Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Binaries Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ant Workshop Ltd

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ant Workshop Ltd

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Binaries
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://binaries.ant-workshop.com/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Ο Ναπολέων Βοναπάρτης φημολογείται πως μπορούσε να κάνει επτά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Δεν τον γνωρίσαμε οπότε δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Μπορούμε όμως να ορκιστούμε πως ο αρχισυντάκτης του Enternity, Μάνος Βέζος, φτάνει πολύ κοντά σε αυτόν τον αριθμό με τις απαραίτητες προμήθειες σε καφέ και παϊδάκια (σ.α.: και τσίπουρο ενδιάμεσα, να καθαρίζει η παλέτα). Επειδή όμως δεν είμαστε όλοι εξίσου μυθικές προσωπικότητες με τους δυο κυρίους που προαναφέραμε, καλό είναι να αναρωτηθείτε αν μπορείτε να κάνετε έστω 2 πράγματα την ίδια στιγμή. Αν είστε αρκετά αισιόδοξοι για την απάντηση, το Binaries θα σας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Το Binaries είναι puzzle game με πολύ platforming. Σκοπός σας είναι να οδηγήσετε 2 μικρές μπάλες (μια μπλε και μια πορτοκαλί) στον τερματισμό κάθε επιπέδου.



Υπάρχουν 2 διαφορετικά σημεία τερματισμού, ένα για κάθε μπάλα, και για να ολοκληρωθεί το επίπεδο πρέπει να βρεθούν και οι 2 ταυτόχρονα στο αντίστοιχο σημείο τερματισμού. Ανά πάσα στιγμή πρέπει και οι 2 μπαλίτσες να βρίσκονται ταυτόχρονα στο επίπεδο. Έτσι αν η μια “πεθάνει” ξαναπιάνετε όλο το επίπεδο από την αρχή. Τα επίπεδα γεμίζουν πάντα μια οθόνη οπότε η έκτασή τους δεν είναι τρομακτική. Από αλλού θα σας έρθει ο ιδρώτας. Το πρώτο σοκ είναι πως ο παίκτης κινεί και τις 2 μπάλες ταυτόχρονα. Όχι όμως με τους 2 αναλογικούς μοχλούς αλλά με έναν. Πρακτικά η κάθε σας κίνηση εκτελείται ταυτόχρονα και από τις 2 μπαλίτσες και τα μόνα που μπορείτε να κάνετε είναι κίνηση δεξιά, αριστερά και άλμα.
Το Binaries είναι puzzle game με πολύ platforming. Σκοπός σας είναι να οδηγήσετε 2 μικρές μπάλες (μια μπλε και μια πορτοκαλί) στον τερματισμό κάθε επι
Το δεύτερο σοκ έρχεται από το level design. Τα 101 επίπεδα του Binaries ξεκινούν απαλά, γλυκά και με τεράστια μηνύματα, σε μορφή κειμένου, για να σας δώσουν την κεντρική ιδέα του τίτλου, να σας μάθουν τους βασικούς μηχανισμούς κ.ο.κ. Η πραγματικότητα είναι πιο απλή πάντως μιας και τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι περισσότερο παρόντα για να δώσουν αρκετά πετυχημένες πινελιές χιούμορ. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι οι παγίδες που στολίζουν κάθε επίπεδο, τόσο σε ποικιλία όσο και σε αποτελεσματικότητα. Η ίδια η χάραξη κάθε επιπέδου, πέρα από τα πρώτα σε σειρά levels, τοποθετεί και τις 2 μπαλίτσες στην ίδια διαδρομή/χώρο, που σχεδόν πάντα έχει “κουφές” διακλαδώσεις για να σας ταλαιπωρήσει. Η καμπύλη εκμάθησης είναι πιο απότομη απ’ ό,τι ίσως θα προτιμούσατε, αλλά από την άλλη η άμεση ενασχόληση με δύσκολες καταστάσεις σάς βάζει πιο γρήγορα στο τριπάκι.


Ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι οι παγίδες που στολίζουν κάθε επίπεδο, τόσο σε ποικιλία όσο και σε αποτελεσματικότητα.

Ο χρωματισμός των επιπέδων ταυτίζεται με τις 2 μπάλες, μπλε και πορτοκαλί, και το ίδιο κάνουν και οι παγίδες (καρφιά, κινούμενα αστεράκια, πατώματα που στριφογυρίζουν κ.ο.κ.). Κάθε μπαλίτσα όμως μπορεί να σκοτωθεί (με ένα χτύπημα) μόνο από σημεία ή αντικείμενα με το ίδιο χρώμα. Στο αντίπαλο στρατόπεδο είναι άτρωτη. Αυτή η ιδιαιτερότητα γίνεται δομικό στοιχείο στο σύνολο του σχεδιασμού του Binaries, με πολλά από τα επίπεδα να σχεδιάζονται σαν μικροί λαβύρινθοι για να περάσει η μπάλα του αντίθετου χρώματος από πάρα πολλές παγίδες αναίμακτα ή η μια να λειτουργήσει ως ασπίδα για την άλλη. Και όλα αυτά ενώ και οι 2 μπαλίτσες εκτελούν ακριβώς τις ίδιες εντολές από εσάς. Αυτό στο οποίο καταλήγετε είναι ένας υπέροχος πονοκέφαλος. Γιατί στην πράξη είναι αδύνατο να κοιτάτε μια μπαλίτσα και να είστε βέβαιοι πως οι απαραίτητες κινήσεις για τη μια είναι αρκετές και για την άλλη. Το σημείο εκκίνησης και η κατάλληλη διαδρομή για την κάθε μπάλα έχουν διαφορετική χάραξη και κινδύνους. Οπότε καταλήγετε με τιτάνιο micromanagement για να πάτε την μια μπάλα μέχρι ένα σημείο, να υπολογίσετε αν η επικίνδυνη μανούβρα σας για τη μια θα ωφελήσει αρκετά την άλλη κ.λπ. Όσο προχωράτε, το έργο σας γίνεται όλο και πιο δύσκολο, με μερικά σημεία να φέρνουν την παραίτηση απλά βλέποντας τη δομή του επιπέδου. Ευτυχώς ο τρόπος που ξεκλειδώνουν αυτά δεν είναι απόλυτα γραμμικός, επιτρέποντάς σας να προσπεράσετε όποιο σας βγάζει την πίστη και να συνεχίσετε με τα επόμενα. Η απλή ολοκλήρωση κάθε επιπέδου είναι αρκετή για να σας ξεκλειδώσει μερικά ακόμα. Η μανία για high score θα μπει στην εξίσωση μόνο αν είναι δικό σας κουσούρι. Και το προσδιορίζουμε έτσι μιας και το Binaries διαθέτει προαιρετική αλλαγή χρωματικής παλέτας παντού για να κάνει τα πάντα πιο δύσκολα. Ακόμα και mode για μόνο ένα χρώμα στα πάντα, για να μην ξεχωρίσετε ποτέ τίποτα.



Όσο μεγαλειώδης και αν φαίνεται πάντως η σύλληψη και η εκτέλεση του Binaries, είναι γεγονός πως στηρίζεται πολύ σε “φθηνούς” θανάτους. Πολλά καρφιά και παγίδες τοποθετούνται σε εκνευριστικά ύπουλες γωνίες ή σε σημεία όπου οι (αναγκαστικά) κλεφτές ματιές που ρίχνετε και στις 2 μπαλίτσες σάς φέρνουν θάνατο που δεν είχατε υπολογίσει. Στα πιο προχωρημένα επίπεδα ένας τέτοιος χαζός θάνατος μπορεί να σας χαλάσει δουλειά ακριβείας πολλών λεπτών και όσο και αν προσπαθεί να ενταχθεί στη συνολική γοητεία του Binaries, συχνά λειτουργεί αποτρεπτικά. Πόσο μάλλον όταν δεν έχετε ποτέ κανένα checkpoint ή σε συγκεκριμένα επίπεδα οι μπαλίτσες που ελέγχετε γίνονται ξαφνικά παραπάνω από δύο.



Το Binaries τα πάει πολύ καλά σε σύλληψη και εκτέλεση. Η  κεντρική του ιδέα κάνει τη μεγάλη του δυσκολία αναγκαιότητα και κομμάτι της γοητείας του. Όταν όμως το παρακάνει είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποθαρρύνει ακόμα και τους πολύ πιστούς. Μπορεί η όψη του να ξεγελά μιας και μοιάζει με παιχνίδι για smartphone. Η πολυπλοκότητά του όμως απαιτεί χειρισμό ακριβείας που μια απλή οθόνη αφής αδυνατεί να προσφέρει. Φροντίστε λοιπόν να τα καταφέρετε με αυτό. Διαφορετικά τα μπαλάκια σας θα έχουν σίγουρα πρόβλημα. Ό,τι και αν καταλάβατε, αυτό εννοούσαμε. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Έξυπνη ιδέα που λειτουργεί πολύ καλά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σε σημεία σχεδόν άδικο για τον παίκτη λόγω δυσκολίας και ύπουλου level design
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*