Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Call of Duty: Advanced Warfare Havoc DLC Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sledgehammer Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Activision

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Call of Duty: Advanced Warfare ήταν από τη στιγμή της αποκάλυψής του ένα αν μη τι άλλο δύσκολο στοίχημα για την Sledgehammer Games - και θα ήταν ασφαλές για κάποιον να συμπεράνει ότι μάλλον το κέρδισε. Ταυτόχρονα, η ομάδα ανάπτυξης από το Foster City της California εισήγαγε μια σειρά από αλλαγές, προσαρμόζοντας τους μηχανισμούς του δημοφιλούς shooter σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιταγές της απαιτητικής online κοινότητας. Τα updates όμως μπορούν να ανανεώσουν έναν τίτλο μέχρι ενός σημείου, όπου και τη σκυτάλη αναλαμβάνει το Havoc, το -κατά τα άλλα αναμενόμενο- πρώτο πακέτο-επέκταση, αλλά και πρώτο μέρος του Season Pass. Αλήθεια όμως, καταφέρνει το Havoc να προσφέρει την απαραίτητη «φρεσκάδα» στο Call of Duty: Advanced Warfare; Ή μήπως τελικά είναι καλύτερη η…αναμονή;



Το Havoc χωρίζεται σε δύο επιμέρους στοιχεία, το competitive multiplayer και φυσικά το πολυαναμενόμενο “Exo Zombies”, το οποίο είχε ήδη tease-αριστεί από το υπάρχον mode “Exo Survival”. Όπως είναι προφανές, το “Exo Zombies” αποτελεί ένα co-op multiplayer mode, με τους παίκτες να αναλαμβάνουν το ρόλο ενός εκ των 4 πρωταγωνιστών, με το -καθιερωμένο πλέον- all-star cast αυτήν τη φορά να απαρτίζεται από τους John Malkovich, Rose McGowan, Bill Paxton και Jon Bernthal. Ο πυρήνας της εμπειρίας δεν διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες προσπάθειες της Treyarch, έτσι οι παίκτες θα πρέπει να ετοιμαστούν για ατέρμονες ορδές απέθαντων, απολαυστικά one-liners και, φυσικά, Easter Eggs που για να αναδευτούν χρειάζονται όχι μόνο μεγάλη φαντασία, αλλά και την απόλυτη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας.
Όσον αφορά το competitive multiplayer, το πακέτο επέκτασης προσφέρει 4 καινούριους χάρτες, με κάποιους από αυτούς να αποδεικνύονται ιδιαίτερα απολαυστικοί.
Μία από τις σημαντικές διαφορές/προσθήκες και κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει (δεδομένου ότι στον core τίτλο αποτέλεσε ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του gameplay) είναι η παρουσία των exo-suits και το νέο εύρος ελιγμών που αυτά προσφέρουν. Ξεκινώντας οπλισμένοι μόνο με ένα πιστόλι, οι παίκτες θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους προς το ειδικό δωμάτιο και να εξοπλιστούν με τις στολές που χαρίζουν αυξημένη δύναμη και κινητικότητα, ξεκλειδώνοντας σταδιακά ικανότητες και εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το ρεπερτόριο των κινήσεών τους. Το…catch, εν προκειμένω, είναι ότι σταδιακά και τα zombies εμφανίζονται με παρόμοια exo-suits, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά κανένα σημείο δεν εγγυάται την επιβίωση, ενώ η τεχνική του “zombie training” πλέον αποκτά ολοκαίνουριο νόημα.


Το Havoc χωρίζεται σε δύο επιμέρους στοιχεία, το competitive multiplayer και φυσικά το πολυαναμενόμενο “Exo Zombies”, το οποίο είχε ήδη tease-αριστεί από το υπάρχον mode “Exo Survival”

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, κανείς μπορεί να παρατηρήσει την αυξημένη δυσκολία και το ρυθμό με τον οποίο τα zombies πολλαπλασιάζονται από γύρο σε γύρο, καθώς και τις μικρότερες παύσεις ανάμεσα σε αυτούς. Τη θέση των Mystery Boxes αναλαμβάνουν οι 3D Printers, μέσω των οποίων οι παίκτες μπορούν να ξεκλειδώσουν κάποια από τα πιο ισχυρά όπλα, με το ολοκαίνουριο ΑΕ4 Energy Rifle να βρίσκεται ανάμεσά τους. Τα power-ups δηλώνουν για ακόμη μια φορά δυναμικά το παρόν, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα που δίνεται στους παίκτες να ανακτήσουν τα όπλα τους (αλλά όχι το exo-suit), μέσα από την ειδική «ταφόπλακα» που εμφανίζεται στο μέρος όπου είχαν πεθάνει κατά την διάρκεια του επόμενου γύρου. Όσον αφορά το competitive multiplayer, το πακέτο επέκτασης προσφέρει 4 καινούριους χάρτες, με κάποιους από αυτούς να αποδεικνύονται ιδιαίτερα απολαυστικοί. Ο Urban, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, λαμβάνει χώρα σε ένα φουτουριστικό, αστικό περιβάλλον και διεκδικεί επάξια τη θέση του ανάμεσα στους πλέον αγαπημένους χάρτες της σειράς, με στενούς διαδρόμους, φρενήρη δράση - και όπως είναι αναμενόμενο, τα SMGs και τις καραμπίνες να κυριαρχούν. Στον Drift οι βετεράνοι της σειράς θα νιώσουν αμέσως οικεία, αφού όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά δίνουν το παρόν. Ζώνες με αυξημένη «κίνηση», διάδρομοι για πλαγιοκόπηση, θέσεις για ενέδρα και ένα carousel στο κέντρο του χάρτη εγγυώνται μια από τις πλέον χαρακτηριστικές εμπειρίες Call of Duty των τελευταίων ετών. Ο Sideshow έχει μάλλον σχεδιαστεί με το sniping κατά νου, αφού οι μεγάλες αποστάσεις, οι ανοιχτοί χώροι και η καλή εποπτεία του χώρου που χαρίζουν οι οροφές των κτιρίων δημιουργούν όλα μαζί ένα σύνολο που μάλλον θα αποτελέσει τον εφιάλτη όσων αποφεύγουν τα sniper rifles.



Τέλος, ο Core αποτελεί μάλλον το ιδανικό παράδειγμα ενός “love it or hate it” χάρτη. Εντελώς κυκλικός, με την κεντρική περιοχή να διαθέτει πολλαπλά σημεία εισόδου, προσφέρει κάτι για τα γούστα του καθενός. Από υπερυψωμένες περιοχές που ευνοούν τους…λιγότερο κινητικούς, μέχρι μικρούς διαδρόμους που «φωνάζουν» από μακριά την ύπαρξη κάποιου που περιμένει στην άλλη άκρη, ο Core διαθέτει σε ίσες ποσότητες όλα τα στοιχεία που είναι ικανά να τον καθιερώσουν ως αγαπημένο ή μισητό χάρτη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια επίπεδα εξυπηρετούν καλύτερα συγκεκριμένα modes σε σχέση με άλλα, αλλά σε γενικές γραμμές οι τέσσερις νέες προσθήκες που φέρνει μαζί του το Havoc κρίνονται σίγουρα ικανοποιητικές για όσους δεν βρίσκουν πια ενδιαφέροντες τους ήδη υπάρχοντες χάρτες.



Γενικότερα μιλώντας, το Havoc κρίνεται ως μια πραγματικά αξιόλογη προσθήκη στο Call of Duty: Advanced Warfare. Οι 4 νέοι χάρτες προσφέρουν την απαραίτητη φρεσκάδα στο rotation και θα ικανοποιήσουν όλες τις προτιμήσεις, ενώ το “Exo Zombies”, ακόμα και με ένα μόνο χάρτη, αποδεικνύεται μια πέρα για πέρα συναρπαστική εμπειρία. Με μια τέτοια αρχή, η Sledgehammer Games δίνει όχι μόνο υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά θέτει και τις βάσεις για ένα πραγματικά αξιόλογο (και δελεαστικό, για όσους δεν έχουν προβεί ακόμα στην απόκτησή του) Season Pass.


 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*