Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

After Burner II (VC) Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    SEGA

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το 1987 η SEGA διέθεσε το After Burner 2, το οποίο στην ουσία αποτελούσε μια απλή αναβάθμιση του πρώτου. Συγκεκριμένα, οι μόνες προσθήκες ήταν ο έλεγχος της ταχύτητας του αεροπλάνου και τρεις επιπλέον πίστες, κάτι που ανέβασε το σύνολο στις 23. Οι “παλιοί” σίγουρα θα θυμούνται το συγκεκριμένο 16-bit arcade game με την απλή απαίτηση να χειρίζονται το πολεμικό τους αεροσκάφος για να καταστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους εχθρούς πριν καταστραφούν οι ίδιοι. Οι “νέοι” από την άλλη θα έχουν μια εξίσου προσιτή -σε αντιστοίχιση με τότε- ευκαιρία να το δοκιμάσουν μέσα από τις οθόνες του Nintendo 3DS. Και μάλιστα σε άψογο 3D. Ο παίκτης θα χρησιμοποιήσει ένα F-14 Tomcat, αν και ούτε ξεκαθαρίζεται αν -όπως στην πραγματικότητα- είναι του αμερικανικού στρατού για τον πόλεμο κατά του Βιετνάμ, ούτε και έχει καμία απολύτως σημασία φυσικά. Οι πίστες είναι γεμάτες από διάφορους εχθρούς, οι οποίοι εμφανίζονται με συγκεκριμένο μοτίβο και λίγη ώρα ενασχόλησης αρκεί για να γίνει αντιληπτή η ροή των κυμάτων που έρχονται.


Ο χειρισμός του Afterburner 2 είναι λίγο πιο δύσκολος από ότι θα ήταν επιθυμητό στο Nintendo 3DS.

Εδώ εννοείται πως δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης τεχνητή νοημοσύνη, μιας και τα αντίπαλα πυρά κατευθύνονται εντελώς αυτοματοποιημένα προς τον παίκτη και μάλιστα ορισμένες φορές δημιουργούν αρκετά δυσοίωνες καταστάσεις. Αν μάλιστα ο παίκτης έχει την ατυχία να βρίσκεται σε σημείο από το οποίο θα ξεπροβάλλουν οι εχθροί του, θα δει απογοητευμένος το αεροπλάνο του να καταστρέφεται χωρίς να έχει την παραμικρή ευκαιρία για αντίδραση. Ο χειρισμός του Afterburner 2 είναι λίγο πιο δύσκολος από ότι θα ήταν επιθυμητό στο Nintendo 3DS. Το γεγονός ότι θα πρέπει να ελέγχεται η ταχύτητα και το steering του αεροσκάφους ταυτόχρονα με την εκτόξευση πυρών προς τους εχθρούς κάνει τα πράγματα αρκετά περίπλοκα και τα πλήκτρα της κονσόλας φαντάζουν μικρότερα από ό,τι χρειάζεται. Αυτό, σε συνδυασμό με το δύσκολο ορισμένων πιστών και αντιπάλων, κάνει την εμπειρία λίγο κουραστική και ορισμένες φορές άβολη.



Ευτυχώς εδώ υπάρχει η επιλογή ρύθμισης των πλήκτρων της κονσόλας και έτσι είναι στην ευχέρεια του παίκτη το τι εντολές δίνει το κάθε πλήκτρο. Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει, αν και σε μικρότερο βαθμό, δίνοντας ακόμα την εντύπωση ότι το νεότερο φορητό σύστημα της Nintendo δεν είναι το πλέον φιλόξενο μέρος για ένα τέτοιου είδους port.
Το Afterburner 2 δεν ταιριάζει απόλυτα στη φύση του Nintendo 3DS, καταλήγοντας να κουράσει μετά από λίγες ώρες gameplay, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του για το αντίθετο.
Οι πίστες καταφέρνουν και διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, έχουν το δικό τους ύφος και εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη του παίκτη. Παρόλα αυτά, ο πυρήνας του παιχνιδιού εστιάζει στην εμπειρία που θα αφήσει το ίδιο το gameplay και όχι ο εικαστικός τομέας. Μετά το ξεκλείδωμα κάθε πίστας ο παίκτης μπορεί να επιλέξει την ίδια, ξανά και ξανά, ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό σκορ, πράγμα που αποτελεί μεγάλη πρόκληση, ειδικά στις τελευταίες πίστες. Σε αυτό το σημείο, αν και η μεταφορά του κλασικού παιχνιδιού έχει γίνει πιστά και αποτελεσματικά, δεν αποτυπώνεται το arcade ύφος που θα ωθήσει τον παίκτη σε τέτοιου είδους προσπάθεια. Το χαρακτηριστικό που θα “κερδίσει” τους παίκτες μετά την ολοκλήρωση των 23 πιστών είναι το Special Mode, το οποίο “τρέχει” τα πάντα σε Slow Motion -όταν νικηθεί ο απαραίτητος αριθμός εχθρών- κάτι που κάνει ευχάριστη και εντυπωσιακή την καταστροφή του…οτιδήποτε γύρω από το αεροσκάφος του παίκτη.



Το port του Afterburner 2 στο Nintendo 3DS αποτελεί σίγουρα ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι που δείχνει να σέβεται τις ρίζες του. Εικαστικά είναι ίδιο με επιπρόσθετο το 3D effect το οποίο λειτουργεί άψογα (και στο New 3DS ακόμα καλύτερα). Παρόλα αυτά χάνει πολύ από την αίσθηση που αφήνει ο άβολος χειρισμός του και η περιστασιακά υψηλή δυσκολία που θα οδηγήσει σε πολλά νεύρα.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολλές πίστες
  • Άψογο 3D
  • Πιστό port
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Άβολος χειρισμός
  • Σημεία που δυσκολεύουν πολύ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Στην arcade εκδοση που ειχε ολοκληρο πιλοτηριο, το παιχνιδι αυτο ηταν ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Λεω να το αγορασω και μονο για την ιστορια στο 3ds αν και φανταζομαι τις δυσκολιες στον χειρισμο.

*