Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ENTERNITY    
        
** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Blue Rider Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Ravegan

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Ravegan

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Βιαζόμαστε. Μη ρωτάτε γιατί το σκάφος σας είναι μπλε, ποιοι είναι όλοι αυτοί που σας την πέφτουν ή γιατί δεν έχετε checkpoints. Απλά καθαρίστε τους όλους! Όχι, ούτε βοήθεια έχετε ούτε practice mode. Τι θα πει όλα μοιάζουν απαλά, τραγανά, χαριτωμένα και δεν σας πείθουν πως είναι απειλητικά; Καλά, όταν πεθάνετε 10 δευτερόλεπτα αφού ξεκινήσει το επίπεδο, τα ξαναλέμε. Θεωρήστε όλη την προηγούμενη παράγραφο ως την πιο πιθανή πρόβλεψη για το τι θα συμβεί μέσα σας όταν ξεκινήσετε για πρώτη φορά το Blue Rider. Το arcade shooter της Ravegan διαθέτει χαριτωμένη αισθητική που ξεγελά και καρδιά από πέτρα που κάνει ότι δεν σας ξέρει. Τουλάχιστον στην αρχή όμως σας κάνει για λίγο τα γλυκά μάτια. Το Blue Rider είναι ένα περίπου twin stick shooter και λέμε “περίπου” μιας και υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Παρόλο που και οι 2 αναλογικοί μοχλοί είναι αναγκαίοι για την πλοήγηση του σκάφους σας, οι ριπές αυτού εκτοξεύονται με διαφορετικό πλήκτρο και πάντα από την μπροστινή πλευρά του. Οπότε χρειάζεται λίγο παραπάνω τανγκό από μέρους σας για να αποφύγετε τις ατελείωτες ριπές των αντιπάλων σας και για να τους πετύχετε. Ευτυχώς ο σχεδιασμός των επιπέδων ευνοεί την ελεύθερη κίνηση στο χώρο, χωρίς όμως να σημαίνει πως καταλήγετε σε τεράστια επίπεδα στα οποία μπορείτε να κινηθείτε όπου σας καπνίσει. Το boss του επιπέδου βρίσκεται πάντα στην αντίπερα άκρη από αυτή που ξεκινάτε και τα αρκετά ευθύγραμμα levels σάς δείχνουν με ευκολία προς τα που πρέπει να κινηθείτε.Είπαμε όμως πως στην αρχή το Blue Rider είναι ευγενικό μαζί σας. Τα μόλις 10 επίπεδά του κλιμακώνουν πολύ καλά τη δυσκολία και οι αντίπαλοί σας έρχονται σε πολλά σχέδια, χρώματα και μοτίβα επίθεσης. Κατά κύριο λόγο θα δείτε φωτεινές μπαλίτσες να εκτοξεύονται από τα τρισχαριτωμένα τους κανονάκια και πολυβόλα, σε αριθμούς που αρχικά είναι ανεκτοί, αλλά όσο προχωράτε ζαλίζουν και αγχώνουν. Τελικώς από το πέμπτο επίπεδο και μετά η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και αν δεν δείξετε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα γίνετε ένα με την αιωνιότητα. Η μεγάλη ποικιλία των αντιπάλων πάντως έρχεται σε αντίθεση με το δικό σας οπλισμό που αναλώνεται σε μόλις 2 κύρια και ισάριθμα δευτερεύοντα όπλα, που εναλλάσσονται με power ups εντός κάθε επιπέδου.
Το arcade shooter της Ravegan διαθέτει χαριτωμένη αισθητική που ξεγελά και καρδιά από πέτρα που κάνει ότι δεν σας ξέρει.
Και ενώ το level design δεν μαγεύει, φέρει καλό συμπληρωματικό “στολισμό” από το theme κάθε επιπέδου για να υποστηρίξει τη δράση, να παίξετε με ευχαρίστηση και, μερικές φορές, να φέρει μερικές παραπάνω δυσκολίες για το μπλε σκαφάκι σας (π.χ. τεράστια κομμάτια πάγου που σας μπλοκάρουν σε σημεία την ορατότητα για να στηθεί πιο εύκολα μια ενέδρα, είτε νάρκες που κρύβονται μέσα στο νερό κ.ο.κ.). Το γεγονός πως η μπάρα ενέργειάς σας δεν αντέχει και πολλά, τα healing items είναι ιδιαίτερα σπάνια και checkpoints απλά δεν υπάρχουν, κάνει το Blue Rider εντυπωσιακά δύσκολο σε σημεία.Δημιουργούνται πάντως διάφορα ζητήματα με αυτήν την ισορροπία. Πολλές φορές ένα playthrough μπορεί να καταστραφεί από τα πρώτα του κιόλας δευτερόλεπτα επειδή κάνετε έναν επιπλέον ελιγμό που δεν έπρεπε και οι αναρίθμητες ριπές των αντιπάλων σχεδόν εκμηδενίζουν την μπάρα ενέργειας πριν προλάβετε καν να διορθώσετε το λάθος. Και αυτό σε έναν τίτλο όπου η δράση είναι έντονη, αλλά σίγουρα όχι ό,τι πιο γρήγορο έχετε συναντήσει. Ταυτόχρονα είναι αρκετές οι φορές που το Blue Rider γίνεται πιο ύπουλο απ' ότι χρειάζεται μιας και μετά από μια τεράστια επίθεση στην πλώρη σας, έρχεται ακόμα μια ιδιαίτερα υποχθόνια από την αντίστροφη κατεύθυνση πριν προλάβετε καν να συνειδητοποιήσετε πώς. Αυτές είναι οι στιγμές που ο τοίχος σας ίσως μάθει τι γεύση έχει το χειριστήριο αλλά και αυτές που επισκιάζουν καμιά φορά σε δυσκολία τα boss battles. Τα τελευταία είναι πάντα μια ευχάριστη αλλαγή μιας και χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση απ' ότι η πλειοψηφία των απλών αντιπάλων σας ενώ δεν στερούνται φαντασίας ή πρόκλησης.


Τα μόλις 10 επίπεδά του κλιμακώνουν πολύ καλά τη δυσκολία και οι αντίπαλοί σας έρχονται σε πολλά σχέδια, χρώματα και μοτίβα επίθεσης.

Με όλα αυτά κατά νου, το Blue Rider βάζει ως προτεραιότητα το high score, ζητώντας από τον παίκτη να καταλήξει με μεγάλη βαθμολογία στο τέλος κάθε επιπέδου, με πολλαπλασιαστή βαθμολογίας που όσο καταστρέφετε αντιπάλους αυξάνεται σταδιακά και μειώνεται όσο δεν είστε “παραγωγικοί”, ενώ άμα ξεπεράσετε συγκεκριμένη βαθμολογία θα λάβετε μια επιπλέον ζωή. Το να φτάσετε το συγκεκριμένο score δεν είναι το ίδιο απλό σε κάθε επίπεδο, αφού η επιλογή αντιπάλων και η τοποθέτησή τους στο χώρο δεν κάνει την κατάσταση όμοια παντού. Πρέπει λοιπόν να είστε γρήγοροι όχι μόνο για να ελπίζετε σε μια επιπλέον ευκαιρία, αλλά και για να πετύχετε όσο υψηλότερη βαθμολογία μπορείτε στο κάθε επίπεδο, μιας και η καρδιά του Blue Rider βρίσκεται ακριβώς εκεί. Με αυτόν τον τρόπο δικαιολογεί τα λίγα του επίπεδα αλλά και τη δυσκολία του, που σας ζητά να προσπαθήσετε ξανά και ξανά.Αν δεν καταφέρει να σας κάνει το απαραίτητο κλικ όμως, ο τίτλος της Ravegan τελειώνει φαινομενικά σύντομα, αν είστε αρκετά καλός. Αν πάλι δεν είστε, σίγουρα δεν θα δείτε ποτέ το (πιο εύκολο απ' όσο πρέπει) τελικό boss αλλά θα αντικρίσετε πολλές φορές το game over στην οθόνη σας. Το καλό και ταυτόχρονα κακό του Blue Rider είναι πως η αισθητική του προϊδεάζει για άλλα πράγματα και σίγουρα αρκετοί θα την πατήσουν. Για όσους το δουν ως ευχάριστη έκπληξη, η πρόκληση κάθε άλλο παρά απούσα είναι. Όλοι οι υπόλοιποι που δεν το λέει η καρδιά τους, μπορούν να δοκιμάσουν γλειφιτζούρι με γεύση μπουγαδόνερο. Αντίστοιχα απόλυτη αναντιστοιχία όψης και περιεχομένου.

 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
 • Αρκετά απαιτητικό και ας μην του φαίνεται
 • Σεβαστή ποικιλία αντιπάλων
 • Level design που προσπαθεί για κάτι παραπάνω
 • Ιδανικό για πολλαπλά περάσματα σε κάθε επίπεδο
 • Τα boss fights είναι κατά κύριο λόγο ευχάριστες εκπλήξεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
 • Μικρή ποικιλία οπλισμού
 • Λίγα επίπεδα
 • Σε σημεία εκνευριστικά ύπουλο
Διαβάστε πρώτοι όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook και στο Twitter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
 • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!