Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

 

A Way Out Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Hazelight

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Electronic Arts

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  BNE Hellas

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Hazelight Studios έχει μια ειδική αγάπη για αδελφικές σχέσεις, είτε κυριολεκτικά είτε συμβολικές αδελφικές. Το ίδιο ισχύει και για τις πιο κινηματογραφικές εμπειρίες. Έτσι κι αλλιώς, ο Josef Fares έχει περισσότερες ταινίες παρά games στην πλάτη του και οι προτεραιότητές του φαίνεται να μην έχουν αλλάξει ιδιαίτερα με τον καιρό. Άρα αντιμετωπίζει τα games ως το δικό του τρόπο να πει μια ιστορία. Το κακό για τον reviewer, στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως δύσκολα εξηγεί και πολλά αποφεύγοντας ταυτόχρονα διάφορα spoilers. Το καλό είναι πως, αναγκαστικά, η όποια κρυπτικότητα του κειμένου μάλλον εξυπηρετεί το ίδιο το παιχνίδι και, ταυτόχρονα, κάνει τον reviewer να ξεφύγει λίγο από τα πιο οικεία νερά στα οποία κινείται συνήθως. Αυτό προσπαθεί να πετύχει και για τον παίκτη το A Way Out άλλωστε.Στον τίτλο της Hazelight οι πρωταγωνιστές είναι δύο. Vincent και Leo καταλήγουν στην ίδια φυλακή, σε διπλανά κελιά και τυχαίνει να μισούν το ίδιο ακριβώς άτομο, το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη θέση στην οποία κατέληξαν να βρίσκονται. Για να ξεφύγουν χρειάζεται συνεργασία. Βέβαια η καχυποψία είναι φυσική, και για τις δυο πλευρές, στην αρχή, λιώνει όμως λίγο λίγο, καθώς κάθε δυσκολία ξεπερνιέται με τη συνεισφορά και των δύο.Για αυτό και το A Way Out είναι αδύνατο να παιχτεί από ένα άτομο με τους δημιουργούς να προτείνουν το local co-op, παρότι υποστηρίζεται και το online co-op. Όχι επειδή λειτουργεί κάτι καλύτερα στο ένα σενάριο έναντι του άλλου, αλλά για να αλληλεπιδρούν διά ζώσης και οι ίδιοι οι παίκτες, καθώς συνεννοούνται και συνεργάζονται. Η πορεία είναι γεμάτη με εμπόδια που θέλουν δύο, ενώ σε σημεία δίνονται και περιθώρια επιλογής, συνήθως μεταξύ σχετικά διπλωματικής και καθόλου διπλωματικής οδού. Οι επιλογές αυτές δεν έχουν φοβερές επιπτώσεις στην πορεία των πραγμάτων, πέρα από την επιλογή της αμέσως επόμενης, πρόσκαιρης συνήθως, δραστηριότητας πριν συνεχιστούν όλα βάσει του κανονικού «προγράμματος». Οι επιλογές αυτές υπάρχουν μόνο και μόνο για να βάλουν τους παίκτες να συνεννοηθούν τι θα διαλέξουν μιας και με δύο άτομα μόνο η ομοφωνία οδηγεί κάπου. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις στον πραγματικό κόσμο είναι ο κρυφός αλλά κύριος στόχος του παιχνιδιού, με το ίδιο να φιλοδοξεί να γίνει προέκτασή τους.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Alias
  • Ενδιαφερον δειχνει. Ειναι ο ιδιος που εφτιαξε το Brothers a tale of two sons? Να περιμενω τοσο δραμα φιναλε?

   • yaponvezos
   • Ο ίδιος είναι, ναι. Και αξίζει τον κόπο, αν μη τι άλλο λόγω ιδιαιτερότητας. Για το τέλος προτιμώ να μην υπονοήσω τίποτα βασικά.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity