Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bugsnax Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Young Horses Inc

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Fangamer

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Bugsnax
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://bugsnax.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Δίχως ιδιαίτερες εισαγωγές, το Bugsnax βάζει τους παίκτες πολύ γρήγορα στη δράση. Αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός δαιμόνιου δημοσιογράφου (σίγουρα το μυαλό πολλών έχει ήδη πάει στη Φρουτοπία και τον Πίκο Απίκο). Μία ημέρα λαμβάνει μήνυμα από την Lizbert Megafig (άλλη μία σύγχρονη εκδοχή του Indiana Jones), σχετικά με τις ανακαλύψεις που έχει κάνει σε ένα μυστηριώδη απομακρυσμένο τόπο, το Snaktooth Island. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της βρίσκονται οι κάτοικοί του, πλάσματα που δεν συναντάει κανείς πουθενά αλλού και ονομάζονται Bugsnax. Η Lizbert προσκαλεί τον δημοσιογράφο να επισκεφτεί το νησί και αυτός βλέποντας μια ευκαιρία για το ρεπορτάζ της ζωής του, ξεκινάει αμέσως για το μακρινό ταξίδι. Όμως για κακή του τύχη, σύντομα θα διαπιστώσει ότι η Lizbert αγνοείται και το πρώτο Grumpuse που συναντάει είναι ο βοηθός της ο Filbo. Αυτός τον ενημερώνει πως ο μόνος τρόπος να βρεθεί η εξερευνήτρια είναι να επιστρέψουν όλα τα Grumpuse στο Snaxburg και από εκεί ως ομάδα να αναζητήσουν τα ίχνη της.



Το αμέσως επόμενο που θα μάθει ο πρωταγωνιστής είναι ότι τα Grumpuses όσο και να τρώνε δεν χορταίνουν. Οπότε ένας ακόμα ρόλος που θα αναλάβει είναι αυτός του σιτιστή. Πριν όμως θα πρέπει να γίνει κυνηγός και θηράματα τα Bugsnax, μια διασταύρωση ζωυφίων με σνακ. Αυτά, συνήθως, δεν είναι εύκολο να πιαστούν και σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες θα πρέπει να σκεφτούν όπως η παμπόνηρη αλεπού. Βασικό εργαλείο ένα scanner. Πρόκειται για την καλύτερη πηγή πληροφοριών σχετικά με τα 100 είδη πλασμάτων που θα συναντήσετε. Άλλα απλά περπατάνε στη Γη, άλλα ίπτανται, άλλα εμφανίζονται συγκεκριμένες ώρες, άλλα χρειάζονται ειδική μεταχείριση για να βγουν από τη φωλιά τους, άλλα με το που θα σας αντιληφθούν θα ορμήσουν με μανία πάνω σας, άλλα θα ξεκινήσουν να εκτοξεύουν φωτιές. Το scanner θα σας πληροφορήσει σχετικά με τη διαδρομή κάθε πλάσματος, τι του αρέσει και τι απεχθάνεται και πιθανότατα να υπάρχει κάποιο hint για την παγίδευσή τους.



Προφανώς κυνηγός δίχως όπλα δεν γίνεται. Κοινώς, πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο μέσο για να πιαστούν στη φάκα τα Bugsnax. Βασικότερο όλων μία παγίδα. Απλά τη στήνετε σε κάποιο σημείο της διαδρομής ενός πλάσματος και μόλις αυτό βρεθεί στο κατάλληλο πεδίο, την ενεργοποιείτε. Μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα θα πρέπει να σπεύσετε να το τοποθετήσετε στο πουγκί σας, διαφορετικά αυτό θα βρει τρόπο να δραπετεύσει. Είναι η πλέον απλή περίπτωση. Το καλό είναι πως τα μέσα δεν θα σας λείψουν ποτέ. Αρκεί να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να τα συνδυάσετε. Μια σφεντόνα που εκτοξεύει σάλτσες, αλμυρές ή γλυκιές είναι ένας τρόπος να οδηγηθούν κάποια πιο εξυπνα πλάσματα στην παγίδα. Σε ορισμένα αρέσουν τόσο πολύ αυτές οι σάλτσες που θα συγκρουστούν ακόμα και με το ίδιο τους το είδος, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην απαραίτητη μερίδα. Δημιουργούνται κατά κάποιον τρόπο τραγελαφικές καταστάσεις και αν ο δημοσιογράφος μας θέλει να φέρει εις πέρας την αποστολή του, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το νόμο της ζούγκλας, όπου επικρατεί πάντοτε ο πιο δυνατός. Δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις θα αποτύχετε ξανά και ξανά, μέχρι που δεν αποκλείεται να εκνευριστείτε και να παρατήσετε (ελπίζουμε προσωρινά) την όποια προσπάθεια. Το ατυχές είναι πως αν και ο ήρωας καλείται να κάνει και τον κυνηγό, οι μηχανισμοί stealth βρίσκονται σε νηπιακό επίπεδο, γεγονός που μόνο εμπόδια προσθέτει στο ταξίδι του.



Οι κάτοικοι του Snaktooth Island είναι καθημερινές προσωπικότητες και σε πολλούς οι παίκτες θα βρουν ομοιότητες με άτομα του κύκλου τους ή της γειτονιάς τους. Όλοι έχουμε συναναστροφές, λίγο ως πολύ, με υπάρξεις που διψάνε για εξουσία (φωνάζεις πρόεδρε και γυρίζουν οι 9 στους 10), κουτσομπόλες που διψάνε να μαθαίνουν τα μυστικά των άλλων, ψωνισμένες που ακόμα και ο καθρέφτης τις αντιπαθεί, τύπους που το παίζουν σκληροί, όμως κατά βάθος ο χαρακτήρας τους είναι πολύ διαφορετικός και πολλά άλλα. Αυτές είναι, μεταξύ άλλων, οι προσωπικότητες που θα πρέπει να πείσετε να επιστρέψουν στο Snaxburg. Όλοι κάτι ζητάνε, συνήθως φαγητό και εδώ είναι που θα δείτε την εφαρμογή του "είμαστε ό,τι τρώμε". Ανάλογα το Bugsnax που προσφέρεται σε κάθε Grumpuse, αυτό μεταλλάσσεται παίρνοντας τη μορφή του snack. Έτσι λοιπόν, θα δείτε τα χέρια, τα πόδια, τη μύτη, τα αυτιά τους, να μετατρέπονται σε φράουλες, λουκάνικα, παϊδάκια και πολλά άλλα. Αν μη τι άλλο, πρωτότυπη ιδέα και όσο και αν σας απωθεί είναι η μόνη πηγή τροφής για τον πρωταγωνιστή, καθώς δίχως φαΐ δεν ζει κανείς. Όπως έχετε αντιληφθεί τα fetch quests είναι ένα σημαντικό κομμάτι του gameplay και σας αρέσουν ή όχι δεν υπάρχει τρόπος να τα αποφύγετε.



Η Young Hordes προσπάθησε να δημιουργήσει έναν διαφορετικό, όμορφο κόσμο και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Ναι μεν τα Grumpuses είναι πλάσματα που ο γράφων τουλάχιστο δεν έχει συναντήσει πουθενά αλλού, όμως τα γραφικά του παιχνιδιού σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζουν την ποιότητα του PS5, όπου το δοκιμάσαμε. Περισσότερο ταιριάζουν σε PS4 στις αρχές της ζωής του. Από την άλλη, υπάρχουν καλογραμμένοι διάλογοι και αρκετές δόσεις χιούμορ μιας και τα Grumpuses δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους και το ένα όλο και λιγες σταγόνες χολής έχει να στάξει για όλα τα υπόλοιπα. Αυτοί δένουν ιδανικά με την δουλειά των voice actors καθώς οι φωνές αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χαρακτήρα κάθε πλάσματος.



Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus, το μόνο επιπλέον που χρειάζεται να επενδύσετε για να ασχοληθείτε με το Busnax είναι ο χρόνος σας. Μετά το Astro's Playroom και το Sackboy: A Big Adventure, πρόκειται για ένα ακόμα βήμα της Sony να εδραιωθεί στο λεγόμενο family gaming. Αξιοπρεπής μεν η προσπάθεια και αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη δυσκολία στην παγίδευση κάποιων πλασμάτων, τότε το βιβλίο των αναμνήσεων θα ήταν πλήρες για κάθε παίκτη. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πρωτότυποι χαρακτήρες με καθημερινές προσωπικότητες
  • Σκέψη πριν τη δράση
  • 100 διαφορετικά Bugsnax
  • Ο τρόπος μετάλλαξης των Grumpuses
  • Καλογραμμένοι διάλογοι
  • Υψηλής ποιότητας voiceovers
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η δυσκολία να παγιδευτούν ορισμένα Bugsnax
  • Μηχανισμοί stealth νηπιακού επίπέδου
  • Γραφικά που δεν συμβάλουν στη δημιουργία ενός όμορφου κόσμου
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*