρα την ώρα δύσκολα θα καταλάβει κανείς ότι πάει με πάνω από 80.



Στο Time Attack Mode απλά πρέπει να κερδίσετε το ρολόι, φτάνοντας στη γραμμή τερματισμού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε κάθε checkpoint κερδίζετε ακόμα λίγα δευτερόλεπτα και το παράδοξο είναι πως προστίθεται χρόνος υπέρ σας όταν τρακάρετε άλλα οχήματα, με το damage control να πηγαίνει περίπατο στο εν λόγω mode. Τα γραφικά είναι προσεγμένα και η αισθητική του τίτλου είναι τέτοια που το μυαλό όντως κάνει ένα ευχάριστο ταξίδι στη χρυσή δεκαετία του ’80. Σε αυτό παίζει ρόλο και η μουσική επένδυση, που γυρίζει τους παίκτες στην εποχή που η λεγόμενη ηλεκτρονική μουσική έκανε τα πρώτα της βήματα. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του τεχνικού τομέα είναι ότι η ομάδα ανάπτυξης εκμεταλλεύεται πλήρως την οθόνη αφής στα μενού, διευκολύντοντας την πλοήγηση, κάτι που σπάνια συναντάται ακόμα και σε τίτλους της Nintendo. Την ίδια στιγμή, η απουσία βασικών πηγών πληροφόρησης  για το που βρίσκονται τα αντίπαλα αυτοκίνητα, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην όλη εμπειρία που προσφέρει το Career Mode.



Το 80's Overdrive θα σας προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης, θα σας θυμίσει τα νιάτα σας, αλλά μέχρι εκεί. Με μερικές απλές προσθήκες όπως καθημερινά challenges, η ομάδα ανάπτυξης θα μπορούσε να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον και την επαφή των παικτών με το παιχνίδι για αρκετό διάστημα, όμως προφανώς κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις της. Ως arcade racing δεν λέμε ότι θα σας απογοητεύσει, απλά η εμπειρία είναι one-off και από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναζητήσετε τον επόμενο τίτλο για να περάσετε ευχάριστα τις ώρες σας. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Προσεγμένα γραφικά
  • Ηχητική επένδυση που θα σας γυρίσει στα '80s
  • Αρκετές ώρες διασκέδασης
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρή αίσθηση της ταχύτητας
  • Μόνο δύο game modes
  • Ελάχιστα διαθέσιμα αυτοκίνητα
  • Πολλά έξοδα για επιδιόρθωση ζημιών
  • Καμιά πληροφόρηση για τη θέση των αντιπάλων
  • Αυτοκίνητα που στρίβουν σαν κουτιά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*