Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bendy and the Ink Machine Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Joey Drew Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Joey Drew Studios

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Bendy and the Ink Machine
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://joeydrewstudios.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Έχουμε μάθει να ταυτίζουμε το τρομακτικό, το θρίλερ, με αίματα, αποκεφαλισμένα πτώματα, αλυσοπρίονα, τέρατα και άλλα παρεμφερή. Ελάχιστοι προσπαθούν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Χίτσκοκ, που καθιερώθηκε ως ο άρχοντας των ταινιών τρόμου, δίχως να έχει δείξει ποτέ αίμα στα έργα του. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε το αίμα με άλλο υγρό και τους πρωταγωνιστές με πρόσωπα που, έστω σε ένα φανταστικό κόσμο, προέρχονται από τη βιομηχανία των κόμικ και των κινουμένων σχεδίων. Το αποτέλεσμα θα είναι το Bendy and the Ink Machine, ο τίτλος των theMeatly και Joey Drew Studios, που επιχειρεί να προσεγγίσει το φόβο με διαφορετικά από τα συνήθη μέσα.



Πρόκειται για ένα first person puzzle action horror game με πρωταγωνιστή τον Henry, ένα σκιτσογράφο που λαβαίνει πρόσκληση να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Joey Drew Studios, την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος όχι μόνο με την απόλυτη εγκατάλειψη, αλλά και με τους δαίμονες που στοιχειώνουν το παρελθόν του. Εγκλωβισμένος σε ένα αχανές κτίριο, πρέπει να βρει τον τρόπο να ξεφύγει. Η επιβίωση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα αν ο Henry δε βάλει το μυαλό του να δουλέψει. Τη συνέχεια θα τη βιώσετε εφόσον αποφασίσετε να αγοράσετε το παιχνίδι.
Ελάχιστοι προσπαθούν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Χίτσκοκ, που καθιερώθηκε ως ο άρχοντας των ταινιών τρόμου, δίχως να έχει δείξει ποτέ αίμα στα έργα του.
Οτιδήποτε άλλο πούμε για το σενάριο, κινδυνεύει να φλερτάρει με την έννοια των spoilers. Η αισθητική του τίτλου είναι ξεχωριστή. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα στο χέρι, δίχως όμως να κουραστεί κανείς να επιλέξει χρωματική παλέτα. Παντού κυριαρχούν μαύρο και σέπια, δίνοντας την αίσθηση ότι όλα σχεδόν είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Το μελάνι ρέει άφθονο και από κάθε πιθανό σημείο. Σε πολλές περιοχές είναι τόσο μεγάλη η συγκέντρωσή του που δημιουργούνται λίμνες και ολόκληρα ποτάμια. Οι περισσότεροι εχθροί είναι φτιαγμένοι από μελάνι. Το βασικό μέσο που κάποτε χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής για να βγάζει το ψωμί του, έχει πάρει ποικίλες μορφές και έχει στραφεί εναντίον του.



Είναι φανερό ότι οι developers έχουν δανειστεί κομμάτια από από δεξιά και αριστερά, προσπαθώντας να τα παντρέψουν με στόχο ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Πρώτο και κύριο, το κομμάτι της αφήγησης. Κασετόφωνα που βρίσκονται σκόρπια στα γραφεία, τους διαδρόμους και τα εργαστήρια της Joey Drew Studios, αναλαμβάνουν να κατατοπίσουν τους παίκτες σε επίπεδο σεναρίου. Κάθε φορά, ένας πρώην υπάλληλος είτε βάζει το λιθαράκι του στην ιστορία, είτε προσφέρει βοήθεια για την επίλυση ενός γρίφου. Από εκεί και πέρα, λίγο stealth, αρκετές μάχες, αρκετό τρέξιμο, λίγοι αλλά έξυπνοι γρίφοι, λίγο από αντιπερισπασμό, fetch quests είναι τα βασικά κομμάτια που συνθέτουν το παζλ των μηχανισμών του gameplay.
Δυστυχώς υπάρχουν μηχανισμοί gameplay όπου δεν έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει η φτώχεια, αν και δεν αναφερόμαστε σε πολύπλοκα πράγματα, ούτε σε ιδέες που κατεβάζουν μονάχα κορυφαία μυαλά.
Όχι όμως όλα ανεπτυγμένα σε βαθμό που να μπορεί να υπάρξει σύγκριση με ανάλογους σύγχρονους τίτλους. Δυστυχώς υπάρχουν σημεία όπου δεν έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει η φτώχεια, αν και δεν αναφερόμαστε σε πολύπλοκα πράγματα, ούτε σε ιδέες που κατεβάζουν μονάχα κορυφαία μυαλά. Όσο απλά και αν θέλει να κρατήσει κάποιος τα πράγματα, δεν είναι δυνατό να μιλάμε για stealth, δίχως τη δυνατότητα να μπορείτε να σκύψετε, να κρυφοκοιτάξετε γύρω από έναν τοίχο. Ούτε βέβαια μπορεί να θεωρηθεί σύγχρονο ένα σύστημα μάχης όταν η μόνη δυνατότητα άμυνας που δίνεται είναι το τρέξιμο μακριά από τους εχθρούς.



Υπαρκτά αλλά δυστυχώς ελάχιστα σημεία αναγκάζουν τους παίκτες να ακολουθήσουν αποκλειστικά το ένστικτό τους, ψάχνοντας τι πρέπει να κάνουν, κάτι που στο σκηνικό του τρόμου προσθέτει και το αίσθημα της απόγνωσης. Η μουσική, τα σκαμπανεβάσματα στην ένταση και τα ηχητικά εφέ παίζουν το ρόλο του τους επιτυχημένα για δημιουργία κλίματος φόβου. Αν και γενικά ο γράφων δεν τρομάζει ασχολούμενος με τέτοιου είδους παιχνίδια, υπήρξαν 2-3 φορές που, φορώντας ακουστικά σε απόλυτο σκοτάδι, η καρδιά του χτύπησε λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο.



Το Bendy and the Ink Machine θα σας κάνει συντροφιά κάτι παραπάνω από πέντε ώρες. Η πρωτοτυπία του είναι τέτοια που θα σας κρατήσει καρφωμένους στην καρέκλα για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε. Η σύντομη σχετικά διάρκεια της περιπέτειας και η ύπαρξη πολλών μηχανισμών gameplay είναι καταλυτικοί παράγοντες που υψώνουν πέπλο στην ανία. Η απουσία αίματος αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τους νεαρούς gamers που θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το είδος. Κατά τα άλλα είναι ένα παιχνίδι που καλό θα είναι να μη λείψει από τη συλλογή σας. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ποικιλία μηχανισμών gameplay
  • Έξυπνοι γρίφοι
  • Ιδιαίτερη αισθητική
  • Ατμόσφαιρα φόβου
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το stealth ήθελε περισσότερη δουλειά
  • Απαρχαιωμένο σύστημα μάχης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*