Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

DiRT Rally Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Codemasters

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Codemasters

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Enarxis

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Στο Dirt Rally, στο 36% της εγκατάστασης, εμφανίζεται το μήνυμα ready to start. Ανυπόμονοι, ξεκινάμε. Εμφανίζεται μια μακροσκελής προειδοποίηση που λέει ότι αυτό με το οποίο πρόκειται να ασχοληθούμε είναι δύσκολο, χρειάζεται αφοσίωση και υπομονή. Εμείς συνεχίζουμε να πατάμε κουμπιά γιατί θέλουμε επιτέλους να ξεκινήσουμε. Φτάνουμε στα assists, τα βρίσκουμε όλα απενεργοποιημένα, τα ρυθμίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Το ράλι που προσφέρεται, είναι η Αργολίδα. Ξεκινάμε. Πρώτη στροφή, γκρεμός, κάτω. Επαναφορά με ποινή 15 δευτερόλεπτα. Δεύτερη στροφή βράχος, ντεραπάρισμα, achievement γιατί συνεχίσαμε μετά από τούμπα και επανήλθαμε. Τρίτη στροφή γκρεμός, άλλα δεκαπέντε ποινή.  Έχουμε ήδη αρχίσει να βρίζουμε, αλλά προσπαθούμε να βάλουμε μυαλό. Κόβουμε ταχύτητα, προσπαθούμε να βγάλουμε πρώτα την ειδική και μετά το stage, τα ταξίδια στους γκρεμούς γίνονται πιο σπάνια, παρόλα αυτά έχουμε γνωρίσει καλά όλη τη χλωρίδα της Αργολίδας, αλλά φτάνουμε στο τέλος του stage. Εκεί συνειδητοποιούμε, ότι, όπως στα παλιά καλά Colin McRae, service area υπάρχει κάθε δύο stages. Τρόμος, το αμάξι είναι διαλυμένο, τέταρτη-πέμπτη στροφή, τέλος, εγκατάλειψη, κι άλλο achievement για τον κόπο μας. Κυρίες και κύριοι το rally που είναι έτοιμο να σας δώσει hard love, το Dark Souls των racing, είναι εδώ. Και είναι καλό, είναι πολύ καλό.


Ο τερματισμός του monthly event μετά από 143 λεπτά, 12 δεύτερα και 561 δέκατα. 24 stages, 4 rally, κανένα restart.

Η πρώτη “κατάκτηση” είναι η ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής χωρίς τρακάρισμα ή έξοδο από το δρόμο. Η δεύτερη είναι η νίκη σε κάποια ειδική, μετά ακολουθεί το stage και τέλος το ίδιο το ράλι. Μπορεί να μιλάμε για το δυσκολότερο ράλι που έχετε παίξει μαζί με το Richard Burns (που επιτέλους βρίσκει διάδοχο), αλλά μιλάμε και για το καλύτερο παράδειγμα τίτλου που ο χρόνος που επενδύεται σε αυτόν δεν χάνεται, είτε μετράτε χαράδρες στην Αργολίδα, είτε κολλάτε τα χιόνια στη Σουηδία. Μια συμβουλή, πριν τη Σουηδία χαλαρώστε λίγο, θα σας χρειαστεί. Το «ελάττωμα» του Dirt είναι ταυτόχρονα και προτέρημά του. Είναι αυτή η δυσκολία του, που το κάνει κάτι με το οποίο αποκλείεται να καταφέρει ποτέ να ασχοληθεί κάποιος περιστασιακός παίκτης racing, κάποιος που έχει γαλουχηθεί με ενεργοποιημένα όλα τα assists και rewind-flashbacks. Όσο απλόχερα μας χάρισε την εν λόγω επιλογή η Codemasters με τα αρχικά Dirt και Grid, τόσο «άκαρδα» μας την αφαιρεί τώρα που τα πράγματα σοβάρεψαν. Η απουσία «κανονικού» tutorial ίσως να είναι ένα θέμα, μιας και στη θέση του υπάρχουν μακροσκελή, αναλυτικά και πολύ περιγραφικά μεν βίντεο, αλλά χωρίς πρακτική εξάσκηση και αντιστοίχιση της εικόνας με εκτέλεση είτε από τιμονιέρα είτε από χειριστήριο. Ουσιαστικά ο παίκτης, ανεξαρτήτου ικανότητας, τρώει μια σπρωξιά, πέφτει στη θάλασσα και του λένε “κολύμπα”. Και εάν υπάρχει θέληση και αγάπη για τα racing θα κολυμπήσει και θα το κάνει και ιδιαίτερα καλά.


Pikes Peak event. Ανεπανάληπτη εμπειρία.

Οι προσεγγίσεις που μπορεί να ακολουθήσει κανείς είναι πολλές. Ξεκινώντας από το πρωτάθλημα ράλι με το Mini Copper, τη Fulvia και την Alpine, αν τερματίσει στην πρώτη τριάδα θα περάσει στο επόμενο επίπεδο δυσκολίας ή θα έχει μαζέψει αρκετά credits ώστε να ξεκινήσει τα άλλα δύο προσφερόμενα events τα Rally X ή τα Pikes Peak. Μπορεί πάλι όχι, οπότε και θα χρειαστεί λίγο grind. Η αλήθεια είναι ότι εάν έπρεπε να ονοματίσουμε το βασικότερο ελάττωμα του τίτλου μάλλον θα λέγαμε το grind, μιας και σε πολλές περιπτώσεις, για να προχωρήσει κανείς, απαιτείται ένα σημαντικό ποσό για την αγορά αυτοκινήτου, μιας και στο career mode χρησιμοποιούνται μόνο όσα αυτοκίνητα έχετε στο γκαράζ σας.
Το «ελάττωμα» του Dirt είναι ταυτόχρονα και προτέρημά του. Είναι αυτή η δυσκολία του, που το κάνει κάτι με το οποίο αποκλείεται να καταφέρει ποτέ να ασχοληθεί κάποιος περιστασιακός παίκτης racing.
Πέρα από τις κλασικές διοργανώσεις, υπάρχουν και τα ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία events που προσφέρουν και διασκέδαση και credits, αλλά και πάλι ίσως έπρεπε, τουλάχιστον στο ζήτημα της παροχής credits, το Dirt να ήταν πιο γενναιόδωρο. Αλλά τι σημασία έχει πραγματικά όταν έχουμε στα χέρια μας ένα rally simulator με όλα του τα συστατικά στοιχεία όπως πρέπει; Επιτέλους ένα videogame που δηλώνει εξομοιωτής, είναι εξομοιωτής, όσο δύσκολο και εάν φαίνεται αυτό. Τα μοντέλα οδήγησης και φυσικής είναι ουσιαστικά τέλεια. Δεν μπορεί να βρεθεί εμφανές ψεγάδι, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι κάτι είναι λάθος.


Αργολίδα. Ο γκρεμός αριστερά, πολύ φίλος.

Τα αργά αυτοκίνητα πάνε αργά και είναι πιο εύκολα στην οδήγηση, τα γρήγορα και ελαφριά φεύγουν εύκολα από το δρόμο, τα βαριά και «πύραυλοι» δεν στρίβουν. Με περίπου 40 από όλες τις εποχές των Ράλι, θα βρείτε σίγουρα κάτι για τα γούστα σας. Α, και κάτι πολύ σημαντικό που το λέμε σε πολλά racing, αλλά εδώ έχει τεράστια σημασία. Το φρένο υπάρχει και είναι το χρησιμότερο πλήκτρο.
Από κει και πέρα οι (λίγες είναι αλήθεια) προσφερόμενες πίστες είναι τόσο ρεαλιστικά και τέλεια σχεδιασμένες, ώστε να αναρωτιέται κανείς τι στο καλό κάνουν οι υπόλοιπες εταιρίες τόσο καιρό. Για παράδειγμα τα Pikes Peak events πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης για μερικά racing που κυκλοφόρησαν τελευταία και τα περιείχαν και αυτά. Το να αποκαλέσουμε τη διαφορά χαώδη δεν περιγράφει σωστά την κατάσταση. Η Αργολίδα προσφέρει πέτρα, χαλίκι, πολλές στροφές και γκρεμούς, το Μονακό χιόνι και άσφαλτο, η Γερμανία χώμα, χαλίκι και πολύ δάσος με στροφές, η Φινλανδία μεγάλες ευθείες σε στενά δρομάκια, η Ουαλία λάσπη (πολλή λάσπη) και η Σουηδία χιόνι, νεύρα και πινακίδες που ζυγίζουν δύο τόνους όπως επεσήμανε συνάδελφος. Αναφέραμε ότι στη Σουηδία πρέπει να έχετε υπομονή;


Σουηδία. Τα απόλυτα νεύρα. Το μικρότερο λάθος σε οδηγεί στα χιόνια και από εκεί και πέρα…

Στην πορεία σας, στο career, αποκτάτε τη δική σας ομάδα, αποτελούμενη από τον επικεφαλής και τρεις μηχανικούς. Η παρουσία τους και τα perks που θα επιλέξετε για τον καθένα από αυτούς κάθε άλλο παρά διακοσμητικά είναι, μιας και όσο βελτιώνονται αυτοί, βελτιώνουν κάθε πτυχή του αυτοκινήτου και σε ένα τίτλο που όλα έχουν να κάνουν με τη λεπτομέρεια, αυτό είναι άκρως σημαντικό. Άκρως σημαντικό επίσης είναι να επισημάνουμε ότι το Dirt Rally είναι ένας τίτλος στον οποίο δεν πρέπει να φοβηθείτε να ρίξετε όλα τα assists σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα αντέχετε. Το ρίσκο θα σας ανταμείψει, η οδήγησή σας θα γίνει καλύτερη και ο έλεγχός σας επί του αυτοκινήτου, με την εμπειρία που θα αποκομίσετε, θα γίνει ένας αρμονικός χορός. Στον οποίο χορό όμως, χρειάζεται ένας παρτενέρ και στην περίπτωση του Dirt υπάρχει και μαζί με τις σημειώσεις της κούρσας είναι ό,τι πιο πολύτιμο: ο συνοδηγός σας και η φωνή του. Ειλικρινά μιλώντας, χωρίς αυτά τα δύο συστατικά δεν θα τα καταφέρετε ιδιαίτερα, όσο καλοί και εάν είστε. Το να ξέρετε τι σας περιμένει παρακάτω στο Dirt rally είναι πραγματικά ζήτημα ζωής και θανάτου. Ο τεχνικός τομέας, ηχητικά, είναι πραγματικά αψεγάδιαστος. Κάθε μα κάθε ήχος του παιχνιδιού είναι προσεγμένος στην εντέλεια, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μας σημάδεψε ο ήχος της ξεκολλημένης εξάτμισης που σέρνεται στο χώμα της Αργολίδας. Από εκεί και πέρα και οπτικά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό χωρίς να παρουσιάζει οιοδήποτε ελάττωμα σε κανένα επίπεδο. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι όσο ωραία και ρεαλιστική και εάν είναι η εμπειρία της τιμονιέρας, η Codemasters έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και στην απόδοση του χειριστηρίου που ειδικά στην περίπτωση του Xbox One κάνει άψογα τη δουλειά του.


Η θέα από το τιμόνι. Η εμπειρία καλή, η οδήγηση δύσκολη.

Κάποιοι ίσως να ξενιστούν από την «απουσία» ενδελεχούς online mode πλην των Rally X, κάτι όμως που είναι λογικό μιας και εδώ έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με τίτλο που θέλει να τιμήσει τις ράλι καταβολές τους. Ε στα ράλι αντίπαλος, όπως και να το κάνουμε, είναι το χρονόμετρο, χωρίς αυτό να στερεί γοητεία από τα events που αναφέραμε, τα οποία μπορεί να γίνουν άκρως διασκεδαστικά. Από την άλλη το Rally X δεν είναι αμελητέα ποσότητα και μπορεί να προσφέρει διασκέδαση σε όσους ψυχαγωγούνται με το να τους τρακάρουν διάφοροι τρελοί από πίσω την ώρα που προσπαθούν να οδηγήσουν με λογικό τρόπο.Ξεκάθαρα πράγματα λοιπόν. Μετά από πολλή αναμονή και αρκετές άστοχες βολές από διαφόρους αλλά και την ίδια Codemasters έχουμε στα χέρια μας το καλύτερο racing simulator της σύγχρονης εποχής και σαφέστατα ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, που περιποιεί τιμή στο πρώτο Colin McRae Rally του 1998 αλλά και στο θρυλικό Richard Burns. Ναι δεν κάνει για τους μη μυημένους, ναι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά για όσους αγαπούν τα racing είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χαθεί για κανέναν λόγο.
 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
 • Πραγματικός, τίμιος, ειλικρινής και απόλυτος εξομοιωτής ράλι
 • Απίστευτο μοντέλο οδήγησης και φυσικής
 • Ο καλύτερος ήχος που έχει εμφανιστεί σε racing
 • Ο χρόνος που ξοδεύεται δεν χάνεται και αποτελεί επένδυση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
 • Σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται σε αρχάριους ή σε περιστασιακούς παίκτες racing που δεν αγαπούν το «άθλημα»
 • Θα σας σπάσει τα νεύρα, πιθανά τα χειριστήρια και την τηλεόραση. Το περίεργο είναι ότι αξίζει τον κόπο
 • Λιγότερο grind ή/και περισσότερες πίστες θα οδηγούσαν στην τελειότητα
22 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • nfs_maniac
  • Πανέμορφο απο όλες τις απόψεις. Πανέμορφα γραφικά, απίστευτος ήχος, τρεχει στα 60fps, τι να ζητήσεις περισσότερο...(ίσως περισσότερα οχήματα).

   Δυστυχώς όμως εμένα δεν μου ταίριαξε. Μου έκανε πολύ δύσκολο σε χειρισμό, κάποιες φορές ήταν αδύνατο να ελέγξω το όχημα, και τα αποτελέσματα γνωστά... Άλλες πάλι φορές είχα την εντύπωση οτι πήγαινα αρκετά καλά, αλλα πάλι πίσω ήμουν, έπρεπε να πετάω για να κάνω εστω ένα sector πράσινο. Με ρυθμίσεις οχήματος δεν ασχολήθηκα και πολύ (ίσως να έφταιγε κι αυτό), αλλα κάποιες πίστες σου δίνουν την εντύπωση οτι απλα δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις κα΄τι καλό (Φιλανδία και Σουηδία για παράδειγμα).

   Δύο αρνητικά θεματάκια για εμένα. Πρώτο είναι το πόσο εύκολα χτίζει διαφορές ο πρώτος (ενα μικρό λάθος αρκεί για να μείνεις πίσω μέχρι και μισό λεπτο σε ΕΝΑ sector της πίστας), και οι αρκετά μεγάλες ποινές σε εξόδους (εαν είσαι ήδη πίσω και εχεις έξοδο, απλα δεν το σώνεις μετά, γενικά δύσκολα κάνεις το come back).Δεύτερο λίγο τα damages...Δεν ξέρω αλλα δεν μου κάνουν ιδιαίτερα ρεαλιστικά, στο WRC5 μου δίναν άλλη αίσθηση, η παραμικρή επαφή έκανε διαφορά στον τρόπο οδήγησης. Εδώ πολλές φορές κέντραρα βράχο με πολλά χιλιόμετρα, και συνέχισα σαν κύριος

   Ολα τα παραπάνω βέβαια προσωπική μου γνώμη που δεν μειώνει σε τίποτα την αξία του παιχνιδιού, που πραγματικά είναι οτι καλύτερο υπάρχει. Εγω προφανώς είμαι για πιο arcade καταστάσεις, οπότε το έδωσα στην εβδομάδα και περιμένω uncharted (ασχετο)

  • Geovra
  • Εξαιρετικο review....αν εχει γλιτωσει ο μοχλος μια χαρα :)

  • SilentPoet
  • Χριστέ μου, ένα review από άνθρωπο που νιώθει από racing games! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

   Στην ουσία, το παιχνίδι είναι παλουκάκι σε σχέση με άλλα racing, αλλά τουλάχιστον έχει challenge και νόημα να το αγοράσεις. Το δοκίμασα σε ένα κατάστημα, είναι στις επόμενες αγορές των ημερών!

  • JusperX
  • " Σουηδία. Τα απόλυτα νεύρα. Το μικρότερο λάθος σε οδηγεί στα χιόνια και από εκεί και πέρα…"

   Ε.. Απο το Μονακό είναι η εικόνα..

  • stefoukos
  • To πηρα απο την 1η μερα που βγηκε απιστευτα γραφικα και ηχος αλλα αυτο που ειπες ηθελε περισσοτερες πιστες

  • johnares
  • Απολαυστικό review!
   Όντως η φράση "Το Dark Souls των racing" το εκφράζει απόλυτα, μιας και η αίσθηση ικανοποίησης που σου αφήνει όταν (επιτέλους) το μάθεις είναι ανεπανάληπτη.
   Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δε σε αφήνει να κάνεις άπειρα restart πίστας, ακόμα και τη δοκιμή της, χωρίς τίμημα στο reward!
   Ίσως το μόνο αρνητικό για μένα είναι ότι στη κάμερα του οδηγού τα βελάκια κατεύθυνσης εμφανίζονται αρκετά ψηλά στην οθόνη και συνεπώς εκτός της "περιφερειακής όρασης" πράγμα που δυσκολεύει αρκετά την οδήγηση...

  • AnimaPura
  • Η φράση "το Dark Souls των racing games" είναι μια που σκέφτηκα και εγώ και συνοψίζει πάρα πολύ καλά την εμπειρία του παιχνιδιού. Ένα πραγματικά εξαιρετικό review, για ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

  • Blackstorm
  • Σας ευχαριστώ όλους, και θα σας απαντήσω αναλυτικά μόλις βρω καιρό αλλά ειδικά χρωστάω ένα ευχαριστώ και στον @nfsmaniac και κυρίως στον συνάδελφο @Animapura για το πολύτιμο feedback που ανταλλάξαμε.

  • Georgebor
  • Πραγματικά όμορφο φαίνεται και πολύ ωραίο Review @Blackstorm !!Τo Richard Burns είναι ότι πιο δύσκολο έχω παίξει το χα παλέψει πάρα πολύ δεν είχα καταφέρει και πολλά αλλά ένιωθα τον ρεαλισμό του παρ'όλα αυτά είχα ασχοληθεί αρκετά μαζί του δύσκολο να με τραβήξει Rally..Το ίδιο βλέπω και σε αυτό και νομίζω ότι αξίζει την προσπάθεια! Θυμάμαι έλιωνα ένα V-rally στο ps2 και το total drivin στο ps1 και μετά το Tokyo xtreme racer γιατί γούσταρα αυτές τις κόντρες στο δρόμο και τα φτιαξίματα των αυτοκινήτων..

  • periklis
  • ρε παιδια....γαματο πρεπει να ειναι...αλλα τοοοοσο καλο ωστε να αξιζει τα λεφτά που κοστίζει αυτη τη στιγμη? απορία το χω....

  • nfs_maniac
  • Για κάποιον που θα ασχοληθεί πραγματικά μαζί του (με ρυθμίσεις κτλ) και δεν είναι πατάω γκάζι μόνο και πάω, ναι αξίζει καθώς θα περάσει πολλές ώρες μέχρι να το μάθει 100%. Για τους υπόλοιπους (μαζί και εμένα) που είμαστε όπως είπα κια πιο πάνω, πιο arcade players, σου σπάει τα νεύρα και κάποια στιγμή λες οτι δεν τα αξίζει τα λεφτά του. Περι ορέξεως δλδ.. :)

  • Blackstorm
  • @periklis Ότι λέω στο review και ό,τι σου λέει ο nfs_maniac. Την πρώτη μια ώρα ήθελα να σκοτώσω όποιον μου μίλαγε. Μετά ηρέμησα, άρχισα να πατάω φρένο, να παίζω με μυαλό και να κόβω assists. Θέλει αφοσίωση.

  • Blackstorm
  • @nfs_maniac Σε καταλαβαίνω απόλυτα, τα έχουμε πει και και κατ' ιδίαν. Απλά εάν πιάσεις το σωστό ρυθμό και μάθεις την πίστα, γίνεται δουλειά. Π.χ. εμένα οι δυνατές μου είναι Γερμανία, Μονακό, Φινλανδία. Σουηδία δεν έχω βγει πάνω από τέταρτος. Αλλά όσο δουλεύεις και φτιάχνουν οι μηχανικοί, φτιάχνει και το αυτοκίνητο και βελτιώνεται γενικά το όλο κλίμα. Αυτό που λες για το damage δεν το έχω προσέξει σε τέτοιο βαθμό.

   @silentpoet. Ειλικρινά ευχαριστώ :-)

   @jusperx Το Μονακό είναι το αγαπημένο μου! το πρώτο που κέρδισα ειδική και stage. Μετά κέρδισα το ράλι Γερμανίας.

   @johnares. Δεν το πρόσεξα πολύ αυτό με τη κάμερα του οδηγού γιατί οδηγώ όλα τα racing από τον προφυλακτήρα. Στη μια ώρα που έφαγα μέσα στη θέση του οδηγού προφανώς δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου/ Αυτό με το restart μου άρεσε και εμένα πολύ.

   Επίσης παιδιά κάντε το monthly event, είναι εμπειρία αυτοσυγκράτησης.

  • Blackstorm
  • @georgebor Εάν έχει υπομονή ασχολήσου. Αλλιώς μην το κάνεις. Ναι είναι αλήθεια το Richard Burns ήταν θρυλικά δύσκολο αλλά και εδώ καλά πάμε.

  • Efkar
  • τιμονιέρα και φύγαμε!!!

  • Lonas
  • Αυτός ο Βασιλάκης έχει ξαναπαίξει τέτοια παιχνίδια;

  • Alias
  • Tι λες τωρα, κοιτα το Dirt... Επανοδος εν ετει 2016?? Νομιζα οτι ειχε παρει το δρομο του ντοντο μαζι με ολα τα racer απο εκεινη την εποχη, sim και μη. Το εχω αγορασει και δεν το ξερω

  • Blackstorm
  • @Lonas είναι το πρώτο που παίζω. Όταν δούλευα σε ένα περιοδικό παλιά είχα έναν αρχισυντάκτη που μου έδινε μόνο παιδικά παιχνίδια

  • Alucard
  • @Blackstorm Τουλάχιστον δε σου έδινε Barbie Adventures...

   Φοβερά ανακουφιστική αυτή η επάνοδος της Codemasters. Μέχρι τώρα ήταν προφανές ότι η σειρά Dirt καθοδηγούνταν από generic marketing λογικές που είχαν ως σκοπό την γεωγραφική διεύρυνση της απήχησης της σειράς, άσχετα με το αν αυτή ταίριαζε με την αρχική της υπόσταση ή όχι. Στο Dirt Rally επικράτησε επιτέλους η λογική.

  • joe1
  • πρωτη φορα στο σαιτ,
   εξαιρετικο review και εγω αρρωστος με τα racing και τα ραλι περισσοτερο,
   παντα ολες οι βοηθειες off,και κιβωτιο ταχυτητων manual απο εποχη ps1.
   προσωπικα πιστευω,το επιπεδο εξομοιωσης του RBR δεν το φτανει,θεωρω οτι εχει παρα πανω κρατημα. αλλα οι ειδικες του ειναι δυσκολοτερες απο RBR.
   2 πραγματα με εχουν ξενερωσει
   ,πρωτο η τραγικη επιλογη της καριερας,,απιστευτα αδιαφορη και το χειροτερο βαρετη...
   αγορασε αυτοκινητο και τρεξε να το αναβαθμισης,
   ΩΩΩΩ...στην αρχη σερνεται...το αυτοκινητο,ψοφιο εντελως.
   αντε το αναβαθμισες ?
   αγορασε αλλο και ξανατρεξε να το αναβαθμισεις.
   μετα απο 4 πρωταθληματα το βλεπω να τρωει παρατημα η καριερα και να παω απλα σε free events για να απολαυσω οδηγηση.
   ΤΟ δευτερο ελατωμα του τιτλου ειναι οι λιγες χωρες-ειδικες.
   σαν νουμερο μπορει να φαινονται πολλες αλλα στην ουσια ειναι μονο 2 μεγαλες ειδικες διαδρομες,,τις τρεχεις ετσι,τις τρεχεις αναποδα, και τις χωριζει και σε μικροτερες...ετσι και αναποδα με απλα αλλη ονομασια.
   βλεπω να αρχιζουν τα πληρωμενα πακετα dlc συντομα.
   προτινω.....
   steering sensitivity 90
   steering linearity 30
   steering deadzone 05
   steering saturation 100
   throttle dead zone 0 η 5
   throttle saturation 100
   brake deadzone 0 η 5
   brake saturation 100
   για dualshock και xone
   ειναι ενας αρκετα σφιχτος χειρισμος αλλα συγχωρει και τα λαθοι

  • peterf76
  • Τέλειο!!! Στο άμεσο μέλλον βλέπω αγορα και λίωσιμο....μου θυμίζει εποχές colin mac ray Άμα το γραφω σωστα παιδες !!! απλά απίστευτο rally

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!